در بیانیه موسسه ملی آمار ایتالیا آمده است: «در سال ۲۰۲۰ میلادی گسترش همهگیری ویروس کرونا و در نتیجه آن افزایش شدید خطر مرگ، امید به زندگی در بدو تولد را بهطور قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده و در مقایسه با سال قبل ۱.۲ سال کاهش داده است.»
بر اساس گزارشهای این مرکز، در سال ۲۰۲۰ میلادی شاخص امید به زندگی در بدو تولد ۸۲ سال بوده است (۷۹.۷ سال برای مردان و ۸۴.۴ سال برای زنان، در مقابل ۸۱ سال برای مردان و ۸۵.۳ سال برای زنان در سال ۲۰۱۹ میلادی).
گزارش همچنین حاکی از آن است که در مناطق شمالی ایتالیا در استانهای برگامو و کرمونا که بیشترین شمار مرگ و میر ناشی از کرونا را ثبت کردهاند، میزان افت امید به زندگی در مردان به ترتیب ۴.۳ و ۴.۵ سال و زنان ۳.۲ و ۲.۹ سال بوده است.
برعکس، میزان امید به زندگی در استانهای فوجیا (جنوب) و انّا در سیسیل به ترتیب منهای ۱.۷ و منهای ۱.۵ است که کمترین میزان افت امید به زندگی در این کشور را نشان میدهد.
استان سیهنا (در مرکز) تنها استانی است که در یک سال گذشته تغییری در میزان امید به زندگی ساکنان آن در مقایسه با سال قبل از آن (۸۳.۷ سال) مشاهده نشده است.
همهگیری ویروس کرونا منجر به مرگ بیش از ۱۲۹ هزار و ۵۱۵ نفر در این کشور شد که نیمی از این جمعیت ساکن استانهای شمالی (لومباردی، پیمونت، لیگوریا، آمبریا و ونتو) بودند. در این استانها حدود ۳۶ درصد از جمعیت ۶۰ میلیونی ایتالیا ساکن هستند.
ایتالیا اولین کشور اروپایی بود که گرفتار ویروس کرونا شد. اولین مبتلا به کووید۱۹ در فوریه ۲۰۲۰ میلادی در این کشور مشاهده شد و پس از آن ویروس به سرعت در لومباردی، قلب اقتصادی این کشور گسترش یافت.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی دولت ایتالیا، تا روز دوشنبه بیش از ۷۹ میلیون دوز انواع واکسنهای کرونا در این کشور تزریق شده و ۷۱.۶۵ درصد از افراد بالای ۱۲ سال کاملاً واکسینه شدهاند.