اگر چه اقدام دولت ونزوئلا در حذف شش صفر از واحد پول ملی به دلیل شرایط تورمی حاکم بر این کشور انجام شده است اما برخی متخصصان اقتصادی بر این نظرند که این اقدام به کاهش بحران اقتصادی کشور آمریکای جنوبی کمک چندانی نمیکند.
پیشتر این کشور در ماه اوت سال ۲۰۱۸ با هدف مقابله با هزینههای حاصل از سقوط نرخ برابری واحد پول ملی ونزوئلا پنج صفرِ آن را حذف کرده بود. این اقدام یک دهه پس از آن انجام شد که هوگو چاوز، رئیس جمهور فقید این کشور، سه صفر را با وعده تورم تک رقمی از بولیوار حذف کرد، وعدهای که محقق نشد.
مقام های دولتی بر این باورند که حذف صفرها بر ارزش پول ملی تأثیر نمیگذارد و بولیوار جدید، ارزش کمتر یا زیادتری نخواهد داشت بلکه فقط برای استفاده سادهتر است. بر اساس سیستم پیشین، مشتریها برای خرید یک بطری دو لیتری نوشابه باید بیش از ۸ میلیون بولیوار می پرداختند؛ امری که با جابجایی حجم زیادی اسکناس همراه میشد.
تاکنون با ارزش ترین اسکناس در ونزوئلا، اسکناس یک میلیون بولیواری بود که ارزش آن تا روز پنجشنبه کمی کمتر از ۲۵ سنت دلار بود اما گرانترین اسکناس جدید، صد بولیواری است که کمی کمتر از ۲۵ دلار ارزش دارد.
با این حال پس از چهار سال تورم بیش از حد در ونزوئلا، بسیاری از مردم این کشور فکر میکنند که اسکناس های جدید نیز کوتاه مدت خواهند بود.
اگر چه بانک مرکزی ونزوئلا دیگر آمار تورم را منتشر نمیکند اما صندوق بینالمللی پول تخمین میزند که نرخ تورم ونزوئلا در پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۵ هزار و ۵۰۰ درصد خواهد بود.
دولت سوسیالیستی نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا تحریم های آمریکا علیه کاراکاس را که از سال ۲۰۱۹ اجرایی شده، عامل اصلی مشکلات این کشور میداند.
بیشتر مبادلات نقدی در ونزوئلا بر پایه دلار آمریکا بوده و از بولیوار در بیشتر موارد تنها برای نقل و انتقال الکترونیکی پول از جمله پرداخت بر اساس کارت بانکی و انتقال بین بانکی استفاده شده است.
استفاده از دلارهای آمریکا پس از آنکه دولت مادورو دو سال پیش، تلاشهای پیچیده و طولانی خود را برای محدود کردن معاملات با دلار متوقف کرد، تسریع شد.
مقام های دولتی ونزوئلا پس از تصمیم بانک مرکزی این کشور برای حذف صفرها از پول ملی گفتند که سیستمهای پرداخت برای توسعه استفاده دیجیتالی از بولیوار مدرن خواهند شد.