غلامعباس ترکی افزود: در حوزه مقابله با اراذل و اوباش هماهنگی کاملی با مسئولان نیروی انتظامی شکل گرفته است تا علاوه بر تقویت اقتدار پلیس، چهارچوب حقوق شهروندی و قانون رعایت شود.
وی با بیان اینکه دادسرای نظامی از طرح مقابله با اراذل و اوباش در همین چهارچوب حمایت میکند، گفت: دادسرای نظامی تهران ضمن پشتیبانی از برخورد جدی و قاطع با افرادی که مخل نظم عمومی هستند و به امنیت شهروندان تعرض میکنند، برای مقابله با این افراد چند اصل را مورد تأکید قرار میدهد.
دادستان نظامیاستان تهران، استمرار این طرح را یک اصل مهم برشمرد و اظهارداشت: برخورد با ناامن کنندگان جامعه باید امری دائمی و پیوسته باشد، چون طرحهای مقطعی پاسخگوی خواسته مردم نیست و انرژی مضاعفی را از پلیس میگیرد.
وی شناسنامه دار کردن اراذل و اوباش را یکی دیگر از اصول مهم اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: لازمه اجرای این طرح، شناسایی و شناسنامهدار کردن مستند و دقیق افرادی است که در زمینه مزاحمت برای مردم، نوامیس، شرارت، زورگیری و قدرت نمایی سابقه داشتهاند؛ این افراد باید شناسنامهدار شوند تا به قول معروف، تر و خشک با یکدیگر نسوزند.
ترکی در همین ارتباط از شناسنامه دار کردن اراذل و اوباش توسط پلیس خبر داد و افزود: در هر محلهای هویت چنین افرادی شناسایی و سوابق و میزان خطرناک بودن آنها در پروندهها مشخص شده و روند شناسنامهدار کردن آنها تحت نظارت دادستانهای مربوطه ادامه دارد.
ظاهر و پوشش به تنهایی برای شناخت افراد کفایت نمیکند
دادستان نظامی استان تهران درباره اثرات شناسنامه دار شدن این افراد گفت: نباید به گونهای عمل شود که فردی بیگناه تنها با اکتفا به ظاهرش تحت تعقیب قرار گیرد و برچسب اراذل و اوباش به وی زده شود؛ ظاهر و پوشش به تنهایی برای شناخت افراد کفایت نمیکند، بلکه سوابق و شخصیت آنها باید به صورت دقیق و مستند مورد توجه قرار گیرد.
این مقام قضایی با بیان اینکه برخورد با سردسته باندها و سر شبکه ها در این طرح با سایرین متفاوت است، افزود: کسانی که هنوز آلوده جرم و جنایت نشدهاند، اگر متنبه شوند و از دسته مجرمان خطرناک بیرون بیایند از فهرست سیاه این گونه مجرمان خارج خواهند شد.
دادستان نظامی استان تهران با اشاره به شرایط برخورد پلیس با اراذل و اوباش گفت: متأسفانه شاهد هستیم که بعضی از این افراد در ملأ عام به قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت و به خطر انداختن جان و مال مردم میپردازند و در مقابل مأموران نیز مقاومت میکنند، بنابراین به آنها هشدار میدهیم که پلیس بر اساس قانون میتواند با قاطعیت برای مهار آنها از تمام قدرت خود استفاده کند.
وی تأکید کرد: پلیس قبل از دستگیری موظف است با رعایت تمام اصول با برهم زنندگان امنیت عمومی برخورد کند، اما پس از دستگیری، برخوردهای خشونت آمیز و غیر متعارف مجاز و قابل قبول نیست.
ترکی همچنین رعایت چهارچوبهای قانونی و اخلاقی و رعایت تعالیم دینی و سیره ائمه معصومین (ع) در برخورد با قانون شکنان را یک ضرورت دانست و گفت: نمیتوانیم با پیشفرض، فردی سابقه دار را تا پایان عمرش بزهکار بنامیم، زیرا ممکن است متنبه شده باشد و بعضی از این اشخاص به خصوص جوانان و نوجوانان ممکن است با تذکر و هشدار پلیس خود را اصلاح کنند.
گرداندن اراذل و اوباش حتماً باید با حکم دادگاه باشد
دادستان نظامی استان تهران به انتظارات سازمان قضایی نیروهای مسلح از مأموران پلیس در اجرای این طرح پرداخت و گفت: با توجه به ابعاد قضایی تشهیر و توجه به دستاوردهای علوم جنایی، گرداندن اراذل و اوباش حتماً باید با حکم دادگاه یا دستور صریح مقام قضایی و لحاظ آثار بازدارندگی آن با توجه به پرونده شخصیت متهم و رعایت دستورالعمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی انجام شود و از تصمیمات و اقدامات غیر کارشناسی و هیجانی در این ارتباط اجتناب شود.