آفتابنیوز : خانم "آنه ماری ليزين" گفته است: "به آداب و رسوم هر كشورى بايد احترام گذاشت. در بلژيك، زن با مرد برابر است و اين امر شامل چگونگى برخورد و معرفى زن و مرد هم مىشود". وجود اين مسائل در ديدارهای مقامات حكومت اسلامی از كشورهای غربی تازهگی ندارد ، اما همواره با انعطاف ميربانان غربی به نحوی رفع و رجوع میگرديد. اما اينبار در نخستين ديدار خارجی يكی از چهرههای بنيادگرايان محافظهكار - گروهی كه اكنون رياست جمهوری را نيز از آن خود كردهاند - چنين نشد و ميزبان غربی از خود انعطاف نشان نداد.
از آن مهمتر، لغو سفر آقاي دكتر حداد عادل به ايتاليا است كه دليل آن امتناع سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا از پذیرش غلامعلی حداد رئيس مجلس جمهوری اسلامی اعلام شده است.
دكتر احمدینژاد و گروگانگيری
. در آمريكا غوغای غريبی بر سر مشاركت محمود احمدینژاد در ماجرای اشغال سفارت آمريكا در تهران و به گروگانگيری كاركنان آن براه افتاده است.
دكتر هوشنگ اميراحمدی استاد دانشگاه در نيوجرسى آمريكا ، در گفتگويی با راديو صدای آلمان میگويد: "واقعیت این است که نیروهایی هستند که دارند به این جریان دامن می زنند تا از طریق آن بین ایران و آمریکا درگیری ایجاد کنند.... اینها به هرشکلی شده این جریان را به جایی میرسانند که بسیار برای کشور خطرناک خواهد بود... جریانی ست که هدفش غیرمشروع کردن کامل حکومتجمهوري اسلامي ايران و بنابراین ایجاد بهانه برای اعلام یک سیاست رسمی تغییر رژیم خواهد بود."
توقيف دارايی چهار شرکت ايرانی
حادثه ديگر توقيف دارايی چهار شرکت و سازمان ايرانی در آمريكاست كه به گفتهی مسئولان آمريكايی "توليد سلاحهای کشتار جمعی" فعال هستند. اين شرکتها و مؤسسات ايرانی که دارايی شان در آمريکا توقيف شده عبارتند از: گروه صنعتی شهيد همت، گروه صنعتی شهيد باکری، سازمان انرژی اتمی و سازمان صنايع هواوفضا. هدف از توقيف دارايی اين شرکتها و مؤسسات، "مبارزه با قاچاق سلاحهای کشتارجمعی و مواد و تجهيزات مربوط به آنها از طريق قطع منابع مالی آنها" اعلام شده است. اعلام شده است گروههای صنعتی شهيد همت و شهيد باکری در زمينه توليد موشک فعالند.
جان اسنو، وزير دارايی آمريکا که مسئوليت اجرای فرمان رئيس جمهور در زمينه قطع منابع مالی شرکتها و مؤسسات مظنون به قاچاق سلاحهای کشتارجمعی و مواد و تجهيزات مربوط به آنها را دارد گفته است که احتمالاً با مؤسسات و شرکتهای بيشتری برخورد خواهد شد.
درخواست آمريكا برای آزادی فوری گنجی و بالاخره ، درخواست وزارت خارجه آمريكا برای آزادی فوری و بی قيد و شرط اکبر گنجی است.
شان مکورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا در اين باره گفته است: آمريکا خواستار آزادی فوری و بی قيد و شرط اکبر گنجی است. ما بيش از پيش نگران سلامت آقای گنجی و وضعيتی که در آن نگهداری می شود هستيم. تلاش های شجاعانه آقای گنجی برای تحقيق درباره کشتارهای فراقضايی توسط نيروهای امنيتی ايران و تعهدش به آزادی بيان و دولت دموکراتيک، او را به شخصيتی محترم نزد بسياری از جهانيان بدل کرده است."
لايحهى «دفاع از آزادیِ ايران» در کنگرهى آمريکا علاوهبر اينها ، محافل نئوكانها در آمريكا ، فعاليت خودرا افزايش دادهاند تا سياست "تغيير رژيم ايران" را در محافل حاكمهی آمريكا تقويت و اگر بتوانند آن را به سياست رسمی دولت ايالات متحده آمريكا در برابر حكومت جمهوری اسلامی تبديل كنند.
