کد خبر: ۶۸۵۹۸۶
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
کارگران دغدغه تامین مایحتاج زندگی روزمره را دارند

هزاران کارگر در تهران بیکار شده‌اند

یک فعال کارگری در استان تهران خواستار بازنگری رقم دستمزد کارگران متناسب با نرخ واقعی تورم در نیمه دوم سال شد.
هزاران کارگر در تهران بیکار شده‌اند
آفتاب‌‌نیوز :

«علی ترکاشوند» گفت: قانون کار هیچ محدودیتی برای تعیین دوباره یا چندباره دستمزد کارگران بر اساس شرایط خاص اقتصادی قرار نداده است.

دبیر خانه کارگر شهرستان ری افزود: با توجه به اینکه فاصله غیرقابل انکار دستمزد و تورم به عمیق‌تر شدن فاصله طبقاتی موجود در جامعه منجر شده است و عمیق‌تر شدن این فاصله می‌تواند نتایج ویرانگری به همراه داشته باشد، از دولت انتظار می‌رود ضمن بازنگری دستمزد کارگران در نیمه دوم سال فاصله دستمزد و تورم را ترمیم کند.

ترکاشوند: با اشاره به وضعیت افزایش حقوق کارگران در سال آینده، اظهار کرد: حقوق کارگران در بودجه سال آینده می‌بایست متناسب با نرخ تورم افزایش یابد، این موضوعی است که همواره دغدغه جامعه کارگری و نمایندگان مجلس بوده، اما غالبا محقق نشده است.

این فعال کارگری افزود: تعیین دستمزد کارگران بدون توجه به نرخ واقعی تورم از نتایج هرساله تشکیل جلسه‌ای است که عدالت در مورد تعداد حق آرای شرکای اجتماعی رعایت نمی‌شود، به این ترتیب که دولت با وجود ماهیت کارفرمایی‌اش با پنج نماینده و کارفرمایان با سه نماینده در مقابل سه نماینده‌ای که از جانب کارگران منصوب می‌شوند قرار می‌گیرند و طبیعتا نتایج چنین جلسه‌ای از پیش پیداست.

دبیر خانه کارگرشهر ری به ذکر نمونه‌ای از تبعات فاصله گرفتن دستمزد کارگران با تورم پرداخت و گفت: شرایط سخت اقتصادی و بی‌توجهی دولت به نیاز‌های حداقلی کارگران، موجب نگرانی کارگران از تأمین مایحتاج زندگی و هزینه‌های جاری خانواده شده و این نگرانی آنقدر جدی است که بسیاری از این خانواده برای تامین یک وعده غذا هم دچار مشکل هستند.

ترکاشوند در خاتمه با تأکید بر اینکه نمی‌توان از کارگرانی که درگیر نیاز‌های بدیهی و اولیه زندگی‌شان هستند انتظار «تلاش برای ارتقای تولید ملی را داشت»، گفت: دولت برای خاتمه دادن به این وضعیت و ادامه یافتن امیدی که در جامعه به وجود آمده است، با در نظر گرفتن تمامی جوانب اقتصادی و علمی، به افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال اقدام کند.

هزاران کارگر ساختمانیِ در تهران بیکار شده‌اند

همچنین رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی شهر تهران خطاب به سازمان‌ها و نهاد‌های حمایتی خواستار اختصاص سبد کالا برای بهبود وضعیت معیشتی ۱۴۰ هزار کارگر ساختمانی شهر تهران شد.

محمد باقری با انتقاد از وضعیت بد معیشتی کارگران ساختمانی که از بدو شیوع ویروس کرونا بیکار شده‌اند، گفت: در کشور ما نهاد‌های حمایتی و امدادی ازجمله آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های امدادی از قبیل کمیته امداد حضرت امام (ره) و بهزیستی در ایام کرونایی مشغول امدادرسانی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر هستند لذا با توجه به وضعیت بد معیشتی کارگران ساختمانی و خانواده‌هایشان که منبع درآمد آن‌ها به دلیل گسترش شیوع ویروس کرونا از بین رفته و کاری برای انجام دادن ندارند لذا از این نهاد‌ها و سازمان‌های حمایتی و مردم‌نهاد درخواست کمک و یاری به این قشر از جامعه کار و تلاش را داریم.

او گفت: حدود ۱۴۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده در قالب ۵۰ انجمن صنفی در شهر تهران مشغول کار هستند که با وجود سال‌ها خدمت که با وجود آنکه بیش از ۵۰ درصد از کارگران به دلیل شرایط بد زندگی هم‌اکنون نیازمند کمک هستند، به حال خود رها شده و هیچگونه حمایتی از لحاظ معیشتی به آن‌ها نمی‌شود.

وی با بیان اینکه طی یکسال گذشته بار‌ها از طریق نامه‌نگاری درخواست کمک از نهاد‌های و سازمان‌های حمایتی را برای توزیع سبد کالا داشته‌ایم، افزود: در حال حاضر کمک‌های محدودی غیرنقدی در قالب سبد کالا در نهایت بین هزار کارگر ساختمانی برخی مناطق محروم شهر تهران انجام شده، اما نسبت به جمعیت ۱۴۰ هزار نفری کارگران ساختمانی شهر تهران، باید حداقل به ۵۰ درصد از این کارگران که زیر خط فقرند، کمک شود.

باقری تصریح کرد: سیل عظیمی از کارگران فصلی و ساختمانی هر روز از طلوع صبح تا پایان شب با اجتماع در میادین شهر در انتظار کار هستند، اما کاری نمی‌یابند و در نهایت با جیب‌های خالی به خانه‌های خود بازمی‌گردند.

وی با بیان اینکه از همه مسئولان، مدیران و خیرین درخواست دارم که در قالب بسته‌های حمایتی (نقدی و اقلام خوراکی) از این قشر مستضعف حمایت کنند، افزود: باتوجه به اینکه اسامی ۱۴۰ هزار کارگران ساختمانی بیمه شده شهر تهران در سامانه وزارت کار ورفاه اجتماعی ثبت شده و جدا از آن اسامی آن‌ها در انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهر تهران نیز وجود دارد، لذا سازمان‌ها و نهاد‌های حمایتی می‌توانند با کمک انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی برای توزیع سبد کالا به کارگران ساختمانی و فصلی از این فهرست‌ها استفاده کنند.

این فعال کاری در پایان هدف از توزیع سبد کالا را ایجاد امنیت غذایی برای اقشار کم‌درآمد جامعه دانست و اظهار کرد: هر روز تعدادی از کارگران ساختمانی شهر تهران که به بدنبال شیوع ویروس کرونا بیکار شده‌اند با مراجعه به دفاتر نهاد‌های کارگری ازجمله انجمن صنفی کارگران ساختمانی از عدم اختصاص سبد کالا گله می‌کنند و خواستار دریافت آن هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین