«در چند روز گذشته خبر دستمزد مجری یک برنامه اینترنتی بسیار پر سر و صدا شد. خبرگزاری صبا نوشته است، پوریا ذوالفقاری (منتقد سینما) در اینستاگرام خود مدعی شد که محمدرضا گلزار برای اجرای برنامه «هفت خان» که از پلتفرم نماوا پخش میشود دستمزد ۱۸ میلیارد تومانی دریافت کرده است.
به گفته این منتقد باسابقه سینما ، دستمزد اجرای این مسابقه در همان ابتدا به طور کامل به گلزار پرداخت شده است.
ذوالفقاری نوشته است:
«شنیدهام هجده میلیارد تومان! هفت خان را چند نفر دیدهاند؟ شنیدهها میگوید کمبازدیدترین تولید پلتفرم هاست... نه برای مردم تماشا دارد و نه برای تولیدکننده بازدید. اما برای مجریاش در این زمستان اقتصادی و در کوران توصیهٔ مردم به مقاومت و صبر، هجده میلیارد تومان دستمزد داشته که همان اول هم پرداخت شده که مبادا این چکیدهترین ماست تاریخ هنر سرگرمی ما برنجد و لطف نکند به مردم و ننشیند جلوی دوربین و مفتونمان نکند با هنرنماییاش!
[...] از لحظهای که شنیدهام به منوچهر نوذری میاندیشم که بر خلاف مجری این برنامه هم توان اجرا و بیان گرمی داشت و هم دانشی بیش از نیاز یک مجری با سواد حتی و هم حاضرجواب و بهاصطلاح سرضربگو بود اما آن قدر نیندوخت از این حرفه که آخر عمری وقتی تصمیم به خطرکردن و سرمایهگذاری در ساختمانسازی میگیرد، در همان گام اول کم نیاورد و کارش به زندان نکشد و از فرط غصه سکته نکند پشت میلهها.»
واقعا پرسش این است که یک برنامه مسابقهمحور ارائهشده در یک پلتفرم، چه درآمدی میتواند داشته باشد که فقط دستمزد مجری آن ۱۸ میلیارد تومان است؟ آیا مسابقه «هفت خان» مانند همان «برنده باش» تلویزیون است که به دلیل شک و شبه در شیوههایی درآمدزایی آن پخشش متوقف شد؟
پلتفرمهای ارائه ویدیو یا وی.او.دیها عمده درآمدشان از ۳ منبع اصلی است: ترافیک اینترنت، تبلیغات و تعداد کاربران. باید دید شکل درآمدزایی این مسابقه از این ۳ منبع چگونه است؟
مسابقه «هفت خان» در ۱۰۰ قسمت برای پخش اختصاصی از یک پلتفرم طراحی شده و انتشار آن از یکشنبه ۸ فروردین آغاز شده است. در این مسابقه شرکتکنندگان در حوزه اطلاعات عمومی با یکدیگر رقابت میکنند.
طنز ماجرا در آن است که جایزه برنده نهایی مسابقه ۱۰۰ میلیون تومان است یعنی تقریبا ۰.۵ درصد دستمزد مجری!
واقعا در تولیداتی از این دست چه میگذرد که با هیچ متر و معیاری نمیتوان آنها را درک و هضم کرد؟
نکتهای که به ذهن میرسد این است که یا ما در این کشور زندگی نمیکنیم یا این اخبار متعلق به این کشور نیست یا این که آنها زندگی می کنند و ما ... نمیدانم واقعا؟! شاید هم مناسبات اقتصادی و واحد پول و ... دوگانه است برای مردم یک چیز دیگر است و برای این افراد غیر از آن است.
ای کاش پلتفرمها آمار بینندهها و درآمد حاصل از تولید چنین برنامههایی را اطلاعرسانی میکردند تا با شفافیت این شبهات از بین میرفت.
بخشی از مردم در غم نان و معاش کرونا میگیرند، دربهدر دنبال این هستند که یک قلم از مواد اصلی مصرفی زندگیشان را ارزانتر بخرند ولی از یک طرف دیگر خبرهایی اینچنینی میرسد! این ارقام دیگر دستمزد نجومی هم نیست دستمزد اتمی است. یا انفجار اتمی است. از سلطان دستمزد هم چند مرحله بالاتر است.
به قول جوانان امروزی: «اصلا این در یه لیگ دیگهس». اصلا شاید در سوپر لیگ اروپا هستند!؟
پرسش این است، چند درصد از مردم چنین مسابقهای را میبینند یا با دیدن آن جان خستهشان آرامش میگیرد؟ چند درصد از مردم از چنین برنامهای اصلا خبر دارند؟»