توقف عرضه یکی از برندهای کلوچه ایرانی در آلمان به دلیل خطر بالا برای سلامت مصرف کننده خبرساز شده است. به ادعای رسانههای خارجی این محصول به طور قابل توجهی خطر ابتلای انسان به سرطان را افزایش میدهد! همچنین به دلیل ترکیبات آن، برای مبتلایان به آلرژی مشکلساز است.
البته این رسانهها تاکید کردهاند که در آلمان کنترل مواد غذایی سخت گیرانهتر از کشورهای دیگر است، بنابراین جای تعجب نیست که شکایات مربوط به آزمونهای سلامت مواد غذایی مرتبا تکرار شود. موضوعی که کارشناسان مواد غذایی نیز آن را دلیل اصلی اخبار گاه و بیگاه برگشت محصولات غذایی ما از کشورهای مقصد صادراتی عنوان میکنند.
یک کارشناسان حوزه غذا، در اینباره گفت: هر کشوری مبنای اندازهگیری استاندارد غذایی مختص خود برای ارزیابی میزان خطر ترکیبات استفاده شده در محصولات دارد. ممکن است یک محصول با یک ترکیب مشخص در کشورهای روسیه نمره قبولی استاندارد را نگیرد، اما در سایر کشورهای CIS بدون هیچ مشکلی پذیرفته و اجازه عرضه پیدا کند.
این کارشناس مهمترین مشکل محصولات غذایی ایران را عدم ذکر دقیق ترکیبات تشکیل دهنده بر روی بسته بندی آن عنوان کرد. عدم درج دقیق ترکیبات و میزان آنها تبدیل به یکی از دلایل اصلی برگشت محصولات غذایی ما از کشورهای مقصد صادراتی یا جمع آوری آن از بازار است.
به گفته این کارشناس؛ معمولا در ترکیبات تشکیل دهنده محصولات غذایی ایران عبارتهای کلی مانند افزودنیهای مجاز یا رنگ مجاز و ... عنوان میشود در حالی که مصرفکننده حق دارد بداند منظور چه موادی است. عدم شناخت مصرفکننده از ترکیبات محصول میتواند سلامت وی را به خطر بیندازد.
جمشید مغازهای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران، که از اعضای اصلی تیم بررسی کننده مشکل پیش آمده برای برند معروف کلوچه ایرانی است ضمن تاکید بر اینکه قضاوت درباره چرایی این اتفاق زود است، افزود: با توجه به حساسیتهای موجود موضوع در حال بررسی است و تا به نتیجه نرسیدن نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد. همزمان با انجمن، موضوع از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان استاندارد پیگیری میشود و به زودی نتایج اعلام خواهد شد.
به گفته مغازهای؛ بررسی انجام شده تا اینجا نشان میدهد در کلوچه مذکور از بادام زمینی استفاده شده اما این ماده غذایی در ترکیبات محصول بر روی بسته ذکر نشده است.بادام زمینی یک ماده غذایی به شدت آلرژیزا است و میتواند برای افراد حساس بسیار خطرناک باشد.
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران درباره احتمال سرطانزا بودن این محصول اظهار نظر نکرد و آن را موکول به پایان بررسیهای و اعلام نتایج دستگاههای مربوطه همچون وزارت بهداشت کرد.
بر اساس این گزارش؛ به نظر میرسد با توجه به اهمیت مشکلات مطرح شده درباره سلامت این برند کلوچه مانند آلرژیزا بودن، باید هر چه سریعتر بررسیها به پایان و نتایج به طور شفاف اعلام شود چراکه هم اکنون این محصول در حال عرضه در داخل کشور بوده و در دسترس مردم قرار دارد.
چون فروشندگان فقط و فقط به فکر سود بیشترن به هر قیمتی
از مواد رنگی خوراکی گرفته تا لبنیات و ....
پسر عموم در یک کارخانه ی تولیدی مواد شیمیایی و ضد عفونی کار میکنه
میگفت شرکتهای تولیدی رب و لبنیات میان از این مواد میبرن برای شستشوی دستگاها
در خوشیبنانه ترین حالت مقداری از آن روی دستکاها می مانه و همان قاطی مواد خوراکی میشه که مصرف عمومه
میدونم ودیدم
وقتی عراق محصول ما رو پس میده،تا آخرش معلومه
میگی نه بزن اخبار 20:30 و 22
جالب اینجاست محصولاتی که به اسم بچه ها تولید میشن واقعا افتضاح هستن.
بهداشت هم پاسخگو نیست؟
سیب زمینی و پیاز و گوجه فرنگی خودمون 10 برابر بیشتر از کیک و بیسکویت ها سمی و هست و نیترات و انواع سموم و آلودگی را داره و سرطان زا تره
اگه این جریان درست باشه آیا مردم حق اعتراض ندارن؟
و اگرم اشتباه باشه که باید دولت پیگیر این جریان باشند.
ما بهترین مواد غذایی رو داریم