سرویس سیاسی- روزنامه روسی "کومرسانت" در گزارشی با اشاره به اینکه چیزی از جنبش اصلاحات در ایران جز خلاء ایجاد شده فعلی باقی نمانده است، مینویسد که احتمالا برد نامزدی اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ایران بیش از نامزدی اصلاح طلب است.
به گزارش آفتابنیوز؛ این روزنامه روسی در گزارش خود مینویسد: "به طور رسمی کارزار انتخاباتی برای نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان تا یک ماه پیش از انتخابات آغاز نمیشود. با این وجود، فارغ از آنکه نامزدها چه شعارهایی را مطرح کنند، انتخابات پیش رو خط مشی هشت سال ریاست جمهوری "حسن روحانی" را پیش رو قرار میدهد.
روحانی که در انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی به پیروزی چشمگیری دست یافت در برابر موج انتظارات مردم ایران مبنی بر لزوم خروج آن کشور از انزوای بینالمللی و اجرای اصلاحات فوری اجتماعی و اقتصادی قرارگرفت اکنون، اما در پایان دولتاش فاقد دستاوردی است که جانشین بالقوه اصلاحطلب او بتواند از آن به عنوان دلیلی برای تشویق رایدهندگان به رای دادن به رویکرد اصلاحطلبانه استفاده کند. در چنین شرایطی اصولگرایان که در انتخابات پارلمان ماه فوریه سال گذشته به پیروزی دست یافتند و کنترل قوه مقننه را در ایران در دست گرفتند از هر فرصتی برای خارج کردن اصلاحطلبان از گردونه قدرت و تصدی منصب ریاست جمهوری استفاده میکنند".
این روزنامه روسی در ادامه مینویسد: "یکی از برجستهترین چهرههایی که ممکن است برای انتخابات پیش رو نامزد شود "محمود احمدینژاد" است که به تقابل با غرب مشهور است.
"محمد قالیباف" شهردار سابق تهران و رئیس فعلی مجلس نیز قویترین رقیب "حسن روحانی" در انتخابات سال ۲۰۱۳ بود و "ابراهیم رئیسی" رئیس قوه قضائیه که در انتخابات پیشین نامزد شد نیز از نامزدهای احتمالی دیگر برای انتخابات پیشرو هستند.
در مورد اصلاحطلبان هنوز هیچ نامزد برجسته بالقوهای در اردوگاه آنان وجود ندارد که بتواند با نامزد اردوگاه اصولگرا رقابت کند. روحانی که مورد حمایت اصلاحطلبان قرار داشت نتوانست باعث لغو تحریمهای امریکا شود و اصلاحات اقتصادی وعده داده شده را به سرانجام برساند. در نتیجه، اصلاح طلبان با وضعیتی دشوار روبرو هستند. آنان نمیتوانند سیاستمداری را بیابند که بتواند اردوگاه لیبرالها را برای رویارویی با احمدینژاد یا قالیباف شکل دهد.
اکنون اصولگرایان رویکرد روحانی که در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۳ میلادی از سوی او دنبال شد را علیه شخص وی به کار میبرند. در آن زمان روحانی با انتقاد شدید از احمدینژاد بیان کرد که رئیسجمهور باید مسئول همه ناکامیها باشد. همچنین، در عمل امیدی نیست که امریکا در ماههای آینده اولین قدم را برای احیای برجام بردارد و شرط ایران برای لغو تمام تحریمها را عملی کند. در چنین بستری شرایط به نفع اصولگرایان خواهد بود. البته انتخابات ریاستجمهوری در ایران در دهههای گذشته شبیه یک معما بوده است. به نظر میرسد امسال نیز این وضعیت معماگونه تا لحظه آخر ادامه یابد.
چون الکی امید به ملت دادن ورییس جمهور
اصلاح طلب بی اختیار انتخاب شدن
جز افسردگی ونا امید ی بیشتر تا کنون
ثمری نداشته است
نامزد نخست وزیری هم دارند .
اما گزارش تهیه نمی کنید مثلا سیستم انتخابات در کانادا چگونه است؟
چرا دولت کانادا نیازی به شورای نگهبان ندارد؟
چرا نظامیان در کانادا در سیاست دخالت نمی کنند.
نسبت بودجه های زیست محیطی به دفاعی در کانادا چقدر است؟
بجای الگو گیری از دموکراسی های پیشرفته مسائل داخلی ایران را که همه می دانند از زبان نشریات خارچی نقل می کنید.
نمیتوان انکار کرد که تحرمهای آمریکا کار را برای ادامه سخت کرده ولی : آنچه از تحریم مهمتر هست این است که مردم نسبت به کارایی نظام و سلامت مسئولان دچار تردید شدهاند و این تردید و بی اعتمادی باعث ایجاد یک شکاف شده که هیچ میلی برای رای دادن در بین مردم وجود ندارد
اما حاکمیت با تلفیق انتخابات شورایی با ریاست جهوری بخشی از این بی میلی را جبران کرده
در روستاها و شهرهای کوچک و متوسط بر اساس تعصب قومیتی افراد اقدام به شرکت در انتخابات میکنند
برای تهییج افکار عمومی در مناظره کاندیدا به جدل میپردازند
و اما یکی دیگر از مشکلات خود مناظرات هستند که اقبال را به افراد با توان سخنوری بالا میدهد که باعث زیر سایه رفتن افراد توانمد ميشود
انتخابات بکلی از مفهوم واقعی خود خارج شده
شرکت در انتخابات خود فریبی است
چرا باید کاری کرد که هیچ نتیجه ای ندارد
سعدیا مرد نکو کار نمیرد هرگز مرده آنست که نامش به نکویی نبرند
حالا باید در زباله دان تاریخ پیدایشان کنید
اصولگرا و اصلاح طلب ، دو روي يك سكه هستن ،يكي از ديگري بدتر
ديگه تمومه ماجرا !
مارک تواین
دیگه حیله بد و بدتر جوابگو نیست.
رای بی رای