آفتابنیوز : 
آفتاب - یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با انتقاد از لحن نامه احمدینژاد به نیکلای سارکوزی خواستار دخالت بزرگان و ارایه راهنماییهای لازم در جهت تأمین منافع ملی کشور شد.
داریوش قنبری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص نامه اخیر رئیس جمهوری با سارکوزی گفت: «بارها عرض کردهام که اینگونه نامهها در عرف دیپلماتیک غیرمعمول هستند. با توجه به اینکه سه نامه پیشین آقای احمدینژاد به بوش، مرکل و پاپ بنکدیت شانزدهم بیجواب مانده است، نگارش نامههایی به سیاق گذشته کسر شأن برای کشور، رئیس جمهوری و دستگاه دیپلماسی است».
وی افزود: «من واقعا تعجب میکنم که هدف این نامهنگاریها چیست؟ اگر هدف این است که روابط خود را با کشورهای مخاطب، بهتر کنیم، این امر ساز و کار خاص خود را دارد. البته از آقای رئیس جمهوری بعید نیست که چنین نامههایی بنویسند. ایشان شیوه مرسوم در وزارت خارجه را که تا حدودی منطبق بر عرف بینالمللی است غیرقابل قبول میدانند و آموزشهایی را که کارشناسان وزارت خارجه براساس اصول و قواعد عرف بینالملل دیدهاند قبول ندارد و میگویند آنها باید دوباره آموزش ببینند. معلوم نیست که آیا ایشان قصد ایجاد عرف جدیدی را دارند و آیا جایگاه کشور ما به گونهای هست که بتوانیم این عرف را مطرح و تثبیت کنیم؟»
قنبری ادامه داد: «من فکر میکنم ما در جایگاه ایجاد عرف جدیدی در روابط بینالملل نیستیم. به همین دلیل لازم است از عرف موجود پیروی کنیم تا از رهگذر حرکت برخلاف این عرف مورد شماست قرار نگیریم و منافع ملی و امنیت ملیمان دچار خدشه و آسیب نشود».
این عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: «به ویژه در شرایط فعلی که در وضعیت حساس، خطرناک و بحرانی بسر میبریم بیان اینکه سخنان که ماجراجویانه تلقی میشود و بیانات خاص که باعث تحریک کشورهای دیگر به ویژه فرانسه میشود در راستای دفاع از منافع ملی ارزیابی نخواهد شد».
عضو فراکسیون اقلیت مجلس هفتم با اشاره به مواضع منفی فرانسه در زمان تصدی دولت جدید و با بیان اینکه باید با توجه به این شرایط از اقدامات تحریکآمیز پرهیز شود تأکید کرد: «بزرگان نظام باید نظارت خود را بیشتر کنند. آقای رئیس جمهور چندی پیش اعلام کرد که سیاست خارجی را به تنهایی هدایت میکنند و حتی صحبتهای کارشناسان وزارت خارجه را نیز که زیر مجموعه دولت هستند غیرقابل قبول میداند و برخی اخبار نیز در خصوص این اختلاف نظرها منتشر شده است».
قنبری در پایان اضافه کرد: «نباید اجازه داد در این شرایط تصمیمگیریهای فردی منافع ملی ما را دچار آسیب کند. بسیار مطلوب است که نهادهای نظارتی و بزرگان نظام در شرایطی که تهدیداتی متوجه منافع ملی است راهنمایی لازم را داشته باشند تا خدای نکرده مصالح کشور آسیب نبیند».