علی اصغر عنابستانی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از نمایندگان مجلس به صورت بالقوه مدعی نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هستند، اظهار کرد: یعنی در حال حاضر ما میتوانیم از آقایان قالیباف، امیرحسین قاضیزاده، نیکزاد، حاجی بابایی، زاکانی و بذرپاش به عنوان کاندیداهایی بالقوه از مجلس و دیوان محاسبات نام ببریم. احتمالا تا قبل از پایان سال، روشن خواهد شد که کاندیداهای ریاست جمهوری به طور مشخص چه افرادی هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: به نظر من هر کسی که رجل سیاسی و مذهبی باشد و توانایی اداره کشور را داشته باشد، میتواند در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود، بنابراین کسی نمیتواند فردی را که توانایی اداره کشور را دارد اما زمانی جزو نظامیان بوده است را از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری محروم کند. نامزدها چه سابقه حضور در ساختارهای سیاسی را داشته باشند و چه سابقه حضور در ساختارهای نظامی را دارا باشند، در نهایت این رای مردم است که تعیین میکند چه کسی به مقام ریاست جمهوری کشور برسد. لذا من بحثهایی را که در پی منع نظامیان از حضور در انتخابات ریاست جمهوری هستند را بحثهایی گمراهکننده میبینم.
وی بیان کرد: تلاش ما این است که تمامی سلایق مختلف سیاسی مردم در معرض انتخاب قرار داده شوند. در بین گزینههای نظامی نیز سردار دهقان گفته است که حتما قصد ورود به عرصه انتخابات را دارد و سردار محسن رضایی هم تا جایی که من شنیدهام اعلام ورود به این عرصه را کرده است. همچنین من فکر میکنم سردار سعید محمد نیز قابلیتهای لازم برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را دارد.
نماینده مردم سبزوار، جغتای و جوین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بسیاری از افرادی که در حال حاضر به عنوان نامزدهای احتمالی در انتخابات سال آینده مطرح اند، عضو احزاب و جریاناتی هستند و تصمیمات این جریانها و لابیهای مختلف نیز نقش بسیار پررنگی در تعیین ورود و باقی ماندن افراد در عرصه انتخابات دارند. لذا باید منتظر بود و دید در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
عنابستانی که دارای سوابق اجرایی و مدیریتی متعددی در دولتهای نهم و دهم است، در خصوص احتمال نامزدی محمود احمدینژاد در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: در حال حاضر فعالیتهای سیاسی آقای احمدینژاد، به شکلی است که احساس میشود او علاقهمند به تاثیرگذاری بر فضای سیاسی است و چنانچه فرصت برای او مهیا شود، امکان حضورش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده وجود دارد.
وی افزود: کنشگریها و اظهار نظراتی که آقای احمدینژاد دارد، نشاندهنده علاقه او به تاثیرگذاری بر فضای سیاسی کشور است، اما اینکه آیا این تاثیرگذاری مستقیما در عرصه انتخابات ریاست جمهوری نمایان میشود و یا اینکه آیا شورای نگهبان وی را تایید صلاحیت میکند یا نه، اینها مسائلی است که در آینده پاسخشان معلوم خواهد شد، اما فعلا من فعالیتهای او را به گونهای میبینم که ظاهرا دارد خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال بعد آماده میکند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه تجربه نشان داده است تصمیمات شورای نگهبان خیلی قابل پیشبینی نیست، اضافه کرد: تصمیمات شورای نگهبان بر اساس معیارهای این شورا و همچنین شرایط روز کشور ممکن است تغییر بکند بنابراین نمیتوان از امروز پیشبینی کرد که آیا آقای احمدینژاد به تایید صلاحیت شورای نگهبان خواهد رسید یا نه.
عنابستانی همچنین در خصوص شیوه برگزاری انتخابات سال آینده، بیان کرد: یکی از طرحهایی که در این خصوص در وزارت کشور مطرح است، برگزاری بخش بیشتری از انتخابات به صورت الکترونیکی است. همچنین طرح دو برابر کردن تعداد شعب اخذ رای نیز از دیگر طرحهایی است که وزارت کشور در حال دنبال کردن آن است. این وظیفه ماست که انتخابات را در هر شرایطی برگزار کنیم، اما باید تدابیری بیاندیشیم که آسیبی به مردم نرسد.