حجت الاسلام والمسلمین هاشمی گلپایگانی، موسس و مدیر عامل خانه ای بی در مورد پانسمانها گفت: در مورد پانسمانها، از می ۲۰۱۸ تا می ۲۰۱۹ که شدت تحریمها بیشتر شد و خروج یک جانبهی آمریکا از برجام اتفاق افتاد، ارسال پانسمانها قطع شد و سازمان یونیسف با حمایت مالی دولت آلمان، ۸/۵ تن پانسمان تهیه و به وزارت بهداشت تحویل داد. البته با رصدی که از خانه ای بی داشتند و جلساتی که با آنها برگزار شد، این پانسمانها به بیماران پروانهای هبه شد.
وی افزود: متاسفانه اولین انتقادی که میتوان داشت آن است که وزارت بهداشت، در اولین اقدام میبایست اطلاعیهای رسمی مبنی بر تقدیر و تشکر از سازمان یونیسف و دولت آلمان منتشر میکرد و اعلام میکرد که آیا این ۸/۵ تن پانسمان را تحویل گرفته است یا خیر؟ چه میزان از آن را تحویل گرفته است؟ که به نحوی شفافسازی صورت گیرد. بنده قاطعانه عرض میکنم که محمولهی پانسمان تمام و کمال به وزارت بهداشت تحویل داده شده است و در این مقوله جای صدور بیانیه و تشکر وزارت بهداشت خالی است و این جای خالی به شدت دیده میشود.
هاشمی گلپایگانی گفت: وزارت بهداشت این محموله را به صورت ادواری در اختیار ما قرار داد. اما بعضی ماهها مثل مهر و آبان ۹۹ ما شاهد آن بودیم که این پانسمانها به خانهای بی تحویل داده نشد و پس از پیگیریهای ما عنوان شد که مشکلاتی، چون انبارگردانی و ... وجود داشته است. ولی من به زخم بیمار نمیتوانم بگویم که وزارت بهداشت انبارگردانی دارد و نمیتواند پانسمانها را تحویل دهد. پانسمان باید در زمان خودش تحویل خانه ای بی شود.
وی ادامه داد: خواستهی من در حال حاضر آن است که اولا وزارت بهداشت اعلام کند که از این ۸/۵ تن چه میزان پانسمان دریافت کرده است؟ به ضرس قاطع عرض میکنم که به طور کامل آن را دریافت کرده و در چند روز پیش سرکار خانم زرین کلاه از ادارهی تجهیزات پزشکی این مطلب را تایید کرده است. در همین مبحث موردی وجود دارد که جای بحث دارد، چرا که تایید این موضوع باید توسط مسئول رده بالاتری، چون رییس سازمان غذا و دارو و یا شخص وزیر صورت میگرفت. به هر صورت این مطلب باید توسط یکی از مدیران ارشد تایید میشد.
مدیر عامل خانه ای گفت: مطلب دیگری که موجب نگرانی است آن است که به جز بیمارانای بی، بیماران دیگری مثل کسانی که دچار سوختگی میشوند و یا در اثر دیابت دچار زخمهای شدیدی میشوند و یا زخم بستر دارند نیز به این پانسمانها نیاز دارند. آیا درست است پانسمانی که فقط برای بیماران پروانهای هبه شده و صرفا برای این بیماران ارسال شده برای این عزیزان مورد استفاده قرار گیرد؟ اگر قرار است این بیماران هم از این پانسمانها استفاده کنند، آیا به رایگان در اختیارشان قرار میگیرد؟ تفسیر من از این صحبتها آن است که یک شفاف سازی کامل در بعد تحویل گرفتن پانسمان و اینکه چه میزان از آن محموله در اختیار خانهای بی قرار گرفته، چه مقدار از آن در انبار وزارت بهداشت وجود دارد و تاریخ تولید و انقضای آن، صورت گیرد. روی این نکته هم بحث اساسی دارم. پانسمان یک تاریخ تولید دارد که قطعا در همان تاریخ به طور دقیق تولید نشده و ۲ الی ۳ ماه هم زمان برده تا به دست ما برسد. چندین ماه هم هست که در انبار شماست. اگر بخواهیم خوش بینانه نگاه کنیم که بناست پانسمانهای باقیمانده را هم تحویل بگیریم، قرار است با حجمی از پانسمانهایی مواجه شویم که تاریخ انقضای آنها گذشته است؟
هاشمی گلپایگانی گفت: اعتقاد من این است که در بعد پانسمانها باید: ۱- تاریخ تحویل محموله ۲- شرایط نگهداری از پانسمانها که مناسب هست یا خیر ۳- میزانی از آن که تحویل خانهای بی شده است ۴- و میزانی که هم اکنون در انبار وزارت بهداشت موجود است ۵- و همچنین این بحث که آیا قرار است غیر از بیمارانای بی کسان دیگری هم از این پانسمانها استفاده بکنند یا خیر شفاف سازی صورت گیرد؛ و همچنین اگر قرار است غیر از بیمارانای بی، بیماران دیگری هم از این پانسمانها استفاده کنند باید بفرمایند با چه شرایطی، به چه شیوهای و با تصمیم کدام مقام مسئول این امر انجام میشود.
موسس و مدیر عامل خانه ای بی در پایان گفت: باید عرض کنم که تمام پانسمانهایی که تحویل خانهای بی شده بنا به دستور پزشک و نیاز بیماران، از طریق ادارهی پست، با شماره مرسوله و شماره رسید مشخص، ارسال شده است. ارائهی شمارهی مرسوله بدین معناست که بسته به ادارهی پست تحویل داده شده، بیمه شده و برای شهرستان مورد نظر ارسال شده است. چه بیمارانی که در تهران میخواهند بسته شان را تحویل بگیرند و چه بیمارانی که در دورترین نقطهی سیستان و بلوچستان هستند، ظرف ۲ الی ۳ روز بسته شان را تحویل میگیرند. خانهای بی متعهد میشود که چه الان چه در آینده در بعد هرآنچه که تحویل گرفته شفاف سازی کند و به آن بپردازد.