قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان امروز اعلام کرد: روز گذشته با دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و نیز اردکانیان وزیر نیرو و رحمانی فضلی وزیر کشور در خصوص مشکلات ناشی از خشکسالی و تنش آبی در استان به صورت مفصل صحبت کردم و خواستار مساعدت آنان در این زمینه شدم.
وی اضافه کرد: پس از رایزنیها و پیگیریهای مستمر معاون اول رییس جمهوری قول داد هیاتی از سوی دولت شامل رییس سازمان مدیریت بحران کشور، معاون وزیر کشور، معاون وزیر نیرو و افرادی دیگر به استان خوزستان سفر کنند و ضمن شرکت در نشست تخصصی مدیریت بحران استان، در خصوص برآورد خسارات ناشی از تنش آبی اقدام نمایند.
استاندار خوزستان گفت: ما خواستار پرداخت خسارات بهحقِ ناشی از تنش آبی به مردم هستیم و در نشست آتی با این هیات به صورت منطقی مشکلات را مطرح خواهیم کرد و انتظار داریم با یک روند درست، این خسارات ازسوی دولت پرداخت شود.
وی اظهار داشت: دکتر جهانگیری قول داد تا پس از اعزام این هیات ،پرداخت خسارات ناشی از تنش آبی در استان در دستور کار قرار گیرد.
سلیمانی دشتکی گفت: با رایزنیهایی که با وزیر نیرو داشتم، وی نیز قول مساعد داد تا در کاهش تنش آبی در استان ما را کمک کند. چرا که خشکسالی امسال مشکلات عدیدهای در بخش تامین آب استان به وجود آورده است.
وی با اشاره به مشکلات پیشآمده در بخش تامین آب استان به خصوص مناطق پایین دست کرخه و غرب استان خوزستان گفت: متاسفانه شلتوک کاران استان آبهای تخصیص یافته به بخش شرب استان را مصرف می کنند و اجازه نمی دهند که آب به پایین دست برسد.
استاندار خوزستان گفت: در حال حاضر خروجی آب سدهای استان به خصوص سد کرخه و دز تنظیم شده است و خروجی آن ۳۵۰ متر مکعب بر ثانیه است اما شلتوک کاران اجازه نمی دهند این آب به پایین دست برسد.
وی گفت: میزان آورد آب رودخانه کرخه قبل از شهرستان حمیدیه در حال حاضر ۸۰ متر مکعب بر ثانیه است اما همین آب بعد از حمیدیه به ۳۰ متر مکعب می رسد و این نشان می دهد که شلتوک کاران عمده این آب را مصرف می کنند.
استاندار خوزستان تاکید کرد: خشکسالی باعث تنش آبی در استان شده است که کشاورزان استان باید در این زمینه همراهی بیشتری با مردم انجام دهند تا از این مشکل هم عبور کنیم در غیر اینصورت ضمن باقی ماندن مشکل تنش آبی در استان آنها حتی برای کشت پاییزه هم با مشکل مواجه خواهند شد.
او گفت: آب پشت سدهای استان به شدت کاهش یافته و ما باید این آب را با اولویت شرب و سپس کشاورزی تخصیص دهیم تا مردم با مشکل مواجه نشوند.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه پیگیر مشکلات کمآبی و خشکسالی استان هستیم تاکید کرد: برخی به دنبال تحریک مردم هستند و تصاویری جعلی از اعتراضات مردم در فضای مجازی منتشر می کنند مثلا در شهرهای خرمشهر و سوسنگرد اتفاق و اعتراضی رخ نداده اما کلیپهایی مربوط به گذشته در فضای مجازی منتشر می شود لذا مردم مراقب این شیطنتها باشند.
استان خوزستان حدود ۵ میلیون نفر جمعیت دارد که منبع اصلی تامین آب آن ۲ رودخانه کرخه و دز هستند که اکنون به دلیل خشکسالی این رودها با کاهش شدیدی آورد مواجه شده اند.
از ساعت پایانی شب گذشته ویدئوهایی از راهپیمایی و اعتراضات مردم نسبت به قطعی آب در شهرهای مختلف استان خوزستان از جمله سوسنگرد، حمیدیه، بستان، اهواز، آبادان، خرمشهر و ماهشهر منتشر شده است.