آفتابنیوز : آفتاب: علی قنبری عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:«احمدینژاد به دلیل ناتوانی در حل وعدههای اقتصادی که به مردم داده و همچنین مسایل و مشکلاتی که در این زمینه با آن مواجه شده است منکر شعارهای اقتصادیاش در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری میشود.»
این استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در این باره اظهار داشت: «در حال حاضر وضعیت به گونهای است که مجلس نیز در مقابل دولت قرار گرفته و سیاستهای اقتصادی دولت را زیر سوال میبرد و نه تنها اصلاحطلبان منتقدان اقتصادی دولت هستند که اصولگرایان واقعی نیز منتقد سیاستهای غیرکارشناسانه و غیرعلمی دولت نهم هستند».
عضو سابق شورای پول و اعتبار تصریح کرد: «بر هیچ کس پوشیده نیست که احمدینژاد با وعده حل مشکلات اقتصادی مردم بر مسند ریاست جمهوری تکیه زد اما علیرغم وعدههای اقتصادی و رفع تنگناهای معیشتی مردم و از جمله حل مشکل جوانان، بیکاری و تورم در حال حاضر به دلایل متعدد به جهت برخوردهای غیرکارشناسانه و غیرعلمی با مسایل از حل این مشکلات ناتوان شده است و به راحتی وعدههای خود را انکار میکند.»
وی با بیان اینکه «مگر میشود کسی به عنوان رییس جمهور انتخاب شود بدون اینکه مردم به شعارهای اقتصادی او توجه کنند»، اظهار داشت: «غیر از شعارهای اقتصادی رییس جمهور که مانند سایر کاندیداها به صورت روشن و واضح به مردم وعده داد که مشکلات اقتصادی آنها را حل میکند بحث دیگری مطرح بود و آن وعده عدالت در ابعاد مختلف بود».
قنبری در این خصوص خاطرنشان کرد: «عدالت یعنی اینکه مشکلات اقتصادی حل شود، فرصتهای برابر به مردم داده شود و از ابزارهای اقتصادی به نحوی استفاده شود که شکاف طبقاتی در جامعه رفع گردد».
وی یکی از مصادیق این مساله را ضریب جینی دانست و افزود: «متاسفانه پس از گذشت دو سال و نیم از انتخابات ریاست جمهوری شاهد بهبود این شاخصها نبودیم و بعضا با وجود افزایش درآمدهای دولت به دلیل افزایش قیمت نفت وضعیت این شاخصها از جمله ضریب جینی، تورم و گرانی، رفاه عمومی مردم و وضعیت کسب و کار و سرمایهگذاری بعضا وخیمتر شده است».
قنبری تاکید کرد: «همه این مسایل از شعارهایی بود که در مضامین عدالت و در متن شعارهای احمدینژاد نهفته بود و مهمتر از همه شعار آوردن پول نفت بر سر سفرههای مردم بود که متاسفانه نه تنها پول نفت سر سفرههای مردم نیامد بلکه وضعیت در حال حاضر به گونهای است که مردم با مشکلات عدیدهای مواجه هستند».
استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به دخالت دولت در آمار و شاخصهای آماری اشاره کرد که به گفته وی حادثه ناگواری است که در حال رخ دادن است.
قنبری در پایان اظهار داشت: «دولت نهم در حال حاضر آمارسازی میکند در حالی که باید این آمارها مورد اعتماد مردم باشد و این مساله باعث نگرانی مجامع علمی و تحقیقاتی کشور شده است».
پیش از این احمدینژاد در مصاحبه با شبکه الجزیره در خصوص وعدههای اقتصادیاش به مردم گفته بود: «زمانی که من از سوی ملت به ریاست جمهوری برگزیده شدم 8 کاندیدا وجود داشتند و نطق انتخاباتی من کمترین بحث را درباره اقتصاد داشت».
این در حالی است شعار آوردن پول نفت بر سر سفره مردم و حل مشکلات اقتصادی مردم از جمله گرانی و تورم و بیکاری از جمله محوریترین شعارهای انتخاباتی رییسجمهور بود.
رونق اقتصادي و اشتغال و توليد ثروت والخ اصلا ايشان نمي داند يعني چه كه بخواهد عمل كند