جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد، نائب رئیس فراکسیون مرزنشینان و عضو فراکسیون اهل سنت مجلس در واکنش به انفاقات اخیر در سراوان در یادداشتی نوشت: حادثه تلخ اخیر سراوان و کشته و زخمی شدن تعدادی از مردم سوخت بَر و مرزنشین و نیز بروز تنش های اجتماعی و حمله به فرمانداری و اماکن دولتی و سوء استفاده گروه های مسلح تجزیه طلب و حمله به پاسگاه های انتظامی، بدون شک قلب هر ایرانی متعهد و دلسوزی اعم از مسئول یا غیر مسئول را به درد آورده و همه ما از شنیدن این اخبار، نگران شرایط استان مرزی سیستان و بلوچستان و مردم با ایمان آن خطه هستیم
اما لازم است همه ما به چند نکته توجه کنیم:
۱) این حوادث نشان می دهد مسئولان کشوری، استانی و منطقه ای، نیازمند رفتاری دقیق تر و عاقلانه تر در قبال مرزنشینان فقیر هستند. زندگی و معیشت مردم در سختی قرار دارد خصوصا مناطق مرزی که فاقد شرایط مناسب اقتصادی است و زمینه توسعه پایدار و معیشت آبرومندانه در این مناطق متاسفانه برای مردم فراهم نیست و اندک درآمدهای مرزی هم به جیب غیر بومی های مرکز نشین و نهادها و سازمانهای مختلف می رود و مردم بهره اندکی از فرصتهای مرز دارند.
۲)در برخورد با مردم ولو طبق قانون، باید مراعات گردد خشونت خشونت می آورد و نفرت، نفرت می آفریند نمی توان توقع داشت مردم تحقیر شوند، به آنها شلیک شود و کسانی که تنها راه معیشتشان کار در مرز است را از نان خوردن بیندازیم و آنها سکوت کنند.
۳)به حرف و نصیحت علما، دلسوزان و معتمدان که سالهاست فقر و محنت و رنج مردم را فریاد می زنند، گوش دهیم و حاکمیت و تصمیمگیران ارشد استانی و کشوری را در حلقه چاپلوسان و کاسه لیسان قرار ندهیم. واقعیت جامعه مرزنشین همانی است که مردم و علمای متعهد و مردمی و نمایندگان منتخب مردم در مجلس، صادقانه و شجاعانه می گویند، وضع مردم خوب نیست، احساس فقر و فراموش شدن دارند، زندگی شان به سختی می گذرد، هر راه درآمدی پیدا می کنند یا هزار مانع ایجاد می شود یا با خودخواهی و کج فهمی برخی تصمیم گیران محلی روبرو می شوند. باید مردم را دید و به خواستههای آنها توجه نمود و حداقل زندگی شرافتمندانه را برای آنها فراهم آورد.
۴)در خصوص مساله اخیر سراوان لازم است دقیق و با نگاه به حمایت مردم بی پناه مساله بررسی و راهکار لازم ارائه گردد تا مشکلات در آینده تکرار نشود از همه افراد آسیب دیده چه مردم چه نیروهای انتظامی و امنیتی دلجویی گردد و فضای آشتی و صلح و برادری احیا گردد.
هرگونه تداوم خشونت و فشار، پاسخ عکس خواهد داد و در دراز مدت منطقه را ناامنتر و کینه ها را بیشتر و چالش های امنیتی را شدیدتر خواهد نمود.
۵)از تحلیلگران اندامواره و فرصت طلبان و کاسه لیسان بیچاره هم درخواست داریم از محکوم نمودن مردم و نمک ریختن بر زخم آنها جدا خودداری کنند مردم به اندازه کافی عصبی، پریشان، افسرده و بی پناه و در فقر و بیچارگی گرفتار هستند و آنچه بصورت خشم و فروپاشی اجتماعی رخ می دهد آخرین حربه مردم برای فریاد بدبختیهاست، پس بجای محکومنمودنهای فرمایشی، پای درد دل شهروندان، نمایندگان مردم و علمای متعهد دلسوز بنشینند و راهکار بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی را جستجو کنند این تنها راه حفظ این کشور و امنیت پایدار در ایران است نه نادیده گرفتن مطالبات و وصل نمودن مردم به بیگانگان.
امیدوارم خداوند متعال به همه ما توان درک واقعیتهای جامعه را عنایت و قدرت رسیدگی به مشکلات مردم و کشور را مرحمت کند و آرامش و امنیت و توسعه پایدار را در ایران عزیز برقرار بدارد. برای روح همه درگذشتگان سوخت بَر و مرزنشین و فقیر و نیروهای متعهد انتظامی و امنیتی، رحمت واسعه الهی را مسالت دارم و مردم عزیز را به خویشتن داری و دنبال نمودن قانونی مطالبات دعوت می نمایم.»
جگرگوشههایشان برای کسب روزی حلال رفتند و جنازههایشان برگشت
معین الدین سعیدی، نماینده مجلس نیز در نشست علنی نوبت دوم روز شنبه، 9 اسفندماه مجلس شورای اسلامی ، ضمن تسلیت به مناسبت وفات حضرت زینب (س) و حادثه تلخ کشته شدن سوختبران در سیستان و بلوچستان گفت: امیدوارم با تدبیر مجلس اتفاقات اخیر در سیستان و بلوچستان و کشته شدن چندین سوختبر ریشهیابی شود.
نماینده چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در مجلس با بیان اینکه مرکزنشینان قدر مرزنشینان را بدانند، تصریح کرد: مردم سیستان و بلوچستان باید نقطه تمایز خودشان را با معاندین خارجی اعلام کنند. البته مرزنشینان غیور سیستان و بلوچستان همواره تمایز خودشان را با فرصتطلبان خارجی اعلام کردهاند و هرگز معاندین نمیتوانند کوچکترین خدشهای میان پیوند ناگسستنی مردم و نظام ایجاد کنند.
سعیدی با بیان اینکه اتفاقاتی مانند کشته شدن سوختبران در سیستان و بلوچستان موجب ناامیدی مردم خواهد شد، افزود: با تدبیر مجلس باید کمیته حقیقتیاب در استان حضور پیدا کرده و حادثه اخیر ریشهیابی خواهد شد و انشاء الله مشکلات مرزنشینان نیز رفع میشود. خودمان را جای مردم این منطقه بگذاریم که جگرگوشههایشان برای کسب روزی حلال رفتند و جنازههایشان برگشت.
منبع: ایسنا و خانه ملت
برايشان شغل ايجاد كنيد نه قاچاق سوخت و كولبري!!!
شغل ايجاد كند كه وارداتش از چين به خطر بيفتد؟؟
توقع بيجا داريد
بنده خدا ها فقط دو چشم دارند كه مجبورند شبانه روز اموال مولتي ميليارديشان را بپايند
ديگر چشمي نميماند براي ديدن
مساله اخر و اول نیست .
تعامل با دیگر دولت ها , خلاقیت میخواهد .
در ضمن دیدن اینهمه تبعیض هم انسان را به سمت حقی که فقط گرفتنیست راهنمایی میکند
اين شجاعت نيست