کد خبر: ۶۷۹۹۶۲
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۹

الکاظمی: عراق هیچ توافقی را جایگزین توافق با چین نمی‌کند

نخست وزیر عراق در پاسخ به انتقادها از بی اعتنایی دولت این کشور به تفاهمنامه میان بغداد-پکن مربوط به دوره نخست وزیر پیشین تاکید کرد که هیچ توافقی جایگزین آن توافق نمی‌شود.
الکاظمی: عراق هیچ توافقی را جایگزین توافق با چین نمی‌کند
آفتاب‌‌نیوز :

نخست وزیر عراق روز سه شنبه در پاسخ به حرف و حدیث‌ها درباره لغو نتایج سفر «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشین این کشور به چین تاکید کرد که هیچ توافقی جایگزین توافق با چین نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم، «مصطفی الکاظمی» در بیانیه‌ای گفت: «عراق باید یک محیط جذاب برای سرمایه‌گذاری و نه یک عامل دفع‌کننده باشد، زیرا ما واقعاً به سرمایه گذاری، فرصت‌های شغلی و بازسازی نیاز داریم.»

نخست وزیر عراق در پاسخ به اعتراض‌ها درباره طرح مشکوک سرمایه گذاری عربستان در عراق صرفا این جواب را داد که کمپین هایی وجود دارد که هرگونه روابط نزدیک به عراق با هر کشوری را زیر سوال می‌برد، همراه با شایعاتی برای بر هم زدن محاسبات و هرگونه تفاهمی که به نفع کشور است.

او گفت: «شورای هماهنگی عراق و عربستان جلسات مستمری را طی دو روز گذشته برگزار کردن تا به مجموعه تفاهماتی در مورد بخش‌های صنعت، تجارت، کشاورزی، نفت، آموزش، فرهنگ و غیره دست یابد.»

«خالد بتال نجم» وزیر برنامه‌ریزی عراق نیز تاکید کرد که توافقنامه چین و عراق همچنان پابرجاست و طی روزهای آینده، اقداماتی برای اجرای بندهای این توافقنامه صورت خواهد گرفت.

در سپتامبر ۲۰۱۹ یک ماه قبل از آغاز اعتراضات خیابانی در عراق، عبدالمهدی نخست‌وزیر وقت در سفری پنج روزه به چین رفت و هشت توافق‌نامه و یادداشت تفاهم با این کشور در زمینه‌های مالی، تجاری، امنیتی، عمران، ارتباطات، فرهنگ و آموزش امضا کرد. به گفته ناظران، همین چرخش بغداد به سوی شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شد که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بی‌سابقه قرار دهد.

اجرای توافق بغداد - پکن هنوز در هاله‌ای از ابهام است و با آنکه کمیسیون اقتصادی پارلمان عراق تاکید دارد که این توافق ‌در جریان است و متوقف نشده اما برخی نمایندگان از دخالت آمریکا برای متوقف کردن این توافق‌ و عقب‌نشینی جزئی دولت الکاظمی از آن خبر می‌دهند.

«ریاض المسعودی» نماینده ائتلاف «سائرون» در پارلمان عراق پیش‌تر فاش کرد که دولت الکاظمی به دلیل بحران مالی به وجود آمده در کشور در سایه شیوع همه‌گیری کرونا، مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق مستقل تشکیل شده برای توافق با پکن خارج و این صندوق را خالی کرده است و در حال حاضر تنها ۱۰۰ میلیون دلار در این صندوق وجود دارد.

به اعتقاد ناظران و تحلیلگران سیاسی این اقدام دولت الکاظمی به منزله خروج یک جانبه از توافق با پکن محسوب می‌شود و برای عراق هزینه‌های نفتی به همراه دارد زیرا توافق کرده است که روزانه به چین نفت بدهد.

«حسن شاکر» رئیس فراکسیون پارلمان بدر می‌گوید: آمریکا و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس] در روند توافق با چین مانع‌تراشی می‌کنند و موجب عدم حل مشکل بیکاری در کشور می‌شوند. چین ۷۵۰ میلیون دلار از مبلغ توافق با عراق را دریافت کرده و می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. لذا دولت باید به این توافق به چشم راهکاری برای حل بحران‌هایی که عراق از آن رنج می‌برد به ویژه در بخش برق بنگرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین