دکتر مینا شعبانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به بیماری کووید-۱۹ سلامت و بهداشت روان سالمندان اهمیت زیادی دارد و به این مهم باید بیش از گذشته توجه شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۱۰ ماه از شیوع ویروس کرونا سپری می شود و آمارها نشانگر درصد ابتلای بالای سالمندان به این بیماری است که گروه های هدف با داشتن بیماری های زمینهای مانند فشارخون، دیابت، بیماریهای تنفسی و غیره بیش از دیگران مستعد ابتلا هستند.
این روانپزشک ادامه داد: از طرفی مسائل مربوط به بهداشت و سلامت روان هم اهمیت داشته و در این میان اضطراب، استرس و افسردگی به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن سالمندان منتهی میشود که این موارد باهم دست به دست هم داده و مشکلات عدیدهای را ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: فردی دارای گ روان سالم است، که نه تنها به افسردگی و اضطراب و غیره مبتلا نیست بلکه در اجتماع هم فعال، و دارای روحیه شادی است و ارتباط اجتماعی خوبی هم با دیگران دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر اینکه علائم افسردگی سالمندان نیز با سایرین متفاوت است، ادامه داد: بطور معمول این بیماری خود را با علائم دیگری نشان می دهد که آگاهی آنها از سوی اطرافیان می توان به تشخیص و درمان های لازم منجر شود.
وی خاطر نشان کرد: علائمی مانند اختلالات خواب و اشتها، احساس یاس و ناامیدی و گناه و فراموشی هم از دیگر علایم افسردگی در سالمندان است که باید از سوی اطرافیان جدی گرفته شود.