کد خبر: ۷۰۱۳۲
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۱:۵۹

تصفیه و جمع‌آوری فاضلاب کشور كند انجام می شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سازمان بازرسی كل كشور در گزارشی آورده است: اجرای کند عملیات جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب کشور به دلیل محدودیت‌های مالی، علاوه بر وارد آوردن زیان‌های زیست‌محیطی، در دراز مدت چالش و بحران ملی را در تأمین آب شرب سالم در پی خواهد داشت.

گزارش روابط ‌عمومی سازمان بازرسی کل کشور از اقدامات انجام شده در زمینه رفع کمبود آب شرب سالم حاکی است: اگرچه با تأسیس شرکت‌های آب و فاضلاب، تحولی در وضعیت بهداشت و کیفیت آب شرب کشور به وجود آمد و به حفاظت و کنترل حریم چاه‌ها و چشمه‌ها به عنوان منابع عمده تأمین آب شرب توجه شد اما محدودیت منابع مالی سبب شد تا عملیات جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب در کشور به کندی اجرا شود.

در این گزارش به مشکلات کمبود اعتبار اجرای طرح‌های فاضلاب روستایی اشاره شده و آمده است: در حالی‌که فرسودگی و استهلاک تأسیسات آب‌رسانی روستایی و عدم مرمت و نگهداری به موقع آنها موجب هدر رفتن 48 درصد آب از شبکه‌های توزیع این مناطق شده، در سال اول برنامه چهارم توسعه، فقط 9 درصد اعتبار برای اجرای طرح‌ فاضلاب روستایی تخصیص یافت. همچنین کمبود دستگاه‌های کلرزن در شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی از موانع تأمین آب قابل شرب این مناطق است. 

این گزارش می‌افزاید: روند شاخص‌های کیفی آب شرب مصرفی در شهرهای کشور، سیر صعودی داشته است به نحوی که قبل از تأسیس شرکت‌های آب و فاضلاب در کشور، شاخص مطلوبیت کلر باقی‌مانده حداکثر 72 درصد بود لیکن در حال حاضر میانگین درجه مطلوبیت (به غیر از نیترات) به بالای 95 درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان برنامه چهارم توسعه به بالای 99 درصد برسد.

در این گزارش درباره میزان نیترات موجود در چاه‌های آب شرب در کشور آمده است: این میزان در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور فاجعه‌آمیز بوده، به نحوی که در بعضی استان‌ها نظیر تهران، خوزستان، قم، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، مرکزی و خراسان رضوی به حد غیر قابل کنترلی رسیده است. سنجش میزان نیترات در بیش از 5 هزار حلقه چاه نشان می‌دهد که تنها 29 درصد از آنها در محدوده استاندارد قرار دارند.

سازمان بازرسی کل کشور، استمرار روند کنونی آلودگی منابع آب را تهدیدی جدی برای سلامت مردم، محیط ‌زیست و تأمین آب شرب سالم برشمرد و یادآور شد: دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت نیرو و... تمهیدات لازم را به منظور جلوگیری از زیان‌های زیست‌محیطی و سلامت کیفیت آب توزیع شده منطبق با ضوابط و استانداردهای ملی به عمل آورند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین