کد خبر: ۶۷۴۵۴۴
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۴

پیش‌بینی شدت بیماری کووید-۱۹ در افراد سالم

با ابتلا به بیماری کووید-۱۹ احتمال مرگ به دلیل بیماری یا شدت بیماری ذهن را مشغول می‌کند. برای درک این مورد اگر یک آزمایش ساده پیش‌بینی کننده حتی قبل از ابتلا به ویروس وجود داشته باشد، می‌تواند کمک‌کننده باشد و فهرستی از اولویت‌ها برای افراد ایجاد کند که باید بیشتر مراقب باشند یا واکسن را زودتر تزریق کنند. اگر این دانش بتواند درمانی نیز ارائه دهد، یک تغییردهنده واقعی خواهد بود.
پیش‌بینی شدت بیماری کووید-۱۹ در افراد سالم
آفتاب‌‌نیوز :

در حال حاضر دو تحقیق جدید موسسه پزشکی هوارد هیوز (HHMI) در ویرجینیا ایالات‌متحده در جستجوی توضیحی در مورد علت شدت بیماری کووید-۱۹ در افراد مختلف هستند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، زیرمجموعه‌ای از بیماران جهش‌هایی در ژن‌های اصلی ایمنی دارند، سایر بیماران دارای آنتی‌بادی هستند که همان اجزای سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می‌دهند و هر دو شرایط می‌توانند در شکل‌های شدید بیماری نقش داشته باشند.

به گزارش نیوز،  لازم به ذکر است، دانشمندان HHMI در مقابله با ویروس کرونا فعالیت دارند و با بسیاری از همکاران خود در سراسر جهان کار می‌کنند. آنان در حال انجام آزمایش‌های تشخیصی، درک زیست‌شناسی اساسی ویروس، مدل‌سازی اپیدمیولوژی و درمان‌های بالقوه یا واکسن‌ها هستند.

افراد آلوده به کروناویروس می‌توانند علائمی داشته باشند که از خفیف تا کشنده باشد. اکنون، نتایج دو تجزیه‌وتحلیل جدید نشان می‌دهد که برخی از موارد تهدیدکننده زندگی می‌تواند به نقاط ضعف سیستم ایمنی بدن بیماران مربوط باشد.

حداقل ۳.۵ درصد از بیماران مبتلابه کووید-۱۹ شدید جهش‌هایی در ژن‌های دفاعی ضدویروسی دارند. حداقل ۱۰ درصد از بیماران مبتلابه بیماری شدید، به‌جای مبارزه با ویروس، "آنتی‌بادی خودکار" ایجاد می‌کنند که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کنند. پژوهشگر این تحقیق، ژان لوران کازانوا، محقق موسسه پزشکی هوارد هیوز دانشگاه راکفلر ایالات متحده می‌گوید: نتایج حاصل از تحقیق در دو مقاله در ژورنال Science در ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰، برخی از دلایل اصلی تهدیدکننده زندگی با کووید-۱۹ را مشخص کرده است.

وی اظهار کرد: مشاهده این آنتی‌بادی‌های مضر در بسیاری از بیماران (۱۰۱ بیمار از ۹۸۷ بیمار) کشفی خیره‌کننده بود. این دو مقاله اولین توضیح را در مورد علل شدت بیماری در برخی افراد ارائه می‌دهند.

کازانوا خاطرنشان کرد: این تاثیر پیامدهای فوری برای تشخیص و درمان دارد. اگر کسی ازنظر ویروس مثبت است، باید به‌طور کامل ازنظر آنتی‌بادی‌های خودکار نیز آزمایش شود و در صورت مثبت بودن این آزمایش‌ها، ممکن است حذف آنتی‌بادی از خون بیمار تحت مراقبت‌های پزشکی علائم بیماری را کاهش دهد.

تلاش جهانی

گروه کازانوا، با همکاری پزشکان کل دنیا، ابتدا بیماران مبتلابه کووید-۱۹ ثبت‌نام کردند. پژوهشگران در جستجوی جوانان مبتلابه اشکال شدید بیماری بودند تا بررسی کنند که آیا این بیماران ممکن است ضعف اساسی در سیستم ایمنی بدن خود داشته باشند که باعث می‌شود آنان به‌ویژه در برابر ویروس آسیب‌پذیر باشند.

این طرح شامل اسکن ژنوم بیماران بود، به‌ویژه مجموعه‌ای از ۱۳ ژن که در ایمنی اینترفرون (نوعی از پروتئین‌ها هستند که سلول‌های میزبان آلوده به ویروس را آزاد ساخته و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن می‌شوند) علیه آنفلوانزا نقش دارند. در افراد سالم، مولکول‌های اینترفرون به‌عنوان سیستم امنیتی بدن عمل می‌کنند. آن‌ها ویروس‌ها و باکتری‌های مهاجم را شناسایی کرده و زنگ خطر را به صدا درمی‌آورند و این عملکرد موجب می‌شود سایر مدافعان ایمنی نیز در صحنه حضور پیدا کنند.

این گروه پیش‌ازاین نیز جهش‌های ژنتیکی کشف کرده است که مانع تولید و عملکرد اینترفرون می‌شوند. افراد مبتلابه این جهش‌ها نسبت به عوامل بیماری‌زای خاص ازجمله عوامل ایجادکننده آنفلوانزا آسیب‌پذیرتر هستند. این گروه اندیشید که یافتن جهش‌های مشابه در افراد مبتلابه کووید-۱۹ می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بیماران در معرض خطر ابتلا به اشکال شدید بیماری را تشخیص دهند. این مورد می‌تواند به مسیرهای جدیدی برای درمان نیز منتهی شود.

