بهطور خلاصه طلاق توافقی به طلاقی گفته میشود که زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند. هر توافقی که آنها در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. به عنوان مثال زوجین توافق میکنند زن مهریه را در قبال طلاق ببخشد یا کل آن رادریافت کند یا با شرایط توافق شده مهریه پرداخت شود یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود؛ بنابراین تمام موارد توافق در رای دادگاه منعکس خواهد شد و قابلیت اجرا دارد.
در این مطلب از مجله دلتا به موضوع قانون جدید طلاق توافقی میپردازیم.
طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟
با توجه به تغییر شرایط طلاق توافقی از آذرماه سال ۹۷ تاکنون اگر زوجین تمایل داشته باشند که به شخصه مراحل مربوطه را طی کنند در ابتدا هر دو یا یکی از آنها میبایست به سامانه نوبتدهی طلاق (سامانه مداخله در طلاق – سامانه تصمیم) مراجعه کنند و با وارد کردن مشخصات سجلی یکی از مراکز غربالگری مشاوره را انتخاب کنند.
مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات زوجین و دلایل طلاق، آنها را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی استان ارجاع میدهد. جلسات مشاوره در بازه زمانی حداقل ۴۵ روزه و در ۱ یا ۵ جلسه خواهد بود.
تعداد جلسات بستگی به شرایط زوجین و مرکز مشاوره دارد. پس از اخذ گواهی عدم انصراف طلاق در صورت اصرار آنها به جدایی، دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد. پس از صدور رای دادگاه نیز زن و شوهر در فرصت سه ماهه میتوانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق بروند.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه و کارت ملی زوجین است. اگر کارت ملی را در دسترس نداشته باشید، ولی شماره ملی را بدانید برای دادخواست طلاق توافقی کفایت میکند. در صورت در دسترس نبودن عقدنامه میبایستی به دفترخانهای که ازدواج کردهاید مراجعه کرده و رونوشت اخذ نمایید.
مهریه و طلاق توافقی
ملاک در این نوع طلاق، توافق زن و شوهر است. نوع طلاقی که دادگاه صادر میکند طلاق خلع است یعنی زن چیزی از مهریه یا غیر آن را میبخشد و مرد آن را قبول میکند.