آفتابنیوز : آفتاب: نارسایی کلیه به طور عمده ناشی از بروز عوارض برخی از بیماریها مانند پرفشاری خون، دیابت و اثرات سمی برخی از داروها و سایر ترکیبات سمی است، به میزان قابل توجهی میتواند فرد مبتلا را از انجام فعایتهای روزمره ناتوان کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی آفتاب به نقل از روابط عمومی بنیاد امور بیماران خاص، در نارسایی کلیه در صورتی که به طور کامل کلیه از کار بیفتد از روش های مصنوعی مانند انواع دیالیز و یا پیوند کلیه برای تصفیه خود و بازگشت اعمال طبیعی بدن استفاده میشود.
دیالیز در لغت به معنی تجزیه و جدا کردن است و در مفهوم طبی به عنوان عملی برای جایگزینی کارکرد فعلی کلیه و جداسازی مواد زاید و خارج کردن آنها ازبدن به کار میرود. هدف از انجام دیالیز برداشت فرآوردههای نهایی سوخت و ساز پروتئینها از خون (مانند اوره و کراتین)، حفظ غلظت املاح خون در محدوده طبیعی، تنظیم اسیدیته خون و جایگزینی سیستم بافری بیکربنات، همچنین برداشت مایعی اضافی از خون است.
همودیالیز به معنای خارج ساختن سموم بدن بیمار به وسیله استخراج خون بیمار از بدن وی برای پالایش و سپس بازگرداندن آن به دستگاه گردش خون بدن است و در روشهای فعلی اغلب بیماران به 9 تا 12 ساعت دیالیز در هفته نیاز دارند. این ساعات با زمانهای مساوی در 2 یا 3 نویت طی هفته انجام میشود.
از مشکلات عمده در جریان دیالیز افت فشار خون ناشی از خروج سریع مایع داخل عروقی است، در حالی که بیمار هنوز اضافه وزن دارد علائم و نشانههای شوک را نشان میدهد. اضطراب، بیقراری، احساس سبکی در سر، تهوع، استفراغ، تعریق، ضربان تند قلب و افت فشار خون علائم این وضعیت است.
بیمار دیالیزی در معرض خطرات زیادی مانند نرمی استخوان و کمخونی ناشی از آلومینیوم اضافی، آلودگی به ویروسهایی مانند هپاتیت ب و ث، اختلال در آهنگ ضربان قلب، عفونت و بروز آمبولی چرکی و بسیاری موارد دیگر قرار دارد.
در حال حاضر حدود 13 هزار بیمار دیالیزی در کشور ما وجود دارد که در حدود 341 مرکز درمانی هفتهای 3 بار و هر بار به مدت 4 ساعت میبایست تحت دیالیز قرار گیرند. بنیاد امور بیماریهای خاص تاکنون با خرید 838 دستگاه جدید دیالیز و توزیع آنها براساس نیاز مناطق مختلف کشور تلاش کرده گام موثری را برای نوسازی مراکز دیالیز بردارد. برای سال جاری نیز براساس برنامهریزیهای به عمل آمده 200 دستگاه خریداری و توزیع خواهد شد. اما به رغم خرید دهها دستگاه دیالیز که علاوه بر این توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت گرفته، بیماران دیالیزی کشور برای انجام بهینه این اقدام حیاتی نیازمند 757 دستگاه دیالیز هستند.
خرید و اهدای این دستگاهها به مراکز درمانی از اقداماتی است که میتواند در چارچوب فعالیت خیرین و نیکوکاران قرار گیرد.
بجای اینکه همش دنبال خرید دستگاه برای این آن مرکز باشید
درست دستگاه لازم هستش ولی چقدر برای رفاه حال بیماران دیالزی که مدت طولانی دیالیز میشود انجام داده شده است
جمعی از بیماران دیالیزی