کد خبر: ۷۱۴۵۰۶
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷

گلو درد را در خانه تسکین دهید

گلو درد می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و بلع را با مشکل مواجه کند. در این مقاله با ۹ گام ساده برای تسکین گلو درد آشنا شوید.
گلو درد را در خانه تسکین دهید
آفتاب‌‌نیوز :

گلودرد بخشی از پاسخ سیستم ایمنی بدن به عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی است؛ پاسخ طبیعی سیستم ایمنی منجر به التهاب و تورم غشا‌های مخاطی در گلو می‌شود و، اما راه‌های تسکین و درمان آن:

غرغره با آب نمک

نمک تورم و التهاب مخاط را از بین می‌برد و به تسکین گلودرد کمک می‌کند. یک قاشق چای خوری نمک را می‌توان با هشت اونس آب گرم ترکیب کرد و آن را برای چند ثانیه غرغره نمود و بعد از دهان خارج کرد. این کار باید چند بار تکرار شود.

استفاده از قرص‌های مکیدنی

برخی از قرص‌های مکیدنی ضد گلودرد حاوی منتول هستند. منتول عنصری است که بافت گلو را بی حس می‌کند و با تسکین موقت سوزش و درد گلو همراه است. آب نبات‌های نعناع هم همین تاثیر را دارند.

تسکین درد با دارو‌های بدون نسخه

ویروس‌ها اغلب باعث گلودرد هستند پس گلودرد با آنتی بیوتیک درمان نمی‌شود. دارو‌های ضد التهابی مانند آسپرین یا ناپروکسن می‌تواند به کاهش التهاب و تورم گلو کمک کند.

خوردن عسل

چای گرم همراه با عسل شیرین می‌تواند منجر به تسکین گلو شود و از تحریک آن برای سرفه کردن جلوگیری کند. علاوه بر این چای گرم بدن را از کم آبی نجات می‌دهد و این یک گام دیگر برای درمان گلودرد است. تحقیقات در این میان نشان داده عسل خاصیت ضد سرفه دارد. سایر مایعات گرم مانند سوپ می‌تواند مفید باشد فقط مطمئن باشید که این نوشیدنی‌ها گرم هستند نه داغ. چون داغ بودن آن‌ها گلو را بیشتر حساس می‌کند.

نوشیدن آب

آب کافی در بدن، بخشی از درمان گلودرد است. وقتی شما دچار کم آبی هستید دهان بزاق کافی برای مرطوب نگه داشتن گلو تولید نمی‌کند و همین اتفاق تورم و التهاب را افزایش می‌دهد.

استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده

تنفس در هوای مرطوب می‌تواند به تسکین بافت متورم در بینی و گلو منجر شود. استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده راه عالی برای افزایش رطوبت هوای اتاق است. با گذشت زمان و با تنفس چنین هوایی، گلو درد تسکین می‌یابد.

استنشاق بخار حمام

اگر مرطوب کننده در اختیار ندارید، می‌توانید بخار حمام یا دستشویی پر از آب داغ را برای کاهش تورم گلو استنشاق کنید.

مصرف آنتی بیوتیک

هرچند ویروس‌ها بیشترین نقش را در ابتلا به گلودرد دارند، اما باکتری‌هایی مانند استرپتوکوک، باعث گلودرد استرپتوکوکی می‌شوند. در این هنگام استفاده از آنتی بیوتیک‌ها برای خلاص شدن از باکتری‌ها می‌تواند مفید باشد که البته نیاز به نسخه پزشک دارد. فراموش نکنید که مصرف آنتی بیوتیک‌ها نباید خودسرانه متوقف شود حتی زمانی که علائم گلودرد متوقف شده اند. بدون در نظر گرفتن دوره کامل مداوا، گلودرد ممکن است با علائم بدتری بازگردد.

مراجعه به پزشک

اگر درد گلو بخصوص هنگام بلع شدید بود و با تب بالا، استفراغ، و یا احساس تهوع همراهی کرد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین