کد خبر: ۶۸۷۵۷۹
تعداد نظرات: ۳۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۴
تورم مسکن در ۱۲ استان بالاتر از میانگین کشوری است

فاجعه گرسنگی اقشار فرودست پس از گرانی چند برابری کالا‌های اساسی| ۱۷ استان در معرض مخاطرات تغذیه‌ای| نان ۷٠ درصد گران می‌شود؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با بیان اینکه پیشنهاد ما برای افزایش قیمت نان در تهران ۷۰ درصد است، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر خلاف دستورالعمل خود، می‌خواهد موضوع تعیین قیمت نان در تهران را به جای کارگروه استانی در هیات دولت مطرح کند.
فاجعه گرسنگی اقشار فرودست پس از گرانی چند برابری کالا‌های اساسی| ۱۷ استان در معرض مخاطرات تغذیه‌ای| نان ۷٠ درصد گران می‌شود؟
آفتاب‌‌نیوز :

چند روز پس از اعلام نرخ تورم در آذر ماه سال جاری، نرخ تورم استانی نیز منتشر شد. در این گزارش که توسط مرکز آمار منتشر شده، بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای مربوط به استان کردستان با ۵۴.۲ درصد و کمترین نیز به استان قم با تورم ۴۱.۲ درصد تعلق دارد. در تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر نیز استان هرمزگان با نرخ ۳۵.۳ درصد پیشتاز است. کمترین نرخ تورم سالانه نیز مربوط به استان مرکزی با ۲۷.۳ درصد تعلق دارد. وضعیت تورمی استان‌های آذربایجان غربی، کرمان و خرسان رضوی نسبت به آبان ماه به ترتیب ۴.۵، ۳.۸ و ۳.۸ درصد تغییر کرده و سطح قیمت انواع کالا و خدمات افزایش داشته است.

در گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» به ترتیب یزد و فارس و در گروه «کالا‌ها غیرخوراکی و خدمات» نیز سیستان و بلوچستان و تهران بیشترین تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر را ثبت کرده‌اند. بر اساس آنچه مرکز آمار در اولین روز از زمستان منتشر کرده بود، نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر، تورم نقطه‌ای و ماهانه به ترتیب ۳۰.۵، ۴۴.۸ و ۲ درصد گزارش شده بود که به جز تورم سالانه در مابقی کاهش داشته است. هر چند در این ماه، تورم نقطه‌ای گروه کالا‌های خوراکی به ۵۸ درصد رسید که می‌تواند باعث حذف بیشتر کالا‌های خوراکی از سبد مصرفی خانوار‌های کم‌درآمد و آسیب‌پذیر شود. با بررسی آمار مربوط به تورم نقطه‌ای گروه خوراکی‌ها، استان‌های کرمانشاه و خراسان رضوی در مخاطرات تغذیه‌ای بیشتری قرار دارند. تازه‌ترین گزارش مرکز آمار مشخص می‌کند که بیش از نصف استان‌های کشور در تورم سالانه، نقطه‌ای و حتی ماهانه عملکرد بدی داشتند و سطح عمومی قیمت‌ها در آن‌ها افزایش پیدا کرده است.

تورم ۱۲ استان جلوتر از تورم سالانه

با استناد به گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه کشور تا آذر سال جاری ۳۰.۵ درصد است که ۱۲ استان نرخ تورم بیشتر یا برابر با نرخ تورم سالانه دارد و مابقی نیز تورم‌شان کمتر از ۳۰.۵ درصد است. تورم نقطه‌ای در ماه گذشته نیز ۴۴.۸ درصد گزارش شده که ۱۹ استان تورم نقطه‌ای برابر یا بیشتر داشتند که نشان می‌دهد ۶۱ درصد از استان‌های کشور یک سبد مشخصی از کالا‌ها و خدمات را به اندازه ۴۴.۸ درصد بیشتر، گران‌تر از آذر ماه سال گذشته خریداری می‌کنند. این امر می‌تواند منجر تبعات سنگین اقتصادی مانند افزایش فاصله طبقاتی، مهاجرت به شهر‌های بزرگ و افزایش بیشتر افراد در دهک‌های درآمدی پایین‌تر شود.

