آفتابنیوز : جان كري، سناتور دموكرات ماساچوست كه پس ازشكست در انتخابات رياست جمهوري به سنا بازگشته است، از جمله افرادي بود كه پرسشهاي متفاوتي را پيشروي رايس قرار داد. اين جلسه، عملاً شكاف بين كنگره و كاخ سفيد در مورد مسائل سياستخارجي آمريكا را بيشتر نمايان كرد؛ هرچند كه در مورد تأييد رايس از سوي سنا، شكي وجود ندارد.
سناتورهاي كميته روابط خارجي سنا، از رايس خواستند توضيح دهد كه چگونه و چه زماني، نيروهاي آمريكايي از عراق خارج خواهند شد و چگونه ميتوان تصوير ايجاد شده از آمريكا در جهان را بهبود بخشيد.
جلسه مذكور، شباهت چنداني به جلسه مربوط به كالين پاول در چهارسال پيش نداشت و در بسياري از موارد، رايس از اين سؤالات گسترده شگفتزده ميشد.
مهمترين بخش از اين پرسشها، اظهارات متناقض و متغير رايس در مورد وجود سلاحهاي كشتار جمعي در عراق را مورد توجه قرار ميداد. از ديگر موارد مطرح شده ميتوان به رسوايي زندان ابوغريب بغداد و اعتراضات گسترده عليه نحوه نگهداري افراد مظنون به همكاري با القاعده در زندان گوانتانامو در كوبا اشاره كرد. سناتور پرسش كننده در اين خصوص، اظهارات رايس را «نااميدكننده» و آسيبرسان به تصوير آمريكا در جهان دانست.
مسأله قروض آمريكا به دولتهاي خارجي و افزايش كسري تجاري كه تهديدي براي قدرت آمريكا در جهان خواهد بود نيز در اين جلسه، پيشروي رايس گذاشته شد اما او اينگونه سؤالات را به وزارت دارايي نسبت داد.
در مقابل، سناتورهاي جمهوريخواه سنا، روند ملايم تري را در مقابل رايس در پيش گرفته بودند.
توضيح در مورد استراتژي خروج آمريكا از عراق، يكي از سؤالات مطرح شده ازسوي جمهوريخواهان بود هرچند كه رايس از ارائه جدول زماني در اين خصوص خودداري كرد.
از سوي ديگر، مسأله ترميم و بهبود تصوير ايجاد شده از آمريكا در سطح جهان و بخصوص اروپا هم بسيار مورد تأكيد سناتورها قرار گرفت اما رايس مانند بوش، از پذيرفتن اشتباهات انجام گرفته در اين خصوص اجتناب كرد و گفت: «من اطمينان دارم كه برخي از تصميمات گرفته شده از سوي ما، خوب بوده و برخي ديگر چندان خوب نبودهاند اما تصميم به سرنگوني رژيم صدام حسين، تصميم كاملاً درستي بود.»