کد خبر: ۶۶۹۷۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۸۶ - ۱۹:۲۳

ناکید فالون بر رویکرد دیپلماتیک در برابر ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه برای چندمین بار طی هفته‌های اخیر وجود طرحی برای حمله نظامی پیشگیرانه به ایران را نفی کرده و بر موضع واشنگتن بر استفاده از گزینه‌های دیپلماتیک علیه تهران تاکید نموده‌‌است.

به گزارش خبرگزاری آلمانی DPA دریاسالار ویلیام فالون روز یکشنبه در قاهره به خبرنگاران گفت: «در میان کشورهای منطقه (خاورمیانه) نگرانی‌هایی نسبت به رفتار ایران و سخنان تند رهبران این کشور بوجود آمده‌است. ما در تلاش هستیم تا از طریق افزایش همکاری‌ با دیگر کشورها راه‌های تغییر رفتار ایران و متقاعد ساختن این کشور به ایفای یک نقش سازنده را پیدا کنیم». 

این اظهار نظر در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران همواره بر ادامه روابط دوستانه با کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس تاکید کرده‌است.

فالون که برای مشاهده رزمایش چندملیتی «ستاره درخشان» به مصر سفر کرده است مطالب منتشره در رسانه‌های غربی مبنی بر وجود طرح‌هایی جهت حمله به ایران در پنتاگون را «ناموثق» عنوان کرد.
در این رزمایش که از روز شنبه آغاز شده واحدهای رزمی از مصر، ایالات متحده، فرانسه، بریتانیا، یونان، آلمان، ایتالیا، هلند، کویت، یمن، اردن، پاکستان و ترکیه حضور خواهند شد.

فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه افزود: «اولین هدف من این است که ایجاد‌کننده اتمسفری باشم که به یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز بیانجامد». وی در عین‌حال ابراز عقیده کرد که تهران نباید رویکرد آمریکا در این زمینه را «نادرست» تفسیر کند: «من نمی‌خواهم که ایرانی‌ها مرتکب اشتباه شده و احساس کنند که ما از آنها می‌ترسیم و یا اراده لازم برای کارهایی که باید در خاورمیانه انجام بدهیم را نداریم».

فالون با ابراز این عقیده که امنیت و ثبات کشورهای منطقه خلیج‌فارس به ادامه حضور آمریکا بستگی دارد گفت :«پایگاه‌های ارتش امریکا در قطر، کویت، بحرین و امارات‌متحده‌عربی امکانات لازم برای هدایت و پشتیبانی عملیات ارتش آمریکا در عراق و افغانستان را ایجاد می‌کند و نیازی به ایجاد پایگاه‌های نظامی جدید در منطقه نیست».

گفتنی است دریاسالار فالون سال گذشته جایگزین ژنرال جان ابی‌زید فرمانده سابق نیروهای ارتش امریکا در خاورمیانه شد. وی از زمان تصدی این سمت همواره لحنی مسالمت‌آمیز در قبال موضوعات مورد اختلاف میان ایران و ایالات متحده داشته‌است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین