تصویر یک گربه در حال استراحت در "خطوط نازکا"، در صحرای "نازکا" در پرو، کشف شده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ خطوط نازکا که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد، طراحیهایی بر روی زمین معروف به "ژئوگلیف" یا "تپهنگاره" هستند که ۲۰۰۰ سال قدمت دارند.
دانشمندان معتقدند که تصویر این گربه و سایر تصاویر حیوانات در خطوط نازکا از طریق سنگریزههایی که سطح صحرا را پوشاندهاند، خلق شدهاند. با برداشتن این سنگریزهها، خاک رنگی زیر آن که در تضاد با رنگ سطح است در معرض دید قرار میگرفت.
این گربه را کسی در میان خطوط نازکا ندیده بود و وقتی برنامه احداث یک جاده جدید برای یک سکوی مشاهده برای بازدیدکنندگان در حال تدوین بود، کشف شد.
این سکوی مشاهده، جایگاه بهتری در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد تا بتوانند بسیاری از این طرحهای تپهنگاری را ببینند.
وزیر فرهنگ پرو در بیانیهای گفته است "تصویر گربه به سختی قابل دیدن بود و داشت کاملا ناپدید میشد، چون در شیب نسبتا تندی قرار دارد و در معرض فرسایش طبیعی است".
او اضافه کرد که این تصویر که ۳۷ متر طول دارد، طی هفته گذشته خاکگیری و نگهداری شده است.
جانی ایسلا، باستانشناس ارشد خطوط نازکا به خبرگزاری افه گفت که تصویر گربه متعلق به دوره ماقبل فرهنگ نازکا است؛ فرهنگ نازکا این خطوط را بین سالهای ۲۰۰ تا ۷۰۰ پس از میلاد خلق کرده است.
او گفت که تصویر گربه در واقع متعلق به اواخر دوره پاراکاس است، دورهای بین سالهای ۵۰۰ پیش از میلاد تا ۲۰۰ پس از میلاد.
او گفت "ما این را با مقایسه نگارهشناسی (شمایلنگاری) میفهمیم. برای مثال، روی منسوجات دوره پاراکاس، تصاویر پرندگان، گربهها و افرادی نقش بسته است که به راحتی قابل مقایسه با این تصاویر تپهنگاری هستند".