کد خبر: ۶۷۶۷۲
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۸۶ - ۱۹:۵۲

کسانی که با تزریق گاز مخالفند یا بی سوادند یا خائن!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب -  طرح تعیین معیارهای ضروری بهینه‌سازی مصرف و صادرات گاز با هدف كاهش صادرات و افزایش تزریق بررسی و در مجلس مطرح می‌شود.

كمال دانشیار، رییس كمیسیون انرژی مجلس با بیان این مطلب اظهار داشت: در این زمینه هیچ كس نمی‌تواند با تزریق گاز مخالفت كند و كسانی كه چنین موضع‌گیری می‌كنند، یا سواد كافی ندارند و یا خائن هستند.

وی افزود: در حال حاضر به 9 میدان نفتی گاز تزریق می‌شود كه اصلا كافی نیست و حداقل باید تزریق به 40 میلیون نفتی افزایش پیدا كند، زیرا تزریق علاوه بر افزایش فشار، بالارفتن ضرب بازیافت و افزایش ذخیره گاز را نیز به همراه دارد.

رییس كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاكید بر این كه تاكنون در هیچ كدام از این میادین تزریق شده، مشكلی ایجاد نشده است، خاطرنشان كرد: مهمترین مشكل این است كه در این میادین، گاز به اندازه كافی تزریق نشده است. در این خصوص بزرگترین دلیل كاهش تولید نفت از شش به چهار میلیون بشكه در روز تزریق نكردن گاز به اندازه كافی بوده است و اگر این روند ادامه پیدا كند تولید به دو میلیون شبكه در روز كاهش خواهد یافت كه در این صورت با از بین رفتن امكان صادرات، درآمد ارزی این بخش نیز صفر خواهد شد.

او به برنامه تزریق گاز میادین آغاجاری و گچساران اشاره و یادآوری كرد: با تزریق ناكافی گاز به گچساران تولید آن از یك میلیون به 600 هزار بشكه كاهش یافت، در حالی كه عدم تزریق گاز به میدان آغاجاری موجب كاهش تولید آن از یك میلیون به 150 هزار بشكه درروز شد.

دانشیار درباره اهمیت تزریق گاز در مقایسه با روش‌های دیگر مانند N2 و CO2 توضیح داد: تاثیر گاز در افزایش ضریب بازیافت 90 درصد و تاثیر همه روش‌های دیگر در افزایش بازیافت تنها 10 درصد است؛ همچنین اگر تزریق گاز به اندازه كافی انجام نشود، نسل آینده هیچ گونه درآمد ارزی از نفت نخواهد داشت.

این نماینده مجلس با ابراز تاسف برای كسانی كه بر فروش خام نفت و گاز و برداشت هرچه بیشتر آنها بدون توجه به تزریق تاكید می‌كنند، تصریح كرد: زمانی نتیجه ضربه زدن آنها به مخازن آشكار می‌شود كه دیگر مسوولیتی ندارند كه حساب پس دهند. همچنین دلیل اصلی تزریق كم در دنیا گرانی گاز است. این در حالی است كه اگر نصف ذخایر گازی پارس جنوبی تزریق شود امكان حفظ تولید روزانه چهار میلیون بشكه تا 50 سال آینده وجود دارد.

وی با مفید دانستن گاز رسانی به روستاها، استدلال كرد: اگر گازرسانی به روستاها انجام نشود، لازم است به جای آن سوخت مایع در اختیار آنها قرار داده شود كه نه تنها هزینه جابه‌جایی آن بسیار زیاد است، بلكه ارزش اقتصادی خرید سوخت مایع در مقابل مصرف گاز بسیار بیشتر است.

او درباره وضعیت كنونی قرارداد كرسنت گفت: این قرارداد امضا شده برای ایران تعهدآور است. مشكل اصلی در این بحث، موضوع نرخ گاز است كه به صورت منطقه‌ای یا بین‌المللی تغییر می‌كند و هنوز بین دو شركت ملی صادرات گاز ایران و كرسنت حل نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین