کد خبر: ۷۱۸۷۴
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۳

رویکرد کرباسچی به انتخابات مجلس

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مراسم سخنرانی غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در سمینار "دمکراسی در بستر دین رحمانی" در تالار رجب بیگی دانشکده فنی داشنگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، سخنرانی غلامحسین کرباسچی در بعدازظهر دیروز «یکشنبه» پیرامون رویکرد اصلاح‌طلبان به انتخابات هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود.

شهردار سابق تهران با اشاره به عنوان سمینار   آنرابحثی دانست که به زمان مناسب‌تر و دقت بیشتری احتیاج دارد که با شرایط امروز و انتخابات مجلس هشتم خیلی تطبیق نمی‌کند، افزود: «در غیاب رسانه‌های طرفدار جریان اصلاحات، دانشگاه‌ها اکنون تبدیل به یک رسانه شده است که افرادی مثل ما در جمع شما دانشجویان حرفهای خودشان را بزنند که البته یک تعاملی فکری و اندیشه‌ای بین گوینده و شنونده بر آن حاکم است.

کرباسچی با تقسیم‌بندی مواضع در برابر شرکت در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: «یک تقسیم‌بندی شرکت کردن در انتخابات به عنوان وظیفه ملی و شاید اسلامی است و جور دوم هم شرکت نکردن و تحریم برای ژست روشنفکری ناب است مبتنی بر تحلیل‌هایی که بعضی در مورد انتخابات ایران دارند و نوع سوم هم نگاه به انتخابات به عنوان بستری آرمانی یا بستری برای کار سیاسی است».

کرباسچی با تایید نگاه سوم به مقوله انتخابات گفت: «باید به شرکت در انتخابات به عنوان یک سیاست‌ورزی بپردازیم».

وی با برشمردن تفاوت این دوره از انتخابات با دوره‌های قبلی گفت:‌«اگر دفعات قبلی شورای نگهبان افراد را غربال می‌کرد این بار کسانی در هیات‌های اجرایی بودند که خیلی رادیکال‌تر از شورای نگهبان عمل کردند».

کرباسچی با ذکر مثا‌ل‌هایی از ردصلاحیت‌های هیات‌های اجرایی به  تعریف سیاست‌ورزی در شرایط کنونی پرداخت و گفت: «سیاست‌ورزی اصولا یک امر نسبی است و اینکه دو طرف مساله را بسنجیم که کدام اتفاق چه عواقبی را به دنبال خواهد داشت».

کرباسچی در ادامه بحث سیاست‌ورزی به مصداق آن در ارتباط با انتخابات پیش رو پرداخت و گفت : «در این دوره بسیار تلاش شده که یک مجموعه یک دست و همراه با دولت به مجلس برود و کار سیاسی این است که ما بایدطوری در انتخابات شرکت کنیم که این مجلس یکدست شکل نگیرد و آنها صندلی‌های مجلس را اشغال نکنند».

در مقابل این طرح یکدست کردن مجلس ما نیز باید مقابله به مثل کنیم به این شکل که اگر کسی در مقام اجرا کسی را ردصلاحیت کرد تا فرد مورد نظرش را وارد مجلس کند، شما نیز باید فرد مورد نظر را با انتخاب خودتان و سیاست‌ورزی از کرسی مجلس محروم کنید و این یک کار خیلی طبیعی است و خیلی احتیاج به استدلال ندارد».

کرباسچی در ادامه افزود: «ما طوری باید در انتخابات شرکت کنیم که فرد مورد نظر آنها نیز رای نیاورد و این بالاخره یک کار سیاسی است و شما باعث می‌شوید که افراد دیگری به جای آن فرد رای بیاورند و هر چند در همین مجلس شما یک اقلیت داشته باشید».

کرباسچی با اشاره به فعالیت‌های فراکسیون اقلیت اصلاح‌طلب در مجلس هفتم گفت: «اجمال سخن این است که ما نه ساختارشکن هستیم و نه دنبال شکستن چارچوب‌های نظام هستیم و ما در حقیقت  با توجه به امکانات و کاری که می‌توانیم انجام دهیم وارد فضای کار سیاسی می‌شویم».

کرباسچی در ادامه جلسه در پاسخ به سوال کتبی در مورد آینده مجلس هشتم گفت: «ما باید تمامی نیروهای همفکر را بدون رودربایستی جمع می کردیم و نیروهایی که امکان ردصلاحیت آنها برای هیات‌های اجرایی و نظارت نبود را معرفی می کردیم که سطح مجلس هم در مقابل رقیب بالاتر می‌آمد و اگر این جریان شکل می‌ گرفت مجلس در اختیار اصلاح‌طلبان قرار می‌گرفت».

کرباسچی با اشاره به روند ردصلاحیت‌ها و تایید صلاحیت‌های بعد از آن گفت: «در حال حاضر  بسیاری از امیدها به یاس تبدیل شده و دیگر اینکه تهیه و آمادگی جبهه اصلاحات نیز به هم ریخته شد و به خاطر همین تایید صلاحیت‌های قطره‌چکانی، اصلاح‌طلبان هنوز منتظرند تا لیست سی نفره را در تهران کامل کنند».

کرباسچی در پاسخ به سوالی در مورد علت عدم کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات پیش رو گفت: «واقعا نمی‌دانم استدلالشان چه بوده است ولی بهتر بود که شرکت می‌کردند».

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی منبی بر علت عدم تاثیر تحریم انتخابات گفت: «در شرایط کنونی تحریم نه امکان‌پذیر است و نه مفید و تحریم یعنی اینکه همه کسانی که به اصلاحات معتقدند، تصمیم بگیرند در انتخابات شرکت نکنند و آن هم برای جلوگیری از اجحاف‌های صورت گرفته در جریان بررسی صلاحیت‌ها و... است».

کرباسچی در پایان ازدانشجویان خواست تا با حضور خودشان به گرمای انتخابات بیفزایند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین