آفتابنیوز : 
آفتاب- برخورد با واحدهای صنفی غیرمجاز سمعی و بصری، برخورد با آرایشگاههای متخلف زنانه و مردانه و برخورد با گیمنتها و كافینتهای غیر مجاز از جمله طرحهای پلیس اماكن عمومی است.
به گزارش آفتاب سردار محمدعلی نجفی، رئیس پلیس نظارت بر اماكن عمومی ناجا، امروز در جمع خبرنگاران ضمن اعلام مطلب فوق، با اشاره به اجرای طرح ارتقای امنیت اخلاقی در اماكن عمومی گفت: این طرح بر اساس اهداف و برنامههای نیروی انتظامی و بنا به خواسته مردم انجام میشود.
همچنین وی افزود:« اجرای موسیقی زنده در اماكن عمومی از جمله تالارها و سفرهخانههای سنتی تنها با مجوز وزارت ارشاد و بر اساس قانون امكانپذیر است، بر این اساس با مراكز فاقد مجوز طبق قانون برخورد میشود.»
رییس پلیس نظارت بر اماكن عمومی نیروی انتظامی این را در مورد برخی سفرهخانههای كه با مجوز سازمان میراث فرهنگی راهاندازی شدهاند، اعلام كرد.
محمدعلی نجفی اضافه كرد: بر اساس درخواست وزارت ارشاد با دو سفرهخانه سنتی كه با مجوز سازمان میراث فرهنگی اقدام به اجرای موسیقی زنده كرده بودند، برخورد شد.
وی با بیان این كه مراكزی همچون تالارها و سفرهخانههای سنتی میتوانند تنها با مجوز وزارت ارشاد اقدام به برگزاری موسیقی زنده كنند، گفت: با افراد متخلف كه بدون مجوز اقدام به اجرای این نوع برنامهها كنند طبق قانون برخورد میشود و نیروی انتظامی نیز پشتیبانی لازم را در این زمینه اعمال خواهد كرد .
سردار نجفی به پشتوانه حقوقی بحث امنیت اخلاقی اشاره كرد و گفت: هر واحد صنفی كه قانون را رعایت نكند با همكاری اتحادیهها و به استناد به ماده 27 و 28 قانون نظام صنفی با آن برخورد میشود.
رئیس پلیس نظارت بر اماكن نیروی انتظامی با اشاره به برخورد پلیس با واحدهای صنفی غیرمجاز كه در زمینه عرضه محصولات فرهنگی فعالیت میكنند، گفت: با همكاری معاونت سینمایی وزارت ارشاد و اتحادیه صنفی مقرر شد تا با اینگونه واحدهای صنفی كه عموما نسبت به عرضه محصولات غیرمجاز شامل فیلمهای سرقتی از مباحث خانوادگی و عكسهای خانوادگی اقدام میكنند با پشتوانه قضایی برخورد لازم انجام شود.
سردار نجفی ادامه داد: با مراكز صنفی غیرمجاز نیز كه از طریق گزارشات مردمی در رابطه با توزیع قرصهای روانگردان و مشروبات الكلی به پلیس معرفی شده است طرحی در دست اقدام داریم تا با هماهنگی با كمیسیون بازرسی اتحادیههای مربوطه با آنها برخورد كنیم.
وی با بیان اینكه درصد تخلفات در اماكن عمومی در قیاس با كل مجموعه بسیار اندك است گفت: فقط 5 درصد از كل جرایم كه در كشور اتفاق میافتد مربوط به واحدهای صنفی است كه 80 درصد آن نیز مربوط به واحدهای صنفی غیرمجاز است.
سردار نجفی با اشاره به هماهنگیهای صورت گرفته با اتحادیههای آرایشگاههای مردانه و زنانه و مجمع امور صنفی جهت برخورد با صنوف غیرمجاز گفت: در درجه اول با واحدهای آرایشگاههای مردانه و زنانه غیرمجاز برخورد جدی انجام میشود و حتی نسبت به برخورد با آرایشگاههایی كه اقدام به كارهای غیربهداشتی نظیر خالكوبی و تاتو میكنند اقدام میشود.
رئیس پلیس نظارت بر اماكن عمومی نیروی انتظامی با بیان اینكه در زمینه قهوهخانهها و رستورانها دو مشكل وجود دارد گفت: یكی از این مشكلات مربوط به محیط این اماكن است كه بعضی از آنها تبدیل به محل ناامن برای جوانان و خانمها شده است و بحث دیگر در رابطه با تداخل صنفی این اماكن است.
وی ادامه داد: مطابق قانون چیزی تحت عنوان قهوهخانه سنتی نداریم و بنابراین یا واحد صنفی باید در زمینه قهوهخانه فعالیت داشته باشد و یا در زمینه رستوران كار كند. و اگر تداخل صنفی در این زمینه صورت گیرد ما بر اساس قانون عمل میكنیم.
سردار نجفی با بیان اینكه استفاده از موسیقی زنده در اماكن عمومی، تالارها و سفرهخانهها فقط با اخذ مجوز امكانپذیر است گفت: با توجه به تعاملی كه بین پلیس و وزارت ارشاد صورت گرفت فقط در صورت اخذ مجوز از وزارت ارشاد میتوان نسبت به استفاده از موسیقی زنده در تالارها و رستورانهای سنتی استفاده كرد.
وی ادامه داد: واحدهای صنفی كه متصدیان آنها این مجوز را اخذ نكنند در صورت استفاده از موسیقی زنده برابر قانون با آنها برخورد میشود.
رئیس پلیس نظارت بر اماكن عمومی نیروی انتظامی برخورد با گیم نتها و كافینتهای بدون مجوز را از جمله اقدامات دیگر پلیس در اجرای طرح ارتقای امنیت اخلاقی در اماكن عمومی ذكر كرد و گفت: در بحث گیمنتها نظارت بر نرمافزارها و محتوای آنها بر عهده وزارت ارشاد و بحث صنفی آن با وزارت بازرگانی و اتحادیه فروشنده لوازم ورزشی است.
سردار نجفی با بیان اینكه حدود 90 درصد از مراجعهكنندگان به این مراكز بین 13 تا 20 سال سن دارند گفت: بر اساس گزارشات مردمی نگرانیهایی در زمینه استفاده از مواد مخدر، دخانیات، مشروبات الكلی و صحبت در مورد مسایل غیر اخلاقی در این مراكز بود و بنابراین نیروی انتظامی این موضوع را در شورای انقلاب فرهنگی مطرح كرده و مصوباتی را هم در این رابطه تدوین شد.
وی ادامه داد: در استان تهران 3 هزار واحد غیر مجاز گیمنت و كافینت وجود دارد و این در حالی است كه واحدهای مجاز در این واحد صنفی شامل 100 واحد است.
رئیس پلیس نظارت بر اماكن عمومی در ادامه با اشاره به ممنوعیت استفاده از قلیان در اماكن عمومی گفت: ستادی در وزارت بهداشت تشكیل شده است تا این قانون را عملی كند كه مطابق این قانون نیز سهم همه سازمانها در برخورد با موضوع مشخص شده است.
وی ادامه داد: 90 درصد كار برخورد با دخانیات از طریق فرهنگسازی باید انجام شود و 10 درصد آن سختافزاری.