دولت ترامپ اعلام کرد که به دلیل مشارکت در "نقض فاحش حقوق بشر" در رابطه با سوء قصد علیه یک چهره معارض ایرانی در سوئیس در سال ۱۹۹۰، محدودیتهای روادید را برای ۱۳ ایرانی اعمال میکند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا اسمی از شخصیتهای ایرانی قید نشده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای همچنین از محدودیتهای روادید برای حجت الله خدایی سوری رییس اسبق زندان اوین ایران خبر داد.
تلاشهای خصمانه آمریکا علیه ایران در حالی ادامه دارد که سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ با شکست همراه شده و هم اکنون متحدان آمریکا نیز حاضر به دفاع از سیاستهای یکجانبه گرایی وی نیستند.
«کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل با پذیرش منزوی شدن آمریکا در برابر سیاستهای غلط علیه ایران گفت که رفتار متحدان اروپایی واشنگتن در مورد اقدام ایالات متحده برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران «ناامیدکننده» بود.
وی افزود: این مساله بقدری مهم است که نمیتوانیم تا زمان منقضی شدن تحریم تسلیحاتی ایران در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) منتظر بمانیم.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک رفت تا در دیدار با «دیجانی» سفیر و نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل که ریاست دورهای شورای امنیت را برعهده دارد، درخواست دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا را برای بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت علیه ایران ارائه دهد.
در این دیدار که «برایان هوک» نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران، وزیر خارجه ترامپ را همراهی کرد، پمپئو نامهای را با امضای «کلی کرافت» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد ارائه داد که در آن اعلام شده است ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکرده و همچنین ممنوعیت تسلیحاتی را نقض کرده است.
دقایقی بعد سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیهای اعلام کردند که از اقدام آمریکا برای به کارگیری مکانیسم ماشه علیه ایران حمایت نمیکنند. آنها با اشاره به ضرورت حفظ فرآیندها و سازوکارها که اساس چندجانبهگرایی است، تصریح کردند: ما از تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم تا از هر اقدامی که باعث تعمیق اختلافات در شورا میشود و یا پیامدهای منفی جدی در پی دارد پرهیز کنند.