رئیس اتاق اصناف، نحوه رسیدگی و تعیین مالیات سال ۹۹ مشاغل صنفی را اعلام کرد. در این خصوص، اطلاعیه سازمان مالیاتی حاکی از این است که صاحبان مشاغل گروههای دوم و سوم که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۹۹ حداکثر ۴۵ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم، یعنی یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان بوده، میتوانند از تسهیلات مالیات مقطوع استفاده کنند.
به گزارش اتاق اصناف، «سعید ممبینی» رئیس اتاق اصناف ایران درباره نحوه رسیدگی و تعیین مالیات سال ۹۹ مشاغل صنفی، با اشاره به دو روش تعیین مالیات گفت: یک روش تعیین مالیات با ابراز و اظهار کردن میزان درآمد یا به عبارتی ماده ۹۷ قانون مالیاتها و تسلیم اظهارنامه است که این ظرفیت همواره وجود دارد. وی با بیان این که برخی از صنوف اظهار میکنند به دلیل این که در شرایط کرونا فعالیتی نداشتند یا اساساً تعطیل بودهاند مانند تالارها که بعضاً تا اواسط ماه پیش هم تعطیل بودند؛ باید معاف از مالیات شوند، خاطر نشان کرد: یکی از راهکارهای استفاده از معافیت این است که اگر صنوف فعالیتی نداشتند، باید اظهارنامه بدهند. بر اساس اظهارنامه، رسیدگی خواهد شد که به چه میزان مالیات تعیین شود و جدای از این که چه فعالیتی داشته باشند یا نداشته باشند، تعیین مالیات مسیر خودش را طی میکند.
ممبینی در تشریح روش دوم تعیین مالیات اظهار کرد: یکی از ظرفیتهایی که همواره برای بعضی از مشاغل بند “ج” وجود داشته است؛ استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ (مالیات مقطوع) بود که در سال ۹۸ با استفاده از تبصره ماده ۱۰۰، تعداد زیادی از واحدهای صنفی مشارکت کردند و به طور نسبی اظهار رضایت نیز داشتند. امسال نیز اگر ۳۰ برابر معافیت لحاظ میشد، به دلیل تورمی که به قیمت کالاها و خدمات وارد شده بود، تعدادی از مودیان نمیتوانستند از این ظرفیت به طور کامل و موثر استفاده کنند، بنابراین از ابتدا درخواست اصلاح این ضریب را داشتیم. وی افزود: درخواست اولیه اتاق اصناف ایران ۶۰ برابر بود که درنهایت دیروز موفق شدیم که ۴۵ برابر، مصوبه را از ستاد ملی کرونا بگیریم؛ بنابراین کسانی که درآمد ابرازیشان، زیر ۴۵ برابر معافیت است میتوانند از مزایای تبصره استفاده کنند.
در این خصوص، اطلاعیه سازمان مالیاتی حاکی از این است که صاحبان مشاغل گروههای دوم و سوم موضوع ماده (۲) اصلاحی آیین نامه اجرایی موضوع ماده (۹۵) قانون فوق که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۹۹ حداکثر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده، مشمول دستورالعمل مربوط به تبصره ۱۰۰ (برخورداری از تسهیلات مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۹) هستند. رئیس اتاق اصناف ایران با بیان این که تبصره ماده ۱۰۰ با تغییراتی نیز همراه بوده است، اظهار کرد: امسال، کسانی که مالیات سال قبل آنها تا سه میلیون تومان بوده است، بدون هر گونه افزایشی نسبت به مالیات سال قبلشان میتوانند مالیات را پرداخت کنند. ممبینی در پایان با بیان این که زمان نسبتا طولانی از خرداد ماه را از دست داده ایم و این موضوع با تأخیر ابلاغ شده است، از ارائه درخواست به سازمان مالیاتی برای تمدید زمان تسلیم اظهارنامه خبر داد.