روزنامه بریتانیایی چپگرای "گاردین" در سرمقاله تازه خود با هشدار نسبت به پیروزی احتمالی محافظهکاران در انتخابات ایران مینویسد: "رای دهندگان ایرانی این جمعه گزینه زیادی برای انتخاب نخواهند داشت. به نظر میرسد یک محافظهکار به شدت ضد غرب در این رقابت به قدرت رسد؛ احتمالا آن فرد "ابراهیم رئیسی" رئیس فعلی قوه قضائیه خواهد بود.
به گزارش آفتابنیوز؛ گاردین در ادامه نوشته است: نتیجه این انتخابات میتواند تاثیرات گستردهای در ایران و در سطح بینالمللی به همراه داشته باشد. این نتیجه انتخابات پیامدهایی برای مذاکرات هستهای، روابط با عربستان و غرب به همراه خواهد داشت. همچنین، بر جنگ در سوریه و یمن و توازن ژئوپولیتیک قوا در منطقه و همچنین بر وضعیت شهروندان ایرانی تاثیرگذار خواهد بود.
ایران سرشار از استعداد و منابع انسانی، فرهنگ و تاریخ است. از زمان آخرین انتحابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سو وضعیت در ایران بدتر شده است آن هم به دلیل مدیریت بد و تحریمهای امریکا.
حسن روحانی رئیس جمهوری فعلی میانهروی ایران برای بهبود رابطه با غرب تلاش کرد. با این وجود، ترامپ در سال ۲۰۱۸ میلادی با خارج کردن امریکا از برجام و اعمال تحریم علیه ایران موضع او را تضعیف کرد. این وضعیت باعث تقویت محافظهکاران شد.
مشکلات شدید اقتصادی باعث بروز ناآرامیهایی در ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی شد که با آن برخورد شد. پیشبینی میشود با ریاست جمهوری رئیسی این وضعیت تشدید شود. ایران اکنون جمعیت جوان ناامیدی نسبت به تغییر دارد.
پیشبینی میشود مشارکت در انتخابات پیش رو زیر ۴۰ درصد باشد. مشارکت کم، اعتبار سیاسی ایران را خدشهدار میکند، اما محافظهکاران از این بابت نگرانیای ندارند. هدف آنان دستیابی به یک جامعه یکدست و به زعم خود پاکسازی شده از رنگ و بوی سکولار و غربی است.
در صورت پیروزی رئیسی احتمالا روند مذاکرات ایران با عربستان و اتحادیه اروپا ناکام خواهد ماند. در عوض، تهران احتمالا به چین و روسیه نزدیکتر خواهد شد. پیروزی رئیسی مذاکرات غیرمستقیم با امریکا در مورد احیای برجام را به خطر خواهد انداخت.
*انتشار مطالب ترجمه شده از رسانههای بینالمللی، لزوماَ مورد تائید آفتابنیوز نیست؛ هدف از انتشار این مطالب صرفا انعکاس دیدگاهها و نظرات جهانی درخصوص تحولات ایران است.
سلام !!!
این بار خودمون میخاییم رای بدیم.
در ضمن حتی اگه شعار هم باشه از تخریب و بی اخلاقی بعضی جریانها بهتره
این چند ماه هم بگذرد
مثلا کارشکنی درتصویب FATF وکارشکنی ومخالفت بابرجام و......
دیگه جواب نمیده، باید رئیسی بیاد همه مفسدهارو که پول ملت رو خوردن، مجازات کنه، نکنه طرفدار همتی هستی؟!
تا آخرش دلار بشه 100هزارتومن!
ریاست جمهور مقام اجرایی ایست
...
البته به رییسی
ما نمیراریم سید ابراهیم رئیسی پیروز میدان هست
2- دو برابر کردن تولید و فروش محصولات پتروشیمی در این 8 سال
3- تقریبا دو برابر کردن طول خطوط راه آهن کشور
4- آباد سازی مکران به نفع استان های محروم سیستان و همسایگان آن کرمان در آینده نزدیک ارزش آن شاخته می شود
5- منزوی کردن آمریکا و دوبار به خاک مالیدن پوزه آمریکا در سازمان ملل و دوبار در مجامع حقوقی بین المللی در حالی که احمدی نژاد کشور را در شرایطی تحویل داد که هژمونی جهانی علیه ایران شکل گرفته بود و در قطع نامه های سازمان ملل حتی یک کشور دوست هم به نفع ایران رای نمی داد ولی بخاطر برجام در شورای امنیت این بار آمریکا به این وضع افتاده بود و فقط یک جزیره کوچک به او رای داد. این پاسخی است برای کسانی که می گویند برجام بد است و همچنین پاسخی به آن کسانی که جهانیان را بدذات مطلق می پندارند و می گویند ما هر کاری هم که بکنیم باز دنیا با ما مخالف و دشمن است دیدید که با یک کار هوشمندانه مانند برجام دنیا به جای حمایت سیاسی از آمریکا این بار در کنار ایران ایستاد. مساله ی تحریم ها یک مساله جداست که اگر می خواستند با ایران تعامل کنند باید هزینه اقتصادی تحریم می پرداختند ولی دست کم بر خلاف گذشته در زمینه سیاسی که هزینه کمتری برای کشورها داشت در برابر زورگوی مطلق یعنی ترامپ ایستادند.
6- در چهار سال اول به مدت دو سال تورم تک رقمی شد.
7- مشخص است که اگر به جای ترامپ مثلا اوباما روبروی دولت روحانی می بود قطعا در 4 ساله دوم هم همان موفقیت های آرامش اقتصادی و رشد مثبت اقتصادی به شکل مضاعف ادامه می یافت متاسفانه روبروی احمدی نژاد اوباما قرار گرفت و روبروی روحانی این ترامپ عوضی قلدر.
همه ی ای موارد که عرض شد در حالت شدید ترین جنگ اقتصادی تحمیلی به ایران بود. ای کاش انصاف را در قضاوت هایمان رعایت می کردیم.
برخی فکر می کنند که رای ندادن در عالم واقع ضربه ای به تحمیل گران و قدرت طلبان می زند. خیر این صرفا یک بار ذهنی است که در ذهن ما ایجاد کرده اند.اما این مساله صرفا ذهنی تاثیر واقعی مشخص و به نفع ملک و ملتی ندارد. ما مردم باید هوشمند باشیم و از زیر بار این کنترل ذهنی که شده ایم بیرون آییم و از این تخیل که با رای ندادن کاری یا فایده ای خواهیم داشت بیرون بیاییم. نه این که بگویم رای دادن خیلی تاثیر بزرگی دارد که البته گاهی شاید داشته باشد اما دست کم یک تاثیر واقعی دارد به اندازه 10 تا 20% هم تفاوت ایجاد بکند این تاثیرش واقعی است و دست کم این که جلوی تحمیل کاندیدای اقلیت و تندروتر را می گیرد.
دلار اومد پایین؟ طلا؟ قیمت ها؟
بازی در نیارید بعد ۸ سال
در هر حال ارزش و اعتبار یک منتخب به رای بالای او از طرف مردم و ملت است (نزدیک شصت میلیون واجد شرایط) و اگر غیر از این باشد (شاید بخاطر کرونا) بنابراین باید انتخابات مجددی صورت بگیرد تا آنچه شایسته کشور بزرگی چون ایران اسلامی است صورت پذیرد.