مهدی پژوهش گفت: انتقال آب بینحوضهای در کشورهایی مانند چین و آمریکا انجام میشود اما این اقدام براساس شرایط حوزه مبدأ و مقصد اتفاق رخ میدهد و در صورتی که هیچ راهی برای تأمین آب در حوزه مقصد وجود نداشته باشد انتقال آب بین حوضهای انجام میشود.
استاد دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه یونسکو پنج شرط برای انتقال آب بین حوضهای تعیین کرده است، ادامه داد: توانایی حوضه مبدأ در تأمین آب، برای حوضه مقصد هیچ راهی جز انتقال آب وجود نداشته باشد، لحاظ شرایط فرهنگی و اجتماعی منطقه، عدم ایجاد مشکل در حوضه مبدأ و از همه مهمتر تقسیم درآمد اقتصادی بین ۲ حوضه از شرایط انتقال آب بین حوضهای است.
وی افزود: در سال ۱۳۳۲ اولین پروژه انتقال آب به همت مستشاران ایتالیایی و فرانسوی در چهارمحال و بختیاری رقم خورد و زردکوه را شکافتند و تونلی را از دامنه کوه برای برداشت آب ایجاد کردند و سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از حوضه کارون به حوضه زایندهرود تزریق شد.
لابیهای فراوان و استانداران غیربومی عامل اجرای طرحهای انتقال آب
پژوهش اضافه کرد: نفوذ و لابیهای فراوان و حضور استاندارهای غیربومی در چهارمحال و بختیاری آغازی برای حفر تونل دوم کوهرنگ شد به بهانه اینکه میخواهیم ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب را سالانه به استان مبدأ بدهیم اما دریغ از برداشت ۱۰۰ میلیون مترمکعب تاکنون.
وی با بیان اینکه تونل دوم کوهرنگ ۲۵۵ میلیون مترمکعب آب را سالانه وارد حوضه زایندهرود میکند، توضیح داد: با این میزان آب چه اتفاقی در استان همجوار رخ داده است؟ آیا نیاز آبی آن برطرف شده است؟ بلکه صنعت آببر، کشاورزی و برنجکاری و فضای سبز را گسترش دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد عنوان کرد: چرا با وجود انتقال این میزان آب گشایشی در مشکل آب استان همجوار اتفاقی رخ نداد؟ از سال ۱۳۷۰ فولاد مبارکه وارد مدار تولید شد چرا که آب بیصاحب زیادی در چهارمحال و بختیاری رها شده بود و هیچ مسئولی برای مدیریت آن وجود نداشت. ساخت تونل سوم کوهرنگ به بهانه تأمین آب برای صنعت استان همجوار آغاز شد و ۲۰ سالی طول کشید و در تمام این مدت یک نفر نگفت بارندگیها کاهش یافته و دیگر در کوهرنگ بارش برف نداریم. با حفر این تونل چشمههای مروارید، دهستان بیرگان و منطقه حفاظت شده شهریاری نابود شد.
پژوهش گفت: با اتمام تونل سوم کوهرنگ در سال ۱۳۹۷، ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب از حوضه کارون به حوضه زایندهرود منتقل شد و علاوه بر تمام این موارد آب چشمه لنگان به میزان ۴۰ میلیون مترمکعب و آب تونل خدنگستان به میزان ۷۵ میلیون مترمکعب به حوضه زایندهرود منتقل شد.
سهم چهارمحال و بختیاری از یک میلیارد و ۲۰۰ متر مکعب زایندهرود تنها ۲۳۷ مترکعب است
وی افزود: با احتساب رودخانههای حوضه زایندهرود حداقل آب ورودی به سد در سالهای خشکسالی به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال میرسد از این میزان تنها ۲۳۷ میلیون مترمکعب سهم استان چهارمحال و بختیاری است و مابقی وارد استان همجوار میشود.
وی با بیان اینکه حفر تونل بهشتآباد یعنی نابودی شهرستان کیار، اردل و شهرکرد، عنوان کرد: هدف بهشتآباد، نابودی آبهای زیرزمینی و قلب زاگرس و چهارمحال و بختیاری است.
بهشتآباد، تمام آبخوانهای چهارمحال و بختیاری را خشک خواهد کرد
پژوهش توضیح داد: تونل بهشتآباد به طور کامل در زیر دشتهای چهارمحال و بختیاری است و سبب خشک شدن تمام آبخوانها خواهد شد.
وی با بیان اینکه لابیهایی که در وزارت نیرو وجود دارد به ضرر چهارمحال و بختیاری است، گفت: مردم استان هم به موضوع آب بیتفاوت و منتظر اقدام مسئولان هستند.
استاد دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: مسئولان به فکر استان نیستند بلکه به میز و صندلیهایشان هستند، ما در استان مسئول متخصص نداریم.
چندین سال هر روز با یک طرح جدید میان و برداشت آب میکنند و جالب تر اینکه میگن آب زاینده رود هم (که سرچشمه اش در چهارمحال است) باید در رودخانه با پای خودش بیاید و تمام مادی های ما را پرآب کند.
از دست این همسایه بد به کجا پناه ببریم
استاد مردم استان همگی پای کارند و اعتراض خود را بارها و بارها در خصوص تونل بهشت آباد اعلام کردند ... ولی همانطوری که حضرت عالی فرمودید لابی ها و مسئولین غیر بومی پشت این قضایا هستند و از نمایندگان مردم استان هم در مجلس بخاری در نمی آید ...
در این میان آنچه که به جایی نرسد فریاد است.
طراحش اصلا سواد داشته
کوهرنگم که خشک کردین میخواین خاک پمپ کنین؟؟
فکر نکنید به خاطر فولاد و ذوب آهنه!نه. صنعت کمترین آب رو میبره در کشور.
ی روز میبرتون
ما تو خوزستان داریم خاک تنفس میکنیم.
بعد به قول دوستمون بنا به زیادی آب
کشاورزی رو توسعه میدن.
طمع و ولع و زباده خواهی
نادیده گرفتن حقوق دیگران
عاقبت خوبی نداره.
بالاخره ی بالاسریم هست
وسلام.