به گزارش خبرنگار بخش فارسی راديو صدای آلمان (دويچه وله)، از مدت ها پيش در مجلسِ نمايندگانِ آمريکا لايحه ای در دستور رسيدگی قرار داشت که از سوی نمايندگان محافظه کار مطرح شده و هدف آن فشار به دولت آمريکا برای تغيير رژيم در ايران بود. در روزهای اخير که شايعات و اتهاماتی داير برشرکتِ رييس جمهور تازهء ايران در واقعهء گروگان گيریِ سفارت آمريکا در سال ۱۹۷۹ در رسانه ها منعکس شده، اين لايحه نيز جان تازه ای گرفته و حمايت تعداد بيشتری از نمايندگانِ کنگره را جلب کرده است.
يکی از نمايندگانِ سرشناسِ مجلس نمايندگانِ آمريکا ديروز به خبرنگاران گفت: «اکنون وقت آن رسيده که احمدی نژاد و رژيم ايران بهای رفتار شرم آور خود را بپردازند.» اين نماينده، خانم ايليانا رُز لی تی نن از حزب جمهوری خواه است. او رييس بخشِ خاورميانه و آسيای مرکزیِ کميتهء روابط بين المللی درمجلس نمايندگان است. در ژانويهء گذشته خانم ايليانا رُز لی تی نن لايحه ای را به مجلس برد به نام «دفاع از آزادیِ ايران»
که به گفتهء او هدفاش خنثی کردن خطرِ رژيم ايران و حمايت سياسی و مالی از سازمانهای مدافعِ دموکراسی در داخل و خارج ايران است.
خانم ايليانا رُز لی تی نن، که بخشی از ايالت فلوريدا را در کنگرهء آمريکا نمايندگی می کند، متولد کشورِ کوبا است که پس از انقلاب کمونيستی در اين کشور در کودکی به همراه خانواده اش به آمريکا مهاجرت کرد. او در سال ۱۹۸۹به عنوان نخستين زنِ اسپانيايی تبار و نخستين کوبايی- آمريکايی به کنگرهء آمريکا راه يافت. اين خانمِ نماينده، از هواداران مهم سازمان منافقين است و مدت زيادی است با وزارت امور خارجهء دولت آمريکا درگيرشده تا منافقين را از فهرست سازمانهای تروريستی خارج کند. او دوسال پيش در مصاحبه ای گفت: «مجاهدين از هواخواهان آمريکا هستند و می توانند در نبرد ما با تروريزم کمک مان کنند. مجاهدين خلق از سازمان های پيشرويی است که در آينده دولتی سکولار را در ايران بر سرکار خواهد آورد.» يکی ديگر از حاميان مهم اين لايحه و سازمان مجاهدينِ خلق، آقای جان بولتون است که اخيرن از سوی جورج بوش نامزدِ مقام سفير آمريکا در سازمانِ ملل شده است.
لايحه «دفاع از آزادیِ ايران» تا همين چند روز پيش پيش مسکوت مانده بود زيرا دولت بوش از نمايندگان تقاضا کرده بود فرصت دهند تا مذاکراتِ ديپلماتيکِ اروپايی ها به انجامی برسد. ی اما پيروزیِ محمود احمدی نژاد اين معادلات را به هم زد.
ديروز و امروز که شايعات و اخبار مربوط به شرکتِ رييس جمهور تازهء ايران در واقعهء گروگان گيریِ سفارت آمريکا در سال ۱۹۷۹ در رسانه ها انعکاس وسيع يافته، تعدادِ مدافعان لايحهء «دفاع از آزادیِ ايران» در مجلس نمايندگان به ناگهان به سيصد نفر رسيد و حال فشار برای تصويب آن قوت بيشتری گرفته است.
به گفتهء سناتور ريچارد لوگر که با خانم کانداليزا رايس در اين مورد مشورت کرده، وزارت امور خارجه هنوز حاضر نيست راه حل ديپلماتيک را به تمامی کنار بگذارد. اما با بالا گرفتن حمايت از سياست «تغيير رژيم» در کنگره، فشار بر وزارت امور خارجه نيز بالا خواهد گرفت.
گذراندنِ اين لايحه از دو مجلس نمايندگان و سنا هدفی است که در ماههای آينده محافظه کارانِ کنگره و ستادهای فکری و ايدئولوژيک نظير به طور فعال دنبال خواهند کرد.