کد خبر: ۷۰۸۳
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۸۴ - ۱۵:۳۵

تولید درصد بالای گازهای گلخانه ای از منابع مصرف کننده انرژی

آفتاب‌‌نیوز : دکتر محمد سلطانیه که در مراسم گشایش نمایشگاه تغییرات اقلیم و اثرات آن با خبرنگاران سخن گفت، افزود: البته آلودگیهای بخشهای مصرف کننده انرژی با صرف بودجه و زمان قابل کنترل هستند.
مثلا بخش حمل و نقل کشور بخش عمده ای از انرژی کشور یعنی حدود 25 درصد را مصرف می کند که در این بخش بهبود کیفیت و مدیریت، استاندارد کردن خودروها و سوختها می تواند به صرفه جویی انرژی کمک فراوان کند.
همچنین وی  از صنایع نفتی وزارت نفت به عنوان یکی دیگر از منابع تولید کننده گازهای گلخانه ای یاد کرد و گفت: توسعه صنایع نفتی همیشه با آلودگی همراه است که نمی توان آن را به صفر رساند بلکه باید آلودگی را به حداقل رساند تا به توسعه پایدار دسترسی یابیم.
دکتر سلطانیه در جواب سوال خبرنگار خبر گزاری آفتاب که چرا پروژه پارس جنوبی بسیاری از استانداردهای زیست محیطی هوا را رعایت نمی کند، تصریح کرد: من از نزدیک عسلویه را دیدم که تکنولوژیهای بکار رفته در این پروژه، مدرن هستند و تصفیه گازهای تولید شده در عسلویه می تواند پاسخگوی مشکل آلودگی هوا ی منطقه باشد.
در ادامه سر ریچارد دالتون سفیر بریتانیا   به تغییراقلیم به عنوان یکی از مهمترین مسائل قرن جدید اشاره کرد و گفت: امروز درجه حرارت زمین سریعتر از هر زمان دیگر در حال افزایش است.
دهه 1990 گرمترین دهه در 100 سال گذشته بود و احتمال دارد 100 سال گذشته گرمترین قرن هزاره باشد. در نتیجه برفها و یخها در حال آب شدن هستند و سطح آب دریاها در سراسر جهان درحال بالا آمدن است که این مسئله اثرات مخرب بالقوه ای در بر دارد.
وی در ادامه افزود: این تغییرات اقلیم به علت تغییرات فعالیتهای بشر و تصاعد مواد آلاینده است که لایه ای در اطراف زمین ایجاد کرده و باعث گرم شدن جو زمین به علت محدود کردن قدرت خارج شدن گرما از فضا می شود.
آلاینده های اصلی عبارتند از مقادیر عظیمی دی اکسید کربن و گازهای مربوطه که در نتیجه استفاده سوختهای فسیلی ـ ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی در نیروگاههای برق، دودکشهای کارخانجات و اگزوز وسائط نقلیه وارد جو می شوند.
سفیر انگلستان بیان کرد: در حال انجام کوششهای زیادی دربریتانیا هستیم تا عوامل تغییر اقلیم را مشخص و با آن مقاله کنیم. دولت نسبت به ایجاد اقتصادی کم کربن بر اساس استفاده از انواع جدید تولید انرژی مانند پیلهای سوختی، بادهای از سوی ساحل به دریا و نیروی جزرومد متعهد است. هدف تعیین شده توسط دولت، کاهش تصاعد گاز دی اکسید کربن به میزان 60 درصد از سطح فعلی تا سال 2050 است.
همچنین مایلیم این انگیزه را ایجاد کنیم تا گفتگوهای بین المللی بیشتری درباره تغییر اقلیم انجام شود و راههای عملی به حداقل رساندن انرژی زیان آور گرم شدن زمین بررسی شود.
این نمایشگاه بخشی از این گفتگوها است و عکسهای به نمایش گذاشته شده در آن نشان می دهد چگونه تغییر اقلیم بر تمام جنبه های زندگی ما از جمله طبیعت، اقتصاد، فناوری و سلامت ما تاثیر می گذارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین