آفتابنیوز : آفتاب: مصطفی پورمحمدی وزیر کشور گفت: امسال 43 میلیون واجد شرایط داریم که پیشبینی میكنیم حدود 35 میلیون نفر از آنها در انتخابات مجلس هشتم شركت كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور پورمحمدی كه در حاشیه اولین نشست مدیران كل دفاتر امور روستایی استانداریها سخن می گفت، اظهار داشت: طبعاً اجرای قانون برای عدهای موجب ناخرسندی و ناخشنودی خواهد شد، اما راه حل موفقیت در همه عرصهها اجرای دقیق قانون است.
وی با تاكید بر اینكه "قانون به ما اجازه سانسور نداده است" خاطرنشان كرد: در دورههایی در وزارت كشور سانسور شده و گزارش مراجع استعلامی به هیاتهای اجرایی ارسال نشد.
وزیر كشور خاطر نشان كرد: من به لحاظ قانونی برای خود مجوزی نیافتم كه این پاسخها را به هیات اجرایی نفرستم. بلكه همه را فرستادیم.
وی افزود: به استناد آن پاسخهای استعلامی كه برای هیاتهای اجرایی ارسال شده است، یكسری از هیاتهای اجرایی توانستند تصمیم بگیرند و در مواردی كه نتوانستند تصمیم بگیرند و توقف داشتند، به استناد پاسخها تصمیم خود را الان گرفتهاند.
وزیر كشور در عین حال گفت: این اطلاعاتی است كه از مراجع استعلامی آمده است. اگر به هیاتهای نظارت این اطلاعات میرسید، همین تصمیم را میگرفتند و سوابق افراد بالاخره جایی خود را نشان میدهد.
وی تصریح كرد: اگر فردی مدعی است كه برای سابقهاش دلایل دیگری غیر از آن چیزی كه ارایه شده است، دارد، ما آماده ایم توضیحات او را بشنویم.
مصطفی پورمحمدی وزیر كشور در خصوص اعلام نتایج اولیه بررسی صلاحیت ها و فرافكنی برخی رسانه های داخلی و خارجی گفت: تفاسیر و تحلیل دیگران برایم ارزش دارد و به همه احترام میگذارم و دیدگاهها و نظرات و قضاوتهای آزاد برایم قابل احترام است؛ اما از همه همكاران تقاضا كردهایم به اصل اجرای قانون پایبند باشند.
وزیر كشور گفت: حداكثر 45 هزار صندوق اخذ رای برای این دوره پیشبینی شده است. البته شاید هیاتهای اجرایی بخواهند در مناطق جدیدی صندوق ثابت بگذارند یا صندوقی اضافه كنند.
پورمحمدی افزود: برخی از مناطق شهری دارای كثرت جمعیت با یك شعبه اخذ رای روبهرو هستند و دوستان به گونهای طراحی كردهاند كه در آن منطقه یك شعبه دیگر اضافه شود تا مردم راحتتر باشند و صفها طولانی ایجاد نشود.
وی تأكید كرد: هیاتهای اجرایی باید برآوردهای خود را به ما بدهند اما سقفی كه پیشبینی كردهایم بالغ بر 45 هزار صندوق است.
وزیر كشور افزود: كمتر از یك سوم صندوقها سیار و بیش از دو سوم نیز صندوق ثابت خواهد بود اما عدد دقیق آن را پس از اعلام نظر هیاتهای اجرایی میتوانیم تعیین كنیم.
پورمحمدی با اشاره به مصوبه مجلس در ارتباط با حضور نمایندگان كاندیداها در شعب اخذ رای گفت: ما به شورای نگهبان گفتیم كه عملا این امكان مقدور نیست. مثلا در تهران اگر بیش از هزار كاندیدا تایید شوند، اگر هر كدام بخواهند یك نماینده بالای سر صندوق بگذارند تا 10 سال دیگر باید شعب اخذ رای بسازیم تا جای این همه افراد را داشته باشد و ماشینهایی را باید داشته باشیم كه بتواند هزار نفر را با یك صندوق به فرمانداری منتقل كند.
وی خاطرنشان كرد: شورای نگهبان دستگاه نظارتی است و به نمایندگی از همه نظارت را انجام میدهد. وزارت كشور نیز بازرسان خود را میفرستد.
پورمحمدی خاطر نشان كرد: آییننامهای در دولت با شورای نگهبان تصویب شده است؛ كه بر اساس آن گروهها و كاندیداها میتوانند نمایندگانی بفرستند مثلا از مجموعه كاندیداهای یك گروه نمایندهای حضور پیدا كند، یا 50 كاندیدا بگویند ما با هم نمایندهای در صندوقها میگذاریم. به این شكل در حد قابل قبول و عرفی كارها انجام میشود.
پورمحمدی همچنین درباره چاپ تعرفههای انتخابات نیز، گفت: الحمدالله شكل تعرفهها تصویب شده است. پاكتها نیز باز شده و به زودی اعلام خواهد شد.
وی گفت: در مورد چاپ تعرفه ها ما دخالتی نكردهایم و در مناقصه چاپخانهای كه خصوصی نیست برنده شده و كار به آن واگذار شده است.
وزیر كشور بیان داشت: 43 میلیون واجد شرایط داریم و باید حدود 50 میلیون تعرفه چاپ كنیم.
وی پیش بینی كرد: معمولا و به طور خوشبینانه حدود 35 میلیون رایدهنده را ارزیابی میكنیم. البته برای چاپ تعرفهها ضریب احتمالی در نظر گرفته میشود. فرمولی دارد كه بر طبق آن محاسبه میشود تا نتیجه نهایی اعلام شود.
وزیر كشور با بیان اینكه انتظار ما اینست كه هیأت های نظارت با دقت بررسی كنند تا حق كسی ضایع نشود تأكید كرد: به هیچوجه راضی نیستیم اگر كسی شایستگی كاندیداتوری مجلس را دارد، از آن محروم شود.