کد خبر: ۶۶۳۶۹
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۸۶ - ۱۴:۴۸
قانون اساسی پاکستان در تعلیق

بازداشت گسترده مخالفان مشرف

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شماری از سیاستمداران مخالف پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان، صبح روز یکشنبه یک روز پس از اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور، بازداشت شده‌اند.
یکی از این بازداشت شدگان، جاوید هاشمی، کفیل رهبری حزب مسلم لیگ است. نواز شریف رهبر این حزب، ماه گذشته در نخستین ساعات پس از بازگشت به کشورش، به عربستان بازگردانده شد. 

مشت آهنین ژنرال بر سر دموکراسی [کلیک کنید]

افتخار محمد چودری رئیس دادگاه عالی کشور و هشت قاضی ارشد دیگر که از تایید وضعیت فوق العاده خودداری کردند نیز، اکنون در بازداشت خانگی به سر می برند.

یکی دیگر از سیاستمداران بازداشت شده، عمران خان، بازیکن سابق تیم ملی کریکت پاکستان است.

ژنرال پرویز مشرف روز شنبه 3 نوامبر، با اعلام وضعیت فوق العاعده، قانون اساسی کشور را به حلات تعلیق درآورد و افتخار محمد چودری رئیس دادگاه عالی را از کار برکنار کرد.

مشرف همچنین شامگاه روز شنبه، در یک سخنرانی تلویزیونی، از تصمیمش برای اعلام وضعیت فوق العاده دفاع کرد و گفت نمی توانست اجازه دهد کشورش دست به خودکشی بزند.

او افزود که تندورها، پاکستان را فلج کرده بودند. رئیس جمهور پاکستان همچنین به شدت از رسانه ها و دستگاه قضایی کشورش انتقاد کرد.

دادگاه عالی قرار بود در مورد اعتبار قانونی شرکت ژنرال مشرف با حفظ مقام نظامی اش در انتخابات ریاست جمهوری، تصمیمگیری کند. 

مشرف در بیانیه تلویزیونی خود، با تاکید بر اینکه می خواهد دموکراسی به پاکستان بازگردد، گفت هر تصمیمی گرفته، به خاطر کشورش بوده و نه بر اساس اهداف شخصی.

او شرایط پاکستان را بسیار دشوار خواند و گفت: چنین وضعیتی، تصمیم های دشوار می طلبد.

مشرف گفت: در این لحظه پاکستان به مرحله خطرناکی قدم گذاشته و قربانی بحران داخلی است و هر اتفاقی که می افتد به این مناقشه داخلی مربوط می شود. در تاریخ ملت ها، گاهی زمان آن می رسد که باید تصمیم های دشوار و دردناک گرفت و اکنون زمان تصمیم گیری های دشوار برای پاکستان فرارسیده است و اگر به موقع اقدام نشود، تمامیت ارضی آن به خطر خواهد افتاد.

بر اساس گزارش ها، صبح روز یکشنبه، خیابان های اسلام آباد پایتخت پاکستان خلوت و آرام بود.

پلیس و نیروهای شبه نظامی دولتی، در اطراف کاخ ریاست جمهوری و ساختمان پارلمان کشور، پست های ایست و بازرسی ایجاد کرده اند. 

بینظیر بوتو نخست وزیر پیشین که پس از بازگشت به کشورش، "برای مسائل شخصی" به دوبی رفته بود، بلافاصله به پاکستان بازگشته است. او می گوید آنچه در کشورش روی داده، حکومت نظامی است، نه وضعیت فوق العاده.

خانم بوتو در گفتگو با بی بی سی، خواهان بازگشت حاکمیت قانون اساسی به کشور و برگزاری انتخابات آزاد، زیر نظر کمیسیون مستقل انتخاباتی شد.

نخست وزیر پیشین پاکستان از کشورهای غربی خواست از نفوذ خود بر ژنرال مشرف، برای اعاده قانون اساسی استفاده کنند.

عمران خان، بازیکن سابق تیم ملی کریکت پاکستان نیز، اعلام تعلیق قانون اساسی کشورش را محکوم کرد.

خان که در بازداشت خانگی است، گفت: زمانی که رییس جمهور تمام راه های قانونی و حقوقی را برای به چالش کشیدن بر روی مردم می بندد، تنها راه باقی مانده برای مردم به دست گرفتن اسلحه است.

تحولات پاکستان، در سطح جهانی نیز واکنش های گسترده ای را برانگیخته است.

کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا اعلام حالت فوق العاده در پاکستان را بسیار تأسف آور خواند.

دیوید میلیبند، وزیر خارجه بریتانیا هم گفت که حوادث پاکستان موجب نگرانی شدید است.

اما ژنرال مشرف در سخنرانی تلویزیونی خود، از کشورهای غربی خواست وضعیت کشورش را درک کنند و برای رسیدن به دموکراسی، به این کشور فرصت بدهند.

در همسایگی پاکستان، مانموهان سینگ نخست وزیر هند، جلسه اضطراری کابینه را تشکیل داده و سخنگوی وزارت خارجه این کشور، از این که شرایط دشواری برای پاکستان روی داده، ابراز تاسف کرده است.

سخنگوی حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان نیز گفته است که دولتش تحولات پاکستان را از نزدیک دنبال می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین