آفتابنیوز : آفتاب: سر فصلهای پیشنهادی «نظام جامع سالمسازی فضای سایبر كشور» توسط دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی تهیه شد.
به نقل از واحد ارتباطات شورای عالی اطلاع رسانی، بر اساس جلسات مشتركی كه به همت مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و با حضور نمایندگانی از شورای عالی اطلاع رسانی، وزارت ارشاد، قوه قضائیه و كمیته تعیین مصادیق در محل مركز پژوهش های مجلس تاكنون تشكیل شده است، 25 اولویت برای ساماندهی فضای سایبر كشور در نظر گرفته شده است.
تشكیل ستاد هماهنگی سالم سازی فضای سایبر، تخصیص بودجه لازم برای سالم سازی فضای سایبر، تخصیص منابع مالی لازم برای اجرا و نظارت بر فیلترینگ و تدوین نظام جامع سالم سازی فضای سایبر از جمله رئوس اولیه شناخته شده است.
دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی، آمادگی خود را در خصوص مدیریت مواردی از قبیل تدوین نظام جامع سالم سازی فضای سایبر، تدوین پیش نویس قوانین موردنیاز برای سالم سازی فضای سایبر، اطلاع رسانی جامع راجع به سالم سازی فضای سایبر، آموزش عمومی راجع به استفاده صحیح از اینترنت، اطلاع رسانی جامع راجع به مقررات ناظر به فیلترینگ، تاكید بر سالم سازی محتوا (مبتنی بر دریافت) از سوی كاربران در سطوح خانگی آموزشی اداری، راهبری پروژه های مرتبط با بهینه سازی سالمسازی اینترنت (حمایت از فناوری ها و ابزارهای مرتبط)، طراحی و راه اندازی موتور جستجوی ملی به زبان فارسی و حمایت از تولید كنندگان محتوای الكترونیكی و ارائه دهندگان خدمات الكترونیكی اعلام كرده است و بر همین اساس سر فصلهای پیشنهادی «نظام جامع سالمسازی فضای سایبر كشور» توسط دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی تهیه شده است.
«نظام جامع سالمسازی فضای سایبر كشور»نظامی برای افزایش كاركردهای بهینه شبكه های رایانهای است و سالم سازی فضای سایبر را مورد تاكید قرار داده است.
در این نظام جامع مبانی سالمسازی فضای سایبر، روندهای موجود در جهان و همچنین آینده در بحث سالمسازی فضای سایبر و وضعیت موجود سالمسازی فضای سایبر در ایران به عنوان سرفصل هایی كه باید مورد بررسی قرار بگیرند، گنجانده شده است.
انواع نگرشهای مطرح به بحث سالمسازی فضای سایبر، مباحث حقوقی و قانونی، معرفی انواع فعالیتهای مربوطه و شرح و گردش كارهای مربوط به آنها، بحث نهادها در حوزه سالمسازی فضای سایبر به خصوص اینترنت، معرفی بحث های مربوط به سیاست كلان در خصوص سالمسازی فضای سایبر، آسیب شناسی، انتقادات، چالش ها، مشكلات فنی، روش های فنی جدید سالمسازی فضای سایبر جزء رئوس اصلی این نظام جامع قرار داده است.
در نهایت ایجاد و حمایت از خدمات و محتواهای سودمند و جذاب در فضای سایبر و هدایت كاربران به سمت استفاده صحیح مورد توجه اساسی است.
گفتنی است با طبقهبندی رئوس ذكر شده، می توان پس از تهیه كامل اجزای این طرح، اجرای آن را در دستور كار قرار داد.