آستین در جلسه استماع مجلس سنا برای تأیید بودجه سال ۲۰۲۲ پنتاگون مدعی شد: «ایران به پیشبرد برنامههای هستهای و ساخت موشکهای بالستیک و حمایت از گروههای نیابتی بر هم زننده ثبات در خاورمیانه و تهدید کردن همسایگانش در منطقه ادامه میدهد».
رئیس پنتاگون با اشاره به اینکه آمریکا باید بتواند به محافظت از منافع خود در منطقه ادامه دهد بار دیگر ادعا کرد: «در همین حال، ایران همچنان نیرویی ثبات زدا محسوب میشود که بهدنبال پیش بردن برنامههای هستهای و ساخت موشک بالستیک است، آزادی تردد دریایی را تهدید میکند و از تروریستهای نیابتی و گروههای شبهنظامی حمایت میکند».
آستین در ادامه ادعاهایش گفت: «ما به حفظ قابلیت بازدارندگی در برابر ایران در خاورمیانه ادامه میدهیم. ما همچنین از طریق اقداماتی از جمله کمک به اطمینان یافتن از اینکه اسرائیل توان دفاع از خود و برتری نظامی را به شکلی موثر حفظ میکند، به حمایت از شرکای خود در منطقه ادامه میدهیم».
رئیس پنتاگون همچنین با ابراز نگرانی از افزایش قدرت نظامی چین گفت: «این بودجه منعکس کننده تمرکز ما بر چالشهای رو به افزایش از سوی چین است که پنج میلیارد دلار برای بازدارندگی در اقیانوس آرام و سرمایهگذاریهای بیشتر وزارت دفاع [آمریکا] در دیگر کشورها را در بر میگیرد».
او با مطرح کردن ادعاهایی علیه مسکو گفت: «روسیه نشان داده که از هدف قرار دادن ایالات متحده، به خصوص در فضای سایبری هراسی ندارد و همچنان به تمایل به تداوم هژمونی منطقهای را نشان میدهد».
با این حال «مارک مایلی» رئیس ستاد ارتش آمریکا در این جلسه استماع کنگره اذعان کرد: «شواهدی مشاهده نکردهایم که نشان دهد ایران راهبردی ملی برای دستیابی به سلاح اتمی دارد».
جمهوری اسلامی ایران یکسال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، در چند گام زمانبندی شده، تعهدات خود نسبت به این توافق هستهای را کاهش داد.
اکنون «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا مدعی تمایل به بازگشت به برجام است و ششمین دور از مذاکرات غیرمستقیم برای احیای آن در وین در جریان است. با این حال رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی اصرار دارند مسائل منطقهای نیز در این توافق لحاظ شوند.