کد خبر: ۶۶۳۵
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۶
گفتگو با دکتر بهروز دهزاد عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و ارزیابیهای زیست محیطی پروزه پارس جنوبی

عسلویه نگین سبز جنوب

آفتاب‌‌نیوز :
 اما امروز همین نگین سبز میزبان و ناظر یکی از پروژه های عظیم وزارت نفت با نام« پارس جنوبی» است.
* اثرات جانبی اجرای پروژه پارس جنوبی بر طبیعت زیبای نگین سبز جنوب چیست؟
حدود ده سال است که کشور قطر از چاه گاز مشترک ایران و قطر وسط دریا گاز استحصال می کند و ما نیز برای آنکه از قافله عقب نمانیم منطقه عسلویه را به بهره برداری صنایع پتروشیمی و گاز اختصاص دادیم.
غافل از آنکه بهره برداریهای نفت و گاز در این منطقه که دارای ارزشهای اکولوژیکی فراوان است ،اثرات زیست محیطی مخربی را به دنبال خواهد داشت.
اگر بخواهیم از ارزشهای چشمگیر این منطقه سخن بگوئیم باید از سواحل پلاژ ماسه ای به وسعت 200 تا 300 متر، ارتفاعات آهکی بلافاصله پس از ساحل و همچنین جنگلهای بکری چون جنگل حراء نام برد؛ زیبائیهایی طبیعی که به علت بی توجهی ما در حال نابودی هستند.
اگر چه اثرات مخرب زیست محیط پروژه پارس جنوبی بررسی نشده اند اما شواهد به خوبی گواه اند که طبق آمار موجود از دو سال پیش حدود 60 درصد مرجانها، نسل یکی از گونه های مهم ایران که به میگو ببری شهرت دارند به علت ورود گوگرد به آبهای این منطقه در حال نابودی هستند.
انباشت گوگردهای حاصل از تبدیل گاز شور استخراجی به گاز شیرین با هر باد و یا بارندگی به سمت دریا می وزند که جانداران آب را می سوزانند.
استفاده از تکنولوژیهای50 سال پیش برای استحصال گاز در عسلویه مهمترین علت بروز وقایع ناگوار زیست محیطی است که این نوع تکنولوژیها باید به روز شوند. استفاده از تکنولوژیهایی قدیمی در ایران به علت عدم دسترسی به تکنولوژیهای جدید و پیشرفته دنیا است که از عدم ارتباط ما با آمریکا ناشی می شود.
این منطقه که برای ورزشهای آبی نظیر اسکی روی آب، شنا و غواصی مناسب است با سرمایه گذاریهای اکوتوریستی مانند ساخت هتل و جاده همراه با آب و برق می تواند سرمایه های مالی درحدود 4 میلیارد دلار درسال تولید کند که بر خلاف در آمدهای حاصل از استخراج نفت و گاز پایدار است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین