آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی معتقد است روسیه و چین که انحصار قراردادهای ما را دارند نباید علیه ما نیز در شورای امنیت قطعنامه امضاء کنند.
محمود محمدی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب در خصوص رضایت آمریکا از متن پیشنویس علیه ایران و حمایت روسیه از آن گفت: «پیشنویس این قطعنامهها همانقدر که با اتفاق آرا در شواری امنیت تصویب میشود برای ما مضر است و جای سوال از کشورهای دوست مانند روسیه را دارد که چرا این قطعنامهها را امضا میکنند.»
محمدی افزود: «چگونه است که روسیه قطعنامهای را در شورای امنیت علیه ایران امضا میکند. در حالی که ایران فعالیتهای قانونی خود را حتی با روسیه و تحت نظارت آژانس و کارشناسان روسیه انجام میدهد. از سوی دیگر قطعنامه با اتفاق آرا و حضور روسیه علیه ایران تصویب میشود که ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت بینالملل میداند. این در تناقض با همکاری کشورمان با روسیه است و هم در تناقض با توافق همکاری ایران و روسیه برای ارسال محمولههای سوخت هستهای و تکمیل نیروگاه بوشهر است.»
وی اظهار داشت: «روسیه میداند فعالیتهای هستهای ما صلحآمیز است و نباید قطعنامههایی که ما را تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی میداند امضا کند.»
عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: «بنابراین این منطق در دیپلماسی ما و روسیه مشخص نیست. چرا ما باید از کنار این سه قطعنامه علیه ایران بگذریم.»
محمدی در پاسخ به این سوال که «در شرایط فعلی مجلس چه میتواند انجام دهد»، گفت: «البته متاسفانه در شرایطی هستیم که اگر واکنشی عمل کنیم و موقعیت خود را محدود و مسدود میکنیم. باید بتوانیم این شرایط بد را تغییر دهیم. باید شرایط خود را به شرایط بهتری تبدیل کنیم و این امر به مسئولان خارجه و دیپلماسی کشور و شورای امنیت ملی انجام میشود و حرف و نظر کسانی جز این افراد سودی ندارد.»
نماینده آباده تصریح کرد:«مسئولان میتوانند راهی را در نظر بگیرند که در عین حال که حق قانونی ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای حفظ میشود از صدور قطعنامههای علیه ایران در شورای امنیت نیز جلوگیری شود.»
محمدی گفت: «به هر حال رفتار روسیه در روابط ایران جای انتقاد دارد از طرفی با ایران قرارداد منعقد میکند و از سوی دیگر با اعضای دیگر شورای امنیت علیه ایران همراه میشود. بنابراین مسئولان دیپلماسی لازم است در روابط خود منطقی را مطرح کنند که نه تنها در مقابل آمریکا بلکه در مقابل کشورهای دوستی مانند روسیه نیز بتوان بکار گرفت، زیرا انتظار از دوست بیشتر از دشمن است.»
وی اظهار داشت: «امروز اگر روسیه و چین انحصار قراردادهای ایران را دارند لازم است در شورای امنیت نیز با انگلیس و فرانسه و آمریکا که مخالفت آشکار با ما دارند، همکاری نکنند.»