آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام سید محمد خاتمی با تاكید بر اینكه «تردید ندارم در عمق وجدان عموم مردم گرایش به اصلاحطلبی وجود دارد» از آنچه در انتخاباتهای گذشته اتفاق افتاد به عنوان سند این مدعا یاد كرد.
سیدمحمد خاتمی گفت: «حق و وظیفه ماست كه در عرصههای حیات اجتماعی حضور داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی كه در نشست « سرشاخههای مشاركت اجتماعی اصلاحطلبان» در مسجد الجواد سخن میگفت با تاكید بر این كه الان موقع گله و صحبت كردن در مورد نقاط ضعف نیست، گفت: «الان موقع عمل است و حق و وظیفه ماست كه در عرصههای حیات اجتماعی حضور داشته باشیم».
وی با اظهار خرسندی نسبت به این كه اصل انتخابات در جامعه ما مورد توجه است و همه نهادها نسبت به آن اهتمام میورزند، افزود: «خوشحالیم كه هنوز انتخابات به عنوان مبنای مدیریت نظام مورد قبول است؛ هر چند ممكن است در نحوه اجرا مشكلاتی باشد كه انشاءالله در طول زمان مرتفع میشود».
رییسجمهور سابق كشورمان، در ادامه خطاب به حاضران در جلسه، اظهار داشت: «شما باید تلاش مضاعفی داشته باشید تا انتخابات خوبی برگزار شود».
خاتمی همچنین ارایه تحلیلی نسبت به آن چه در انتخابات اخیر و گذشته اتفاق افتاده است را بر مبنای مستندات مورد تاكید قرار داد و آن را عاملی موثر در رویه نشدن روندی دانست كه احتمال دارد در آینده اتفاق بیفتد.
رییس موسسه بینالمللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها در ادامه اظهاراتش به برشمردن سه پایه اصلی یك انتخابات پرداخت و از كسانی كه در معرض رای مردم قرار میگیرند، به همراه كسانی كه انتخابات را هدایت میكنند و مردمی كه با حضور خود به انتخابات معنا میدهند، به عنوان این سه پایه یاد كرد.
رییسجمهور سابق كشورمان، اضافه كرد: «مطلوب این است كسانی به عرصه انتخابات بیایند كه بتوانند هر چه بیشتر سلایق جامعه را رهبری كنند تا مردم نیز در سطح وسیعتری نمایندگانشان را برگزینند».
خاتمی خاطرنشان كرد: «همچنین برگزاركنندگان انتخابات باید فارغ از گرایشهای حزبی و گروهی و بدون استفاده از موقعیتی كه در اختیار دارند، عمل كنند و به عرصه بیایند تا انتخاباتی با رعایت خواست مردم برگزار شود».
وی اضافه كرد: «اما در این عرصه نباید فراموش كنیم كه مردم انتخاب میكنند و حاكمان واقعی آنها به شمار میروند؛ لذا از این نكته نیز نباید غفلت كنیم كه در نظامهای مردمسالار هیچ حكومتی بدون توجه به رای مردم نمیتواند جایگاهی داشته باشد».
خاتمی در ادامه اظهاراتش به مرور آنچه در جریان انتخابات مجلس هشتم نسبت به سه پایه اصلی انتخابات اتفاق افتاد و یا انتظار اتفاق آن میرود پرداخت و گفت: «در قسمت اول كه به حضور افراد در عرصه انتخابات مربوط میشود همه جریانها تصمیم گرفتهاند در صحنه حاضر شوند كه من از همه آنها تشكر میكنم. نیروهای مومن، انقلابی و با سابقهای در عرصه ثبتنام حاضر شدند؛ هر چند میتوان از برخی دوستان در این زمینه گلههایی داشت».
وی كه از محرومیت بخش بزرگی از جریان اصلاحات نسبت به در معرض رای مردم قرار گرفتن به عنوان نتیجه اولین مرحله انتخابات پیش رو نام میبرد، اضافه كرد: «البته نیروهای خوبی نیز باقی ماندهاند؛ هر چند به حد كافی نیستند تا همه حوزهها را پوشش دهند».
خاتمی ادامه داد: «البته در عرصه انتخابات نیروهای مستقل و خوبی حضور دارند كه از چشم دور ماندهاند و حضور آنها در مجلس میتواند مطلوب و قابل تعامل باشد».
رییس بنیاد باران در ادامه با اظهار گله از آنچه آن را روندی خواند كه بر مبنای آن فضای عجیبی در جهت مطرود كردن جریانی كه با سابقهای درخشان در انقلاب و حفظ آرمانهای نظام همواره در جهت رعایت مصالح ملی و اعتلای كشور قدم برداشته و ایده ارایه كرده است، وجود دارد، گفت: «البته این تخریبها موجب شده تا توده بیشتر از گذشته به سمت این جریان جذب شود».
خاتمی در ادامه اظهاراتش به اظهار تاسف نسبت به این كه جریان اصلاحات از امكانات عمومی و ارتباطی بیبهره است پرداخت و گفت: «تخریبهای وسیع علیه این جریان صورت میگیرد بدون این كه اجازه داده شود تا پاسخی از سوی این جریان به تخریبها داده شود».
به گزارش ایسنا خاتمی در ادامه نسبت به برگزاری انتخاباتی مطلوب از سوی مجریان و ناظران، اظهار امیدواری كرد و با اشاره به آنچه آن را یكدست شدن گرایشهای سیاسی هیاتهای اجرایی و نظارت بیش از گذشته خواند، گفت: «در گذشته همیشه یك نبود یكدستی بین نیروهای اجرایی و نظارتی وجود داشت كه به برگزاری مطلوب انتخابات كمك میكرد، امیدوارم در جریان انتخابات پیش رو شاهد برگزاری انتخاباتی مسوولانه باشیم و رای مردم هر چه باشد محترم شمرده شود».
وی در ادامه با تاكید بر اینكه « تردید ندارم در عمق وجدان عموم مردم گرایش به اصلاحطلبی وجود دارد» از آنچه در انتخاباتهای گذشته اتفاق افتاد به عنوان سند این مدعا یاد كرد.
خاتمی اضافه كرد: «البته در حال حاضر در فضایی به سر میبریم كه امكان ارتباط میان مردم و جریانی كه مردم از عمق وجود به آن گرایش دارند لحظه به لحظه كمتر میشود؛ چنانچه میبینیم چهرههای این جریان برای رفتن میان مردم و بهرهگیری از وسایل ارتباط جمعی با تنگنا مواجه هستند».
رییسجمهور سابق كشورمان، ادامه داد: «اما در این شرایط باید در انتخابات شركت كنیم كه انشاءالله مبارك است، آن چه مهم به شمار میرود حضور مردم در عرصه انتخابات است. هر چه میزان شركت و احساس مسوولیت آنها بیشتر باشد برای جریان اصلاحات میتواند امیدبخشتر باشد و مردم باید بدانند هر رایی كه آنها به صندوق میریزند چه آثار و بركاتی میتواند داشته باشد».
خاتمی در پایان خطاب به حاضران در این جلسه سهم آنها را در آگاهی مردم نسبت به رایشان یادآوری كرد و از سرشاخههای مشاركت اجتماعی به عنوان جریانی كه میتواند با فعالیت مستمرش تعریف جدیدی از مشاركت ارایه دهد و فضای توصیفشده را بشكند نام برد.