کد خبر: ۶۹۶۸۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۸:۵۷

درباره UPS بیشتر بدانیم ...

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: ادامه کار با رایانه به هنگام قطع برق مطمئناً برای شما اتفاق افتاده است که در حال کار با رایانه هستید واحتمالاً در حال طراحی و یا برنامه نویسی و از این قبیل هستید که ناگهان برق قطع شده و همه زحمات چند ساعته شما بدون این که روی دیسک ذخیره شوند از بین رفته اند. در این حالت احتمالاً عصبانی شده اید ولی چاره ای نداشته و بعد از وصل مجدد برق شهرهمه کار های خود را از سر گرفته‌اید.

قطع برق شهر یک اتفاق عادی است که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز گرچه به ندرت ولی اتفاق می افتد اما همیشه قطع برق به انجام مجدد کارها به مدت یکی دو ساعت ختم نمی شود و ممکن است خسارات زیادی را در بر داشته باشد به عنوان مثال یک بانک اگر مدتی بدون برق باشد در سیستم آن اختلال وارد می شود و یا یک سرویس دهنده اینترنت و یا یک سرور اگر مدتی بدون برق باشند به مرور مخاطبان خود را از دست خواهد داد در این جاست که UPS به کمک می شتابد.

مشکلات برق شهر
یکی از مشکلات برق شهر نوسانات شدید لحظه ای است. این رخداد که دلایل گوناگونی از جمله صاعقه و القای کابل های ارتباطی دارد موجب صدمات جدی به وسایل الکتریکی می شود چه بسا زمانی که دستگاهی از جمله رایانه خاموش بوده و به دلیل این که دوشاخه آن به پریز متصل بوده صدمه دیده است. 

به همین دلیل توصیه می شود در زمانی که دستگاه ها خاموش هستند آنها را از پریز برق جدا کنید. از دیگر مسائل موجود نویز الکتریکی است که ممکن است موجب قفل شدن (hang) رایانه و در نتیجه از دست رفتن اطلاعات شود.

افت لحظه ای ولتاژ که در اثر روشن شدن یک وسیله الکتریکی قوی به وجود می آید نیز می تواند موجب راه اندازی مجدد رایانه شده که از بین رفتن اطلاعات را در بر خواهد داشت.

توجه داشته باشید که کوچکترین نوسانات برق که حتی ممکن است نا محسوس باشد می تواند برای CPU مضر بوده و موجب سوختن و یا نیم سوز شدن ترانزیستورهای موجود در آن شود. به همین دلیل است که پس از مدت ها کار با رایانه مثلاً پس از یک سال متوجه می شوید که رایانه شما نسبت به روزهای نخست خودکند تر شده و بیشتر قفل می کند.

برای جلوگیری از صدمات ناشی از اختلالات برق شهر مطمئناً به شما خرید یک UPS توصیه نمی شود بلکه یک محافظ تقویت کننده برق حدوداً ۷۰۰ وات برای یک رایانه و دستگاه های جانبی آن کافی به نظر می رسد. 

اما UPS علاوه برخاصیت های شوک گیری،تقویت و تنظیم برق شهر خصوصیات منحصر به فرد دیگری دارد که گاهی آن را برای رایانه های موجود در موسسات ضروری می کند.
 
وظیفه UPS
UPS های کوچک معمولاً درون خود، یک باتری دارند که هنگام وجود برق در حالت عادی آن را شارژ می کنند. هنگام قطع برق یا افت ولتاژ زمانی که ولتاژ از یک مقدار کمتر شود UPS به طور اتوماتیک منبع تغذیه رایانه را از برق شهر به باتری موجود درون خود تغییر می دهد این کار در مدت زمانی حدود یک یا ۲ میلی ثانیه انجام می پذیرد و در نتیجه رایانه متوجه قطع جریان الکتریکی نشده و به کار خود ادامه می دهد. 

UPS های متفاوت با طول مدت پشتیبانی متفاوتی وجود دارد که بنا به نیاز و کاربد نوع مورد نظر استفاده می شود برخی UPS ها فقط برای مدت کوتاهی مثلاً ۵ دقیقه به رایانه برق رسانی می کنند. این فرصت خوبی برای ثبت و ذخیره کارهای انجام شده است.

برخی دیگر نیز تا ۴۵ دقیقه دوام تغذیه دارند و این امکان را به کاربران می دهند که طی این مدت کار خودرا تکمیل و به پایان برسانند. برای ادارات و مؤسسات بزرگ تر و مهمتر نیز UPS هایی طراحی شده است که مدت زمان بسیاری رایانه های موجود را د رهنگام قطع برق از بابت تغذیه پشتیبانی می کنند.

خوب است بدانید که برای کار های بزرگ UPS دارای باتری درون ساخته نبوده و فقط حکم یک شارژ کننده را دارند.برای این UPS ها باتری های بیرونی در نظر گرفته شده که بنا به نوع نیاز و به تعداد معین به UPS متصل می شوند. 

می دانید که هنوز منبعی برای ذخیره جریان متفاوت ساخته نشده است باتری متصل به UPS نیز جریان مستقیم با DC دارند اما اکثر لوازم خانگی از جمله رایانه با برق متناوب شهر کار می کنند. بنابراین UPS یک مبدل نیز دارد که جریان DC را به AC تبدیل می کند. 

این ها فقط وظایف UPS نیستند. UPS قابلیت کنترل جریان و ولتاژ و تنظیم و تقویت آنها را نیز دارد. در یک کلام می توان گفت UPS به رایانه می گوید که نگران هیچ چیز از جانب برق شهر و اختلالات ومشکلات آن نباش من همه کار ها را انجام داده و یک جریان تصفیه شده سالم به شما تحویل می دهم. 

با این توضیحات شاید تصمیم بگیرید که یک UPS تهیه کنید فکر خوبی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
-
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۸
0
1
سلام ودرود به پايگاه خبري افتاب من همين روز به سايت شما وارد شدم جستجو ميكردم معلومات را در باره يو پي اس يافتم و خواندم وبرايم خيلي مفيد تمام شد وجادارد كه از شما تشكر نمايم در اين زمينه اگر كدام منابع داريد مرا كو چك نوازي كرده در جريان بگذاريد از شما ممنونم.خدا حافظ
با احترام نصرالله انصاري
ناشناس
|
-
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۸۶/۱۱/۲۷
0
0
با سلام
ميخواستم از مطلب زيبا و مفيدي كه در مورد يو پي اس گذاشتيد تشكر كنم .
در راهي كه در پيش گرفتيد موفق باشيد .
ناشناس
|
-
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۸
0
0
مطلبي خوبي بود ولي خيلي كلي بود به هر حال تشكر
ناشناس
|
-
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۸۷/۰۲/۲۱
0
0
با سلام و تشكر بابت متن جالبتون
همين تور كه ديگران هم بيان كردند متن جالب ولي خيلي مختصر بود به همين خاطر خواهشمندم جهت كسب اطلاعات بيشتر سايت هاي جامعي در اين مورد به من معرفي كنيد
با تشكر.
مسعود احمدي.
ناشناس
|
-
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۲/۳۰
0
0
ميخواستم بپرسم اگر برق رفت وبنده بتواند يك كامپيوتر و يك پرينتر براي مدت يكساعت استفاده كنم چه یو پي اس را خواهم گرفت
ناشناس
|
-
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۸۷/۰۳/۰۸
0
0
مطلب زيبا وجالبي بود ولي خيلي مختصر بود.لطفا اكر اطلاعات يا منابع تخصصي تري داريدبه بنده اطلاع بدهيد.با تشكر
ناشناس
|
-
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۶
0
0
با سلام
ايا از ups مي توان در مناطقي كه دسترسي به برق نيست برق گرفت؟مثلا براي روشنايي يا به كار اندازي يك دستگاه؟ واگر جواب مثبت است تا چند ساعت؟
ممنون ميشم كه به من email بزنيد
engineer20022005@yahoo.com
کمالی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
0
0
راجب عیب یابی هم تو ضیخ دهید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین