اسدالله عباسی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص عملکرد دو ماهه نمایندگان مجلس جدید، گفت: مجلس یازدهم کار خود را با انرژی آغاز کرده است و به نظر میرسد این نمایندگان میتوانند یک رویکرد جدید در کار پارلمانی ایجاد کنند.
وی ادامه داد: مجلس کنونی شباهت زیادی به مجلس هفتم دارد، زیرا آن مجلس نیز در سال های پایانی دولت اصلاحات کار خود را آغاز کرد و این پارلمان نیز در ماههای پایانی دولت آقای روحانی تشکیل شده است.
این فعال اصولگرا با اشاره به مشکلاتی که در کشور وجود دارد، ابراز داشت: مجلس یازدهم در زمانی تشکیل شده که کشور با مشکلات اقتصادی زیادی همچون کاهش درآمدهای ارزی و تحریمهای اقتصادی مواجه است. در کنار این موضوع؛ مسأله کرونا و تورم نیز از جمله مواردی است که در کشور ما خودنمایی میکند.
حرمت مهمانان مجلس واجب است
عباسی در پاسخ به این پرسش که نمایندگان جدید در ابتدای کار خود باید چه رفتاری از خود نشان بدهند که برای مجلس همانند روز حضور آقای ظریف، حاشیه درست نکنند، بیان داشت: عملکرد آقای ظریف در دستگاه دیپلماسی نقاط قوت و ضعف را همراه با هم دارد. بنده معتقدم آقای ظریف باید برای کاستیهای خود پاسخگو باشد، اما نمایندگان نیز باید توجه کنند که هر مسئولی وارد صحن میشود، میهمان کل مجلس است و باید حرمت وی را حفظ کرد.
وی ادامه داد: لازم است نمایندگان جدید انتقادات خود را در قالب واژگان احترام آمیز بیان کنند. البته حواشی به وجود آمده در زمان حضور آقای ظریف از سوی یک عده از نمایندگان بود و نمیتوان آن را به کل مجلس تعمیم داد. من فکر میکنم نمایندگان باید سعه صدر داشته باشند و از ابزارهای نظارتی خود در مجلس برای پاسخگو کردن دولتیها استفاده کنند.
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: نمایندگان باید طبق آئین نامه داخلی مجلس رفتار کنند و در روزگار کنونی که کشور با چالشهای زیادی در حوزههای مختلف مواجه شده؛ تمام توان خود را نیز معطوف به حل مشکلات کنند.
عباسی با درخواست از مجلسیها برای تعامل با دولت، اظهار داشت: امروز تعامل بین دولت و مجلس باعث حل مشکلات میشود. بنده اعتقاد دارم حالا که دولت در سال پایانی خود قرار دارد، نباید از سوی مجلس تحت فشار قرار بگیرد و بهتر است در همین زمان باقی مانده، بیشتر تمرکز نمایندگان بر رفع مشکلات باشد.
دولت و مجلس در مسیر کاهش تنش گام بردارند
وی تصریح کرد: هر دو قوه مقننه و مجریه وظیفه دارند از بروز تنش جلوگیری کنند و اجازه ندهند جامعه تحت تاثیر برخی از بحثهای سیاسی، ملتهب شود.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تأکید بر وحدت بین قوا، گفت: اگر وحدت در بین مسئولان ایجاد شود، بسیاری از مشکلات قابل حل خواهد شد. مردم نیز از نمایندگان و دولتمردان انتظار دارند با وحدت در مسیر حل مشکلات کشور گام بردارند.
عباسی با مهم خواندن نقش قوه قضائیه در کاهش مشکلات، عنوان داشت: قوه قضائیه نیز با نگاه جدیدی که از زمان حضور آقای رئیسی به وجود آمده، میتواند در برابر مدیران خاطی ایستادگی کند و نگذارد مشکلات دو قوه دیگر بیشتر شود.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: امروز کشور با مشکلاتی مواجه است که همه آنها نیز برآمده از عملکرد دولت آقای روحانی نیست و بخشی از آنها ریشه در مسائل بین المللی دارد.
وی گفت: کشور ما نیازمند یک عزم ملی برای حل مشکلات است و همه جناحهای سیاسی لازم است از هرگونه تنش سیاسی دوری کنند.
عباسی در پاسخ به این پرسش که تا چه میزان رفتارهای افراطی برخی از اصولگرایان برای این جریان مضر خواهد بود؟، بیان داشت: ما نباید رفتار یک نماینده و یا یک فعال سیاسی را به پای کل جریان سیاسی اصولگرا بنویسیم.
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: همانطور که جریان اعتدال در دولت تلاش کرد اصلاح طلبان افراطی را کنار بزند و دولت «تدبیر و امید» را مستقر کند، اصولگرایان نیز میتوانند با دوری از افرادی که تفکر افراطی دارند، کار خود را به پیش ببرند.
با یک مدیر جهادی چشم انداز 1404 را محقق میکنیم
وی ادامه داد: البته این اتفاق باید از سوی عقلا و بزرگان این جریان رخ دهد تا اصولگرایان بتوانند با تمام انرژی خود منویات رهبری و آرمانهای خود را دنبال کنند.
عباسی در پایان گفت: اگر جریان اصولگرا تمام توان خود را برای حل مشکلات صرف کند، قطعا میتواند در افق 1400 زمینه روی کار آمدن یک نیروی انقلابی و جهادی را نیز فراهم کند. بنده اطمینان دارم تنها با گذشت 4 سال از انتخابات سال آینده میتوانیم با اتکا به مدیران جهادی خود، سند چشم انداز 1404 را محقق کرده و بار دیگر امید را در دل مردم زنده کنیم.