در ماه مارس، گروه کازانوا باهدف ثبت‌نام ۵۰۰ بیمار مبتلابه کووید-۱۹ شدید در سراسر جهان مطالعه خود را آغاز کردند. آنان تا ماه آگوست بیش از ۱۵۰۰ فرد ثبت‌نام‌شده در اختیار داشتند و در حال حاضر این تعداد بیش از ۳۰۰۰ نفر هستند. با شروع تجزیه‌وتحلیل بیماران، شناسایی جهش‌های مضر در افراد پیر و جوان شروع شد. آنان دریافتند که ۲۳ بیمار از ۶۵۹ بیمار موردمطالعه، در ژن‌هایی که در تولید اینترفرون‌های ضدویروسی نقش دارند، دارای خطا هستند.

محققان تصور کردند، بدون داشتن یک مکمل کامل از این مدافعان ضدویروسی، بیماران کووید-۱۹ قادر به دفع ویروس نیستند. این فکر باعث ایجاد ایده جدیدی شد. شاید بیماران مبتلابه کووید-۱۹ شدید فاقد اینترفرون باشند و شاید بدن بعضی از بیماران خودشان به این مولکول‌ها آسیب می‌رسانند. همان‌طور که در اختلالات خود ایمنی مانند دیابت نوع یک و آرتریت روماتوئید، برخی از بیماران ممکن است آنتی‌بادی‌هایی تولید کنند که بدن را هدف قرار می‌دهد.

تجزیه‌وتحلیل ۹۸۷ بیمار مبتلابه کووید-۱۹ دقیقا همین موضوع را نشان داد. حداقل ۱۰۱ نفر از بیماران آنتی‌بادی خودکار علیه مجموعه‌ای از پروتئین‌های اینترفرون داشتند. محققان کشف کردند این آنتی‌بادی‌ها مانع عمل اینترفرون می‌شوند و در بیماران مبتلابه کووید-۱۹ خفیف وجود ندارد.

ایزابل میتس، پزشک متخصص اطفال در بیمارستان دانشگاه KU Leuven در بلژیک که در اوایل سال جاری به ثبت‌نام بیماران در مطالعه، جمع‌آوری نمونه‌ها و انجام آزمایش‌ها کمک کرد، می‌گوید: "این یافته، بی‌سابقه است. " وی با اشاره به آزمایش وجود این آنتی‌بادی‌ها اظهار کرد: "تقریبا می‌توانید پیش‌بینی کنید که چه کسانی به‌شدت بیمار خواهند شد. "

گروه تحقیق نشان داد که اکثریت قریب به‌اتفاق (۹۴ درصد) بیماران مبتلابه آنتی‌بادی‌های مضر مرد هستند. میتس می‌گوید: مردان به‌احتمال‌زیاد به اشکال شدید کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند و این مقاله یک توضیح برای تغییرات جنسیتی ارائه می‌دهد.

آزمایشگاه کازانوا اکنون به دنبال محرک ژنتیکی ایجادکننده آنتی‌بادی‌های خودکار است. وی می‌گوید: آن‌ها می‌توانند با جهش در کروموزوم ایکس مرتبط باشند. چنین جهش‌هایی ممکن است زنان را تحت تاثیر قرار ندهد، زیرا آنان دارای یک کروموزوم ایکس دوم برای جبران نقص در اولین مورد هستند. اما در مردان که فقط یک ایکس دارند، حتی اشتباهات ژنتیکی کوچک نیز می‌تواند عواقبی داشته باشد.

نگاه به آینده

ازنظر بالینی، کار جدید این گروه می‌تواند نحوه تفکر پزشکان و مقامات بهداشتی در مورد استراتژی‌های توزیع واکسن و حتی درمان‌های بالقوه را تغییر دهد. یک آزمایش بالینی می‌تواند بررسی کند که آیا افراد آلوده که دارای آنتی‌بادی‌های خودکار هستند از درمان با یکی از ۱۷ اینترفرون که توسط آنتی‌بادی‌های خودکار خنثی نشده‌اند یا با پلاسمافرز، یک روش پزشکی که آنتی‌بادی‌ها را از خون بیماران می‌گیرد، سود می‌برند.

وی در ادامه افزود: هر دو روش می‌تواند اثر این آنتی‌بادی‌های مضر را خنثی کند.

علاوه بر کارهای فعلی، میتس، کازانوا و صدها دانشمند دیگر که با یک کنسرسیوم بین‌المللی موسوم به " تاثیرات ژنتیک انسانی کووید" در حال درک بخشی از معمای ویروس کرونا هستند. به‌جای درک برای عواملی که باعث می‌شود بیماران به‌خصوص در برابر کووید-۱۹ آسیب‌پذیر شوند، آنان در جستجوی عوامل برعکس هستند (عوامل ژنتیکی که ممکن است محافظت ایجاد کنند). آنان در حال حاضر افرادی را که در معرض ویروس قرار گرفتند اما به بیماری مبتلا نشدند را بررسی می‌کنند. کازانووا می‌گوید: "آزمایشگاه ما در حال حاضر با سریع‌ترین سرعت خود کار می‌کند. "

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین