پیرمحمد ملازهی در پاسخ به این سوال که هند بر اساس منافع خود ترجیح می دهد که از بین بایدن و ترامپ کدام یک به کاخ سفید راه پیدا کنند، افزود: هند و آمریکا بر اساس یک استراتژی مشخصی با یکدیگر همکاری می کنند و بر اساس این نگاه راهبردی تعامل با یکدیگر را به پیش می برند. بنابراین برای هند تفاوت چندانی بین ترامپ یا بایدن وجود ندارد؛ چرا که آنها می دانند دو کشور دارای یک رابطه راهبردی هستند که با تغییر روسای جمهور در کاخ سفید تاثیر چندانی در آن ایجاد نمی شود.
وی به نگاه دو کشور آمریکا و هند به موضوع چین اشاره کرد و افزود: رقابت تنگاتنگی بین چین و هند وجود دارد، هندی ها از حضور نظامی چین در اقیانوس هند و سرمایه گذاری در این منطقه و همچنین برخی از کشورهای عربی و آفریقایی نگران هستند چرا که دهلی نو این منطقه را عمق استراتژیک خود می داند و علاقه ای ندارد که چین در این منطقه حضور داشته باشد. در همین چارچوب مشاهده می کنیم که در سال های اخیر هندی ها با همکاری آمریکا تلاش کرده اند که نیروی دریایی خود را در راستای مقابله با حضور چین در اقیانوس هند تقویت کنند.
این کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: از دیگر سو آمریکایی ها نیز به دنبال مهار چین و جلوگیری از گسترش حوزه نفوذ آن هستند و این نگرانی مشترک دست به دست هم داده که چین و روسیه در این زمینه همکاری هایی با یکدیگر داشته باشند تا همانطور که اشاره شد چون واشنگتن و دهلی نو همکاری هایشان بر اساس یک استراتژی مشخصی است با تغییر روسای جمهور آمریکا تغییر چندانی در روند تعاملات بین دو کشور ایجاد نخواهد شد.