دکتر سید حیدر محمدی درباره آخرین وضعیت واردات و توزیع واکسن آنفلوانزا، گفت: باید توجه کرد که سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن را برای گروههایی که تزریق این واکسن برایشان ضروری است، مانند افراد مسن، بیماران پیوندی، قلبی-تنفسی، زنان باردار و... پیشبینی کردیم. این در حالیست که امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از کرونا تامین ۲.۵ میلیون دوز واکسن را برای این گروهها در نظر گرفتهایم.
توزیع واکسن آنفلوآنزا در شبکه بهداشت از ابتدای مهر ماه
وی درباره زمان توزیع واکسن آنفلوآنزا برای گروه های پرخطر در شبکه بهداشتی، گفت: واکسن آنفلوانزا برای گروههای پرخطر و کادر بهداشت و درمان به صورت رایگان در اختیار معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار میگیرد و توزیع آن از ابتدای مهر ماه آغاز خواهد شد.
محمدی افزود: در حوزه تامین واکسن برای سایر افراد هم نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشتیم؛ به طوری که در سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا مصرف شده بود، اما برای امسال تامین ۱۶ میلیون دوز واکسن را پیش بینی کرده ایم. البته همانطور که بارها اعلام شده، تصور می کنیم که امسال به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی نظیر فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و... احتمال آلودگی به ویروس آنفلوانزا بسیار کمتر از سال قبل باشد.
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که اصلا ضرورتی ندارد که همه مردم واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، بلکه اولویت در این زمینه با گروه های در معرض خطر مانند افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، مبتلایان به بیماری های زمینه ای و نقص ایمنی و... است.
توزیع واکسن آنفلوآنزا در ۲ فاز
سالمندان؛ اولویت اول توزیع داروخانه ای
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره زمان توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه ها و نحوه عرضه آن به مردم نیز گفت: آنطور که تاکنون برنامه ریزی شده، واکسن آنفلوانزا از ابتدای مهر در داروخانهها برای افراد سالمند بالای ۶۵ سال توزیع می شود؛ به طوری که این افراد می توانند با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی خود واکسن را دریافت کنند. سپس در فاز بعد محمولههای بعدی واکسن آنفلوانزا در داروخانهها توزیع خواهد شد و سایر افراد میتوانند برای تهیه واکسن به داروخانهها مراجعه و واکسن را با ارائه کارت و کد ملی را دریافت کنند.
وی اظهار کرد: در عین حال با توجه به وضعیت شیوع کرونا و ضرورت کاهش رفت و آمد و تجمع مردم در داروخانه ها، به شکلی برنامه ریزی شده که یکی از اعضای خانواده بتواند با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملی خود و دو نفر دیگر از اعضای خانواده اش، تا سقف سه عدد واکسن دریافت کند. در این صورت هم شاهد کاهش تجمع در داروخانه خواهیم بود و هم عرضه واکسن به نحوی است که کمترین امکان سوءاستفاده در این حوزه وجود خواهد داشت.
قیمت واکسن آنفلوآنزا چقدر است؟
محمدی با بیان اینکه برای ارائه واکسن سه نوع قیمت داریم، گفت: گروه اول شامل همان دو و نیم میلیون دوز است که به صورت رایگان توزیع میشود. گروه دوم سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که باید با ثبت کد ملی و احراز هویت واکسن را از داروخانهها با قیمت حدود ۴۲ هزار تومان تهیه کنند. برای کودکان زیر ۵ سال هم واکسن سه ظرفیتی در داروخانهها توزیع میشود. بعد از اینکه توزیع واکسن بین این گروهها تمام شد؛ بر اساس میزان تقاضای موجود سراغ گروههای دیگر میرویم.
وی تاکید کرد: اگر میزان تقاضا بیشتر از آن ۱۶ میلیون دوزی باشد که وارد خواهیم کرد، مجبور میشویم با ارز نیمایی وارد کنیم که در این صورت قیمت بیشتری خواهد داشت.