محسن میردامادی در نشست خبری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی اظهار کرد: ما تلاش کردیم به گفتمان محوری اصلاحات نزدیک باشیم. در مورد انتخابات ۱۴۰۰ کار را با کنش حزبی آغاز کردیم و در مرداد ماه سال گذشته اعلام کردیم کاندیدای حزبی معرفی می کنیم و برنامه انتخاباتی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با صاحب نظران تماس برقرار شد و شعار "جامعه قدرتمند - دولت توانمند "به عنوان محور برنامه در نظر گرفته شد و کار تدوین برنامه آغاز شد. از نظر ما باید جامعه قدرتمند باشد که بتواند از کسانی که کار را به آنها واگذار می کند حساب بکشد. ما مقدمه اصلاحات و اینکه یک دولت توانمند بر اساس آن شکل گیرد را در این موضوع می دانیم که جامعه قدرتمند باشد.
میردامادی گفت: در دوره اصلاحات پایه گذاری برای جامعه قدرتمند شکل گرفت. ما در بین کشورهای منطقه از کشورهای آگاه و نسبتا قدرتمند هستیم. جبهه اصلاحات در حالت چالش با برانداز بر سر اصل نظام است. آنها (براندازان) هم بیشتر توان خود را برای زدن اصلاح طلب ها معطوف کرده اند.
وی سپس گفت: مشکل ما با اصولگرایان بر سر نامزد انتخابات نیست مشکل آن است که می خواهند کل انتخابات را در چنته خود داشته باشند. اصولگرایان را زیر چتر حاکمیت می بینیم و بر این اساس است که می گوییم رقابت عادلانه شکل نمی گیرد.
این فعال سیاسی گفت: به دلیل اعتقاد ما بر انتخابات فکر می کنیم باید از این فرصت استفاده لازم را ببریم. اصولگرایان دچار تشتت هستند و بعید است بتوانند یک نهاد اجماع ساز بوجود آورند و نهادهای حاکمیتی نقش اجماع ساز را برای اصولگرایان ایفا می کنند.
میردامادی تاکید کرد: ما مبتنی بر دستاورد های دولت یازدهم در انتخابات گذشته از روحانی حمایت کردیم، برجام و طرح تحول سلامت از برنامه های اجرا شده در دولت اول روحانی بود که تا پایان دولت یازدهم هم موفق عمل کرد.
این فعال سیاسی ادامه داد: به دلیل خروج امریکا از برجام، دولت دچار تحریم اقتصادی و بحران مالی شد و برنامه های خود را نتوانست اجرا کند و طرح تحول سلامت هم متوقف شد.
وی همچنین گفت: از جمله دستاوردهای دولت دوم روحانی عدم خروج از برجام بود؛ چراکه امیدواری به احیای برجام را در پی داشت و اینکه قطعنامه های علیه ایران، همچنان از دور خارج ماند. همین که دولت اهتمام کرد علیرغم خروج امریکا از برجام خارج نشود یک فرصت بود.
اصلاحات با کسانی که با اصل مشارکت مخالف هستند، در چالش است
همچنین دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: جبهه اصلاحلات در چالش با براندازان است به گونهای که روش اصلاح طلبانه را دنبال کند.
علی شکوری راد در آیین رونمایی از برنامه جامعه قدرتمند - دولت توانمند حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، اظهار کرد: اگر حکمرانی خوب را مدنظر قرار دهیم، ۸۰ درصد اشتراک نظر وجود دارد و ۲۰ درصد اختلاف نظر است. ما فکر میکنیم که در سطوح عالی کشور نیاز به این توجه وجود دارد که وفاق ملی در کشور شکل بگیرد. این وفاق ملی برای پیگیری مشترکات است.
شکورای راد در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: ما در انتخابات قبلی ریاست جمهوری دو جناح اصلی داشتیم که این جناحها برای نامزدهایشان با یکدیگر رقابت میکردند. برخی نیز با اصل نظام مشکل داشتند اما کنشگری نمیکردند، از دی ماه ۹۶ عملاً جامعه به سه بخش تقسیم شد، علاوه بر بخش اصلاح طلب و اصولگرا بخش جدیدی تحت عنوان بخش برانداز اعلام موجودیت کرد.
وی ادامه داد: جبهه اصلاحلات در چالش با براندازان است به گونهای که روش اصلاح طلبانه را دنبال کند نه روش براندازان را؛ بنابراین جبهه اصلاحات با کسانی که با اصل مشارکت مخالف هستند، در چالش است.
شکوری راد با اشاره به مصوبه اخیر انتخاباتی شورای نگهبان، گفت: جناح اصولگرا دارای تشتت بسیاری است بر همین اساس نهادهای حاکمیتی نقش اجماع ساز را برای جناح اصولگرا ایفا میکنند.
وی گفت: ما در انتخابات گذشته از آقای روحانی حمایت کردیم و این حمایت مبتنی بر دستاوردهای ایشان بود اما در دوره دوم به دلیل خروج آمریکا از برجام دولت دچار تحریم اقتصادی شد. طبیعتاً بسیاری از برنامههای در دست اجرا، اجرایی نشد. دستاورد دوم دولت آقای روحانی، عدم خروج ایشان از برجام بود که فرصت احیای مجدد برجام را داد. امیدواریم بتوان با مذاکرات و تصویب FATF با افزایش مشارکت مردم در انتخابات مواجه شویم.
دراین صورت جامعه موردنظرشان تقریباُدودهه هست که شکل گرفته.