مجتبی صابر افزود: عمر مفید خانهها که جزو سرمایههای ملی هر کشور محسوب میشود در کشورهای آسیایی ۵۰ سال و در کشورهای اروپایی بیش از ۱۰۰ سال است، اما فعالیت سازندگان فاقد صلاحیت در ایران موجب شده این عمر در ایران به حدود ۲۵ سال کاهش یابد و خانههای در این سن، کلنگی محسوب میشوند.
وی با اشاره به الزام رعایت مقررات ملی ساختمان بویژه مبحث ۲۲ این مقررات در ساخت و سازها افزود: رعایت این مقررات میتواند موجب افزایش عمر مفید ساخت و سازها در کشور شود.
صابر همچنین الزام صدور شناسنامه فنی ساختمان در ساختمانهایی که بعد از سال ۱۳۹۶ در تهران ساخته شدهاند را موجب ارتقای کیفی ساخت و سازها دانست و گفت: این الزام موجب میشود عمر مفید ساختمان نیز افزایش یابد و کیفیت مصالح ساختمانی به کار رفته به دلیل الزام آن به ثبت در شناسنامه فنی ساختمان افزایش یابد.
اگر جانمایی شهرسازی ( مسکونی، اداری، صنعتی و سایر) با توجه به اصول و مقررات استاندارد شده صورت نگیرد، همه آن هزینه ها پرت شده ، زمین را زخمی کرده و آینده را بیمار نموده ایم.
علت اصلی غفلت ها از این همه خسارات، عدم تخصص و دوراندیشی مسئولان امر و تفکر روزمرگی ایشان، ملت را در سرمایه گذاری منطقی و بهره برداری مطلوب سردرگم نموده. و عرصه را برای کلاهبرداران شاغل در این صنعت باز نموده است.
وزارتخانه های مرتبط ( کشور، صمت، کشاورزی، شهرسازی، نیرو، دفاع و...) باید اولٱ برای جانمایی شهر و شهرکهای جدید هماهنگ و تخصصی اقدام نمایند.
طراحی بلوک ها، واحدها و تأسیسات باید حرفه ای، کاربردی، آسوده و دوراندیشانه باشد. شیرازه ( فونداسیون، اسکلت و سقف) مستحکم که در حوادث طبیعی یا جنگ ماندگار باشند. تا در دوره های ده ساله که نیاز به روزآوری میشود فقط ظواهر داخلی بازسازی موردی شوند.
سخن دراز است اگر عزیزان آفتاب نیوز تشخیص دادند طی مقالاتی از ابتدا تا پایان مطالب کاربردی عام و خاص را مکتوب خواهم نمود.
کارشناس و کارکرده بیش از سی سال در حوزه مدیریت، شهرسازی و ساختمان