۱۷ استان در معرض مخاطرات تغذیه‌ای

با بررسی تازه‌ترین گزارش مرکز آمار در ۱۷ استان نرخ تورم نقطه‌ای گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» بیشتر از ۵۷.۹ درصد است. بدین معنا که ساکنان این استان‌ها برای خرید یک سبد مشخصی از خوراکی نسبت به آذر سال گذشته باید بیش از ۵۷.۹ درصد هزینه بیشتری بپردازند. اغلب این استان‌ها تورم نقطه‌ای بالاتر از میانگین کشوری نیز دارند. افزایش قیمت‌های خوراکی در کنار بالا رفتن آمار بیکاری پس از شیوع کرونا و رسیدنش به سطح ۱۸.۵ درصد در تابستان، می‌تواند نگرانی‌ها در خصوص کوچک‌تر شدن سبد معیشتی خانواده‌ها را بیشتر کند. به خصوص اینکه اغلب افزایش قیمت‌ها در گروه کالا‌های اساسی بوده است. به گونه‌ای که تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر سال جاری و تورم نقطه‌ای آذر گروه نان و غلات ۴۰ و ۶۰ درصد بوده است. تورم بالای گروه نان و غلات در کنار میانگین تورم نقطه‌ای ۵۶.۶ درصدی گوشت قرمز و سفید و ۶۰.۸ درصدی گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» سبد مصرفی اقشار کم درآمد را بیشتر از گذشته در معرض سوءتغذیه و ناهنجاری‌های غذایی قرار می‌دهد. بر اساس گزارش «طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۸» مرکز آمار عمده هزینه‌های خانوار‌های کشور بر ۳ گروه انواع گوشت، غلات و نان و لبنیات و تخم مرغ بوده است. برای خانوار‌های شهری سهم این ۳ کالا به ترتیب ۲۲، ۱۹ و ۱۱ درصد و برای خانوار‌های روستایی نیز ۲۲، ۲۲ و ۱۰ درصد گزارش شده است. بنابراین این سه کالا بین ۵۲ تا ۵۴ درصد هزینه‌های مربوط به گروه کالایی «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» را در اختیار دارد. هر چند درصد‌های گفته شده «میانگین» است و برای هر استان و هر خانواده متفاوت خواهد بود. اما آنچه که می‌توان استنباط کرد، بالا بودن سهم کالا‌های گفته شده در سبد معیشتی خانواده‌هاست. به گونه‌ای که با هر تغییری در آن می‌تواند میزان مصرف را تغییر دهد. توجه به گروه کالایی «خوراکی و آشامیدنی» زمانی جدی می‌شود که بدانیم تقریبا جایگزینی برای زمانی که گران‌تر می‌شوند، وجود ندارد. چراکه خانواده‌ها در آذر ماه و با وجود افزایش قیمت برنج به سراغ مصرف بیشتر نان می‌روند. با وجود افزایش حدود ۶۰ درصدی قیمت یک سبد مشخص از کالا خوراکی در فاصله آذر ۹۸ تا آذر سال جاری، تغییر قیمت ماهانه این سبد نیز قابل توجه است. بر این اساس تورم ماهانه این گروه ۵ درصد گزارش شده که البته در استان‌های با تورم بالا برای گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» بیشتر است.

تورم مسکن در ۱۲ استان بالاتر از کشور

از سوی دیگر تورم نقطه‌ای گروه مسکن، آب و برق نیز در ۱۲ استان بالاتر از میانگین ۲۶.۱ درصد کشور در آذر ماه است. بیشترین تورم نقطه‌ای این بخش مربوط به استان کرمانشاه با حدود ۳۶.۹ درصد گزارش شده بدین معنا که قیمت یک سبد مشخص از این گروه کالا و خدمات نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ افزایشی ۳۴ درصدی داشته است.

تورم منفی کالا‌های غیرخوراکی در ۶ استان

به نوشته روزنامه اعتماد، با استناد به تازه‌ترین گزارش مرکز آمار در ۶ استان تورم ماهانه کالا‌ها و خدمات غیرخوراکی برای خانوار شهری منفی شده که برای خانوار‌های روستایی به ۳ استان می‌رسد. هر چند این امر به دلیل ثبات نسبی نرخ ارز است که از میانه آبان و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا آغاز و تا آذر ماه نیز ادامه داشت. بنابراین تاثیر آن بر سطح قیمت‌ها در ماه آذر دور از ذهن نبود. در تورم آذر ماه تاثیرات ثبات نرخ ارز بر سطح قیمت‌ها به خوبی مشخص است. با توجه به اینکه بانک مرکزی قرار است نرخ تورم تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ را به ۲۲ درصد برساند، توجه به ثبات نرخ ارز باید در اولویت برنامه‌های این نهاد پولی و مالی قرار گیرد.

تورم بهداشت و درمان در ۱۴ استان بالاتر از کشور

در بخش دیگری از گزارش مرکز آمار، تورم نقطه‌ای بهداشت و درمان در ۱۴ استان بیشتر از میانگین کل کشور که ۳۴.۵ درصد است، گزارش شده است. به بیان دیگر خانوار‌های ساکن در این استان‌ها در آذر سال جاری نسبت به آذر سال گذشته بیش از ۳۴.۵ درصد برای استفاده از خدمات مشخصی از بهداشت و درمان هزینه می‌پردازند. با توجه به اینکه بیم شیوع موج چهارم کرونا در کشور وجود دارد، توجه به ناتوانی برخی افراد در پرداخت هزینه‌های درمانی باید مدنظر سیاستمداران و تصمیم‌سازان قرار گیرد.

نان ۷٠ درصد گران می‌شود؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با بیان اینکه پیشنهاد ما برای افزایش قیمت نان در تهران ۷۰ درصد است، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر خلاف دستورالعمل خود، می‌خواهد موضوع تعیین قیمت نان در تهران را به جای کارگروه استانی در هیات دولت مطرح کند.

بیژن نوروز مقدم در گفتگو با ایلنا با تاکید بر اینکه طی ۵ سال، از سال ۹۳ تا ۹۸ به رغم افزایش نرخ تورم اجازه افزایش قیمت نان به نانوایی‌ها داده نشد، افزود: به رغم اینکه فقط از سال ۹۸ تا سال ۹۹ میزان رشد نرخ تورم به اندازه تمام آن ۵ سال بود دولت همچنان در مقابل افزایش قیمت نان مقاومت می‌کرد. در شهریور ۹۹ پس از ۸ ماه دوندگی اتحادیه، بالاخره مسئولان پذیرفتند که دیگر نانوایان نمی‌توانند به کار خود با قیمت‌های قبلی ادامه دهند و قیمت نان را ۴۵ درصد افزایش دادند.

نوروز مقدم با تاکید بر اینکه قیمت جدید هزینه‌های نانوایان را پوشش نمی‌دهد و مورد تائید آن‌ها نیست، یادآور شد: این در حالی بود که در دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین نرخ نان آمده است که نرخ گندم باید ملاک تعیین قیمت‌گذاری نان قرار گیرد و از ابتدای سالجاری نانوایان می‌توانند مطابق با افزایش قیمت گندم، قیمت نان را افزایش دهند.

به گفته وی با توجه به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم و افزایش قابل توجه سایر هزینه‌ها از جمله کرایه حمل، قیمت خمیر مایه و ... هنوز برای افزایش قیمت نان در بیشتر استان‌ها تصمیم‌گیری نشده است.

نوروز مقدم اظهار کرد: فقط قیمت دولتی خمیر مایه بعد از افزایش قیمت نان در سال گذشته، دو مرتبه در دی‌ماه سال قبل و اردیبهشت امسال افزایش یافته است، ضمن اینکه نانوایان مجبور هستند بخشی از نیاز خود را از بازار آزاد ۴۰ تا ۵۰ درصد بالاتر از نرخ دولتی تامین کنند.

وی از پذیرش مراجع مربوطه برای افزایش نرخ نان خبر داد و گفت: ما تا ماه رمضان برای ملاحظه شرایط مردم بر افزایش نرخ نان اصرار نکردیم، اما پس از پایان ماه رمضان درخواست خود را همراه با آنالیز قیمت به مراجع تصمیم گیرنده ارسال کردیم. حالا پس از ۶ ماه استانداری تهران خواسته ما، برای افزایش قیمت نان را به حق دانسته است، اما بر خلاف روند قانونی آن که باید تصمیم در کارگروه استانی گرفته شود، موضوع را به وزارت صمت ارجاع داده است.

نوروز مقدم تاکید کرد: وزارت صمت نیز آن را به ستاد تنظیم بازار ارسال کرد و سازمان حمایت مکلف به بررسی آن شد. حالا بعد از گذشت چندین ماه وزارت صمت به ما می‌گوید که برای افزایش نرخ نان در استان تهران باید در هیات دولت تصمیم گیری شود.

نوروز مقدم این اقدام وزارت صمت را خلاف دستورالعمل‌های خود وزارتخانه دانست.

وی گفت: نمی‌توان قیمت نان را با فشار بر نانوایان ثابت نگه داشت چراکه نانوایان تهران در گران‌ترین شهر کشور زندگی می‌کنند و برای تامین هزینه‌های جاری تولید نان و زندگی خود با مشکلات جدی مواجه هستند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران پیشنهاد افزایش قیمت نان در تهران را ۷۰ درصد عنوان کرد و گفت: البته کارگروه استانداری تهران با افزایش ۳۵ درصدی موافقت کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
6
25
تحریم کاغذ پاره هست همگی دچار توهم شدیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
آقایان سرمست شدن از پول بیت المال و مردم را فراموش کردند. یادشان رفته زمان جنگ که همین مردم از نان سفره کم می کردن و به جبهه ها می فرستادن دیگر تمام ...
وگور
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
به زودی تحریم ها در فرایندی چند ماهه برداشته می شود .اگر آمریکا و غرب دیر بجنبند با مشکل بسیار بزرگتری در خاورمیانه مواجه خواهند شد .اروپا لحظه شماری می کند تا بایدن هر چه سریعتر این کار را بکند و گر نه با چالش عمیقی با ایران در منطقه مواجه خواهد شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
اگر مشکلات کنونی کشور به علت تحریم باشد ما 40 سال است تحریم هستیم باید سالهای پیش از گرسنگی می مردیم
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
1
13
بیکاری، عدم سرمایه‌گذاری ملی برای توسعه و زیرساخت‌ها و فقدان سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش تعداد مشاغل و فرصت‌های کاری . مدرسه و دانشگاه و مراکز حرفه آموزی مشغول تولید مدرک بدون آینده‌ شغلی
همه اینها نشانه هایی از روزهایی نگران کننده میدهد مسولین باید بجنبند تا همین الانش هم کمی دیر شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
2
16
بقول دکترمان گران بودن اجناس بهتر از نایاب بودنش است ، یعنی خوردن پولدار و نگاه بی پول زیباست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
1
12
چرا شایعه پراکنی میکنید. هیچ مشکلی وجود نداره. همه چی عالیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
9
لطفن براي مسولين كشور اين گزارش را بفرستيد كمي هم بفكر مردم باشند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
20
یک عده از ... برای شنا و سونای آخر هفته به کشورهای حاشیه خلیج فارس می روند یک عده ای هم از نداری نوزاد یا اعضای بدن خود را می فروشند.
ارتش گرسنگان در راه اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
9
مملکت رها شده است حد وحساب هم ندارد گرانی کالا !؟
وسائل بهداشتی حداقل ۵۰۰ درصد گران شده وچه بشود
که مسئولین محترم دست از لجبازی بردارند وناله ملت
را بشنوند تا دیر نشده !.؟
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
7
همین امارم درست نیست .اقایان از کارگر چیزی نمانده
تمامه سنگینی این کشور به دوش ماست که زیر این بار
داریم لح میشویم تراخدا تراخدا به فکر باشین خیلی زود
دیر میشه .آخرین سنگر...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
13
جهش تولید یعنی این ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
8
به نظرم اگه مردم برن شبانه روز از گرسنگی خونه مسئولین بمونن بهتره
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
1
6
به جای گرانی تلگرام هست ؛ حامیان دولت تدبیر خوش باشن
ملبکا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
4
اینقدر گرونی کردن کمر مردم شکست واقعا کرونا بیکاری گرونی چه خبره بابا یکباره همه ملت بکشید راحت بشین همه مثل شما حقوق عالی نمیگیرن مردم بدبختم به خدا
عبد ال..
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
0
3
یک عده اگاه یا نااگاه تبلیغ می کنند .
رفاه ادم را از خدا دور میکند انسان فقیر به خدا پناه می برد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کاملا آگاهانه میگن من میخورم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چه ربطی داره!!!!این جمله انسان فقیر به خدا پناه می برد!!!!یعنی چی؟امام علی(ع) خطاب به فرزندش امام حسن‌ مجتبی(ع) می‌فرماید: «فرزندم کسی‌که به فقر دچار شود به چهار خصلت مبتلا می‌شود: ضعف در یقین، نقصان در عقل، سستی در دین، کم‌حیایی در چهره، پس از فقر به خدا پناه می‌بریم».
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
0
3
بدلیل مشکلات وحشتناک اقتصادی وگرانی ها وتورم نجومی وسرسام آور اکثریت خانوارهای ایرانی در تامین وتهیه تغذیه مناسب برای خانواده های خود دچار مشکلات شدید شده اند ونمی توانند مواد غذایی مورد نیاز خانواده های خود را تامین کنند. این مسئله موجب شده است که گروههای سنی مختلف به درجات مختلفی دچار سوء تغذیه شوند واین سوء تغذیه اثرات جسمی وروانی ماندگار بر کودکان ،مادران باردار وشیرده ،بیماران وزیرگروههای سنی بگذارد . این اثرات در چهار گروه اول ذکر شده ماندگارتر است ازجمله کودکان که سوء تغذیه موجب اختلالات رشدی جسمی وهوشی وعقب ماندگی رشد جسمی وذهنی آنها شده است وقابل جبران نیز نمی باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
2
1
طرح مساوات بسته های معیشتی که به همه میدن. فکر نمیکنم کسی گرسنه بمونه.
الف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
0
3
نوبره واقعا !!!
جمیعا خسته نباشید ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
0
2
دوستانی که ...... توی کاسه ما گذاشتند، صبح تدبیر بخورند، ناهار امید و شب خواهش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
3
نان ۱۰۰۰تومان الله برکت الله
احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
1
توروخدا جلوی تورم وگرونی رو بگیرین برنج .شوینده ها ولبنیات. پوشاک بخدا دیگه این حقوق ها هیچی نمیشه بیست درصد افزایش میدن سیصد درصد اجناس و کرایه خونه ها افزایش پیدا می‌کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
1
حقشونه ک بزنن تو سرشون و مالشونو بگیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
2
بیشترین سهم از وضعیت اقتصاد خیلی بد امروز به رای دیروز ما برمیگردد.اگر قبل از انداختن برگه ی کوچک رای به صندوق کمی فکرمان را بزرگ میکردیم ،به این فلاکت دچارنمی شدیم.
لیلا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
1
بدترین لعنت هابرعاملان گرونی بادکه بسیاری ازسرپرستان شرمنده زن وبچه هاشون شدن کنه که اونقدرگرانی شده که ماهی یکبارهم نمیتونیم میوه بخریم
آدم بیکاروگرسنه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
0
پسته کیلویی270هزار تومن.گوشت کیلویی 150الي 200.یک عدد مرغ شده بین50تا70هزار تومن .پرتقال کیلویی 15تا20هزار تومن.پیاز شده کیلویی7تا 10هزار تومن و غیره و غیره.خودرو شده قيمتش آسمون.بنزین3هزار تومن .اجاره خانه شده آسمون .وقتي ازسال93تا سال99 اينجوري تورم سر مردم آووردن دیگه توقعه ای نداشته باشن از ما مردم گرسنه.از بیکاری هم بگم که دیگه هیچی..خانه ای وقتي سفره اش خالی شود دین و ایمان هم از آن خانه بیرون میرود اینو تو قرآن مرور کنید.وای به حال مسئولین از این پس
مردم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
0
2
نیم کیلیو چای گلستان 100 هزار تومان پرتغال کیلیوی 20 هزار تومان و....عربها بخورن ما ایرانی ها تماشا کنیم
این کسانی که موافق تحریم و مخالف مذاکره کجا ان چرا حرف نمی زنن همه چیز را از سفرهای مردم صادر کردید اون کسی که موافق صادرات به هر قیمتی هست خائن به مردم هست مثل ابن ملجم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
2
0
پول این مردم رو در کشور های دیگه هزینه می کنن و این مردم رو به این روز انداختن. ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
2
0
علاج کار فقط رفراندم است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
0
0
شکی باقی نمانده که کسانی که مسول معیشت مردم و کنترل قیمت ها هستند، ماموریت نابودی کامل اقتصاد و مردم کشور را دارند.
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
1
0
قابل توجه بدبختهایی که میگن مذاکره کنیم
مذاکره یعنی فروش کشور و مردم ایران به امریکا،یعنی بردگی من و تو،یعنی دزدیدن ناموس ما،یعنی ناامنی........ با مذاکره کسی نمیاد نون تو سفره ما بزاره همینم که هست بر میداره
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین