مطالعهای تازه نشان میدهد که مسواک زدن میتواند به جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر یا فراموشی و زوال عقل کمک کند چرا که باکتریهای مضر در لثه میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را به دلیل تخریب نورونهای اعصاب افزایش دهند. در نتیجه، مسواک زدن راهی برای از بین بردن این باکتریها خواهد بود.
به گزارش آفتابنیوز؛ در این بررسی پژوهشگران باکتریهای لثه را با پروتئینهای مشخص در بیماران مبتلا به آلزایمر مقایسه کردند. مشخص شد افرادی با بهداشت و سلامت ضعیفتر دهان و دندان سطوح بالاتری از آمیلوئید بتا را داشتند.
در بیماران مبتلا به آلزایمر این نوع پروتئین پلاکهایی را در مغز تشکیل داده و منجر به زوال عقل و کاهش توانایی شناختی فرد میشوند. در نتیجه، روزی دو بار مسواک زدن در روز به مدت دست کم دو دقیقه و استفاده از خمیر دندان خوب نه تنها به بهداشت وسلامت لثهها کمک میکند بلکه میتواند مانع از بروز آلزایمر شود.
بیماری آلزایمر دارای دو خصوصیت نوروپاتولوژیکی است که یکی تجمع پلاک در قسمت خارج سلولی نورونها بوده و پپتیدهای بتاآمیلوئید جزء اصلی این پلاکها را تشکیل میدهند و دیگری تشکیل کلافهای نوروفیبریلاری در داخل نورونها است که در اثر هیپرفسفریلاسیون پروتئینهای تاو ایجاد میشوند.
پپتیدهای بتا آمیلوئیدی از شکسته شدن پروتئین پیش ساز آمیلوئید تولید میشوند. اختلالات در عملکرد سیناپسها یکی از مهمترین خصوصیت بیماری آلزایمر است که منجر به اختلالات شناختی در این بیماران میگردد.
آمیلوئید بتا یک سم قوی برای میتوکندریها محسوب میشود که باعث ایجاد اختلالات عملکردی در میتوکندریها و در نتیجه آزاد شدن رادیکالهای آزاد و در نهایت آسیب دیدن نورونها میشود.