آفتابنیوز : آفتاب: سرمقاله امروز روزنامه کیهان به بررسی چالشهای فرا روی دولت نهم اختصاص یافته است.این روزنامه آورده است:
« دكتر محمود احمدي نژاد، پس از آن كه در سوم تير 1384 رأي اعتماد قريب 18ميليون شهروند ايراني را پس از دو ماراتن نفس گير انتخاباتي از آن خود كرد و شهريور همان سال كابينه خود را تشكيل داد، همزمان با 3 چالش عمده مواجه بود:
1- تهديد غرب به حمله نظامي و تحريم ايران در پي شكسته شدن تعليق فعاليت هاي هسته اي كشور كه در ماه پاياني دولت آقاي خاتمي صورت گرفت 2- چالش اقتصادي و مشكلاتي نظير تورم و تبعيض 3-تجديد سازمان جريان هاي سياسي رقيب- كه بعضا حتي كينه وي و شعارهاي عدالت خواهانه اش را به دل گرفته بودند- در جهت رقابت هاي جدي پس از پايان انتخابات.
کیهان ضمن موفق ارزیابی کردن دولت، در آنچه که
« چالش اول» خوانده است،سپس به بررسی ابعاد عملکرد دولت در چالشهای دوم و سوم؛ يعني اقتصاد بيمار كشور و طيف متنوع مخالفان سياسي دولت پرداخته و می افزاید:
«تورم» و «محروميت و تبعيض در توزيع ثروت ها» را شايد بتوان دو چالش عمده اقتصادي نزد مردم برشمرد... در حوزه تورم، عملكرد دولت «ناموفق» ارزيابي مي شود ».
این روزنامه ضمن محترم شمردن حق رقبا بر نقد دولت، تاکید می کند:
«رقباي دولت و رئيس جمهور كه در حلقه انقلاب قرار دارند حتما حق دارند نقد كنند و نبايد رنجيد همچنان كه اگر نقد شدند نبايد برنجند كه نه نقد دولت و نه نقد رقباي آن به مفهوم از دست رفتن كشور و نظام نيست.
«نقد- دلسوزانه و كارشناسانه كه جاي خود دارد- حتي اگر فتنه جويانه، خصمانه و كينه توزانه هم باشد، بايد از سوي دولت موهبت شمرده شود چرا كه ولو با دشمني و تحريف و واژگونه نمايي، برخي از ضعف هاي مغفول را برجسته مي سازد و به رخ مي كشد اما در يك سيستم پويا و پرنشاط، اسباب بهبود و اصلاح را فراهم مي سازد. از اين جهت رئيس جمهور و دولت وي بايد به عرصه نقد و انتقاد به چشم يك «نياز استراتژيك» و نه «مزاحمت» بنگرند و با پيشدستي، براي آن «مهندسي» كنند.
...اين مسئوليت دولت و رئيس جمهور است كه با مهندسي «مجاري محترم و معزز براي نقد»، امكان تعامل با نخبگان، اهل فن، كارشناسان و صاحب نظران متنوع را گسترش دهند...
ايجاد نشاط و انگيزه براي «جنبش ملي نخبگان» از رسالت ها و مسئوليت هاي مهم دولت است ».