کد خبر: ۶۹۹۷۹
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۷:۲۸
حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی:

آزادی، استقلال و اسلام عامل پیروزی انقلاب بود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حجت‌الاسلام‌ سیدحسن خمینی گفت: در تاریخ چند صد ساله‌ اخیر كشورمان نهضت‌هایی وجود داشته اما هیچ‌كدام جز انقلاب اسلامی به پیروزی دست نیافتند و این پیروزی مدیون گردهم آوردن سه عامل آزادی، استقلال و اسلام بود كه در نهضت‌های گذشته این سه با هم جمع نشده بودند.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین سیدحسن خمینی طی سخنانی در حرم مطهر امام خمینی(ره) اظهار كرد: شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی نماد سه خواست‌ تاریخی ملت ماست و در كنار هم قرار گرفتن همین اصول موجبات پیروزی انقلاب اسلامی را فراهم آورده است.

وی افزود: اصل اول آزادی است؛ به این دلیل كه مردم از استبداد رضا خان و پسر او به تنگ آمده بودند و جامعه از این حیث به حد انفجار رسیده بود. موضوع دوم استقلال و بیگانه ستیزی است؛ روزگاری در این سرزمین هر پرچمی یا پرچم روس بود یا آمریكا و یا انگلیس و حتی در ذهن آزادی‌خواهان تصور نمی‌شد كه در كشور اصلاحی صورت بگیرد، بدون این‌كه كمكی از بیگانگان گرفته شود.

فرزند یادگار حضرت امام ادامه داد: دو اصل آزادی و استقلال البته در جریان ملی شدن صنعت نفت نیز وجود داشت اما این نهضت نهایتا شكست خورد؛ چراكه خواسته‌ سوم مردم یعنی دینداری در بین عمده سردمداران این حركت وجود نداشت. در سیمای امام خمینی(ره) نه اسلام مستبدانه نه آزادی جدای اسلام و نه اسلام بدون استقلال وجود نداشت.

سیدحسن خمینی با اشاره به این‌كه امام خمینی(ره) مساجد را به سنگر تعبیر كرده‌اند خاطرنشان كرد: سنگر سه خاصیت بزرگ دارد؛ وحدت فرماندهی، دشمن‌شناسی و این‌كه درهای سنگر به روی دوستان باز باشد. در مسجد امام جماعت فرمانده است، اما نوع فرماندهی در این سنگر با سنگرهای نظامی تفاوت دارد. این‌جا فرماندهی اقناعی است باید مردم را اقناع كرد و الزاما با دستور نمی‌توان كارها را به پیش برد زیرا توده‌ جامعه كه در سنگرها حاضر می‌شوند سرباز نیستند.

وی با تاكید بر این‌كه بهترین اقناع برای مردم رفتار است گفت: اگر مردم خلوص را در سیمای كسی ببینند از او تبعیت می‌كنند. رفتارهای ما رنگ دارد و تاثیر این رفتار به رنگ آن است. برخی با دل باز و لب خندان با مردم برخورد می‌كنند و به گونه‌ای قدرت تاثیر دارند كه نظم داخلی انسان‌ها را حفظ خواهند كرد.

نوه امام خمینی (ره) با بیان این‌كه همه‌ نزدیكان امام(ره) بر وجود حوزه‌ اشراق ایشان تاكید داشتند گفت: امام خمینی(ره) در خانواده سخن از احكام نمی‌گفتند. امام حسین(ع) نیز در عصر تاسوعا هیچ معارفی تعلیم نكرده و درسی نداده بودند. تنها رنگ رفتارهای آن‌ها بود كه باعث می‌شد افراد پیرامون آن‌ها به سمت آن‌ها جلب شوند.

سیدحسن خمینی اضافه كرد: اگر فرد احساس كند، هدف ما تعالی اوست و نفعی در این میان برای ما وجود ندارد، بیش از پیش پذیرای سخنان ما خواهد بود. شرط اقناع و توانمندی در اقناع نیز این است كه دل‌های‌مان را صاف كنیم تا تاثیرگذاری سخنان‌مان بیشتر شود همانطور كه امام با سخنان و كلام ساده‌ خود جامعه را به سمت خود كشیده بود.

وی با بیان این‌كه شرط دوم سنگر دشمن‌شناسی سنگربان است گفت: بسیاری اوقات ما درب سنگر را طرف دشمن می‌گذاریم و اسلحه را به سمت خودی می‌گیریم. بسیاری موارد در این كشور وجود داشته كه دشمن گم شده است. در حالی كه وقتی شناخته نشود نقطه‌ بحران كجاست راه به بیراهه خواهد رفت. یكی از ویژگی‌های بزرگ امام(ره) نیز دشمن‌شناسی ایشان است. این‌كه می‌دانستند در هر حال دشمن حقیقی كیست.

فرزند یادگار امام(ره) با تاكید بر این‌كه درب‌های سنگر باید به روی دوستان باز باشد گفت: گاهی اوقات ما با احساسات دیندارانه خود ممكن است به یك سری از ظواهر حساسیت نشان دهیم در حالی كه مصیبت بزرگ‌تر چیز دیگری است.

وی در پایان خاطرنشان كرد: تفاوت پیامبر(ص) و كسانی كه پیامبرانه كار می‌كنند با حاكمان اسلامی در یك چیز است و آن این‌كه وظیفه‌ حاكم اسلامی حفظ اكثریت جامعه است در حالی‌كه پیامبران و كسانی كه لباس پیامبران را پوشیده‌اند به حال یك درصد افراد جامعه كه اصلاح نشده‌اند هم دلسوزی می‌كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۱
0
0
هرازگاهی فرزند یادگار امام (ره) با اینچنین سخنان عمیق و دلنشینی یا د و خاطره سخنان پرمغز و عارفانه حضرت امام (ره) را در دلهای عاشق و دلسوخته زنده می کنند. حقا که یادگار آن بزرگوار اینچنین گوهری باید باشد.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین