لورا روزن خبرنگار پایگاه خبری المانیتور روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام آمریکایی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ما بر روی هیچ قالب خاصی تاکید نکرده ایم.
این مقام آمریکایی به این خبرنگار گفته است: چیزی که به آن علاقه داریم یک چارچوب برای گفتگو در مورد امنیت منطقه ای است.
ادعای این مقام آمریکایی در حالی است که ولی نصر استاد دانشگاه جان هاپکینز و حسین موسویان استاد دانشگاه پرینستون آمریکا در مقاله مشترکی برای نشریه فارین پالیسی نوشتند: گفتگوهای منطقه ای نباید بخشی از مذاکرات برجام باشد.
در مقاله این دو استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد مسایل بین المللی آمده است: ایران و آمریکا درطول یکسال گذشته برسر احیای برجام چالش داشته اند.با وجود پیشرفت هایی که درچند دور مذاکره بوجود آمده، مذاکرات دچار وقفه شده و نگرانی ها درمورد از دست رفتن زمان برای احیای برجام، افزایش یافته است.
این دو استاد دانشگاه افزودند: یکی از موانع موجود، مطرح شدن مذاکره در مورد نقش ایران درمنطقه در قالب مذاکرات هسته ای ایران و شش قدرت جهانی است. آمریکا و ایران باید راهی پیدا کنند که درمورد امنیت خاورمیانه (غرب آسیا)، تهدیدی برای پیشرفت های حاصله در مذاکرات هسته ای نباشد چون به نتیجه رساندن مذاکرات هسته ای به اندازه کافی پروسه پیچیده ای است.
به نوشته ایرنا، ولی نصر و موسویان تصریح کردند: اصرار آمریکا درمورد اضافه کردن موضوعات منطقه ای، مثل نقش ایران درسوریه، عراق، یمن و امنیت دریانوردی خلیج فارس، به مذاکرات هسته ای، این ریسک را دارد که عدم موفقیت درمذاکرات هسته ای، موجب عدم موفقیت گفتگوهای منطقه ای نیز خواهد شد.
اولیانوف: روسیه مخالف گنجاندن مسائل منطقه در گفتوگوهای هستهای است
به گزارش ایسنا، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز چهارشنبه در پاسخ به لارا روزن در توییتی نوشت: به عنوان یکی از مشارکتکنندگان مذاکرات وین میتوانم این مسئله را تایید کنم. ایده بد قاطی کردن مسائل هستهای، اشاعه موشکی و امنیت منطقهای مدتها پیش اژ آغاز مذاکرات وین رها شده بود. روسیه قاطعانه با این موضوع مخالف